Начинка з щавлю для пирога

nachinka-iz-shhavelya-dlya-piroga
З приходом спекотного літа кухня сиротливо порожніє, і ніхто вже не товче біля плити, бо немає бажання спочатку піч, а потім їсти гаряче.

Тому сьогодні ми вивчимо актуальне питання – начинка з щавлю для пирога, як приготувати, щоб не задихатися від задухи і не обпалюватися після випічки. Якщо способи готування ми розкриємо пізніше, то другий секрет відкриємо відразу – є частування остиглим, тоді не потрібно буде бігати з обпаленим мовою.

Багато хто навіть не помічають цей бур’ян, і мало хто знає, що трилисник – це самий найближчий родич гречки. Тому в ньому, як і в крупі, зібралися найкорисніші мікроелементи.

Вітамін групи С підніме рівень гемоглобіну в крові. Щавлева кислота виводить холестерин, тримає наші нерви і м’язи в тонусі. Великий запас в «чудо-траві» аскорбінової кислоти прекрасно справляється з весняним нестачею вітамінів.

Спектр лікування цією рослиною досить широкий. Хтось лікує їм шлунково-кишковий тракт, хтось кровоносні судини, а кому-то він допомагає і від кровотеч і головних болів.

nachinka-iz-shhavelya-dlya-piroga1

Не варто зараз зриватися, і бігти за кислому травою і кілограмами її є. Всьому є міра. Найкраще його застосування – використовувати у випічці. Ну що, хочете дізнатися, як зробити начинку з щавлю для пирога?

Начинка з щавлем і цибулею

Складові

  • Щавель – 200 г + –
  • Зелена цибуля – 200 г + –
  • Яйця курячі – 3 шт + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л. + –

Начинку приготувати так з щавлем і цибулею

  1. Прогріваємо на вогні сковороду з маслом. Лук промиваємо холодною водою, нарізаємо дрібними кільцями, пасеруємо пару хвилин.
  2. Вітамінну траву моєму в холодній воді, видаляємо білі корінці, викладаємо до цибулі, гріємо близько хвилини.
  3. З начинки видаляємо зайву рідину. Для цього схиляємо сковороду, і ложкою віджимаємо зелень з цибулею. Для зручності щавель з цибулею можна відразу перекласти в іншу миску.
  4. Солимо, перчимо за своїм смаком.
  5. Відварюємо яйця, охолоджуємо, очищаємо, подрібнюємо в дрібну крихту. Змішуємо з зеленню.

До речі, замінити яйця можна на тертий сир, сир, картопляне пюре, рис відварний і ось тепер вже у вас в запасі 4 нових рецепта начинки для пирогів з щавлю.

Солодка начинка з щавлю

Солодка начинка використовується не так часто, як солона. Але все ж вона цілком хороша і приємна.

nachinka-iz-shhavelya-dlya-piroga3

Складові

  • Щавель – 300 г;
  • Цукор – ¼-1/2 склянки;
  • Крохмаль – 1-2 ч.л.

Як приготувати солодку начинку для пирога з щавлю

  1. Свіжу зелень, промиваємо в холодній воді. Відразу викидаємо погані листочки (якщо зустрічаються), а від хороших відрізаємо білі стеблинки і корінці.
  2. Засипаємо цукром, перемішуємо руками, злегка приминає і залишаємо насичуватися цукром 15 хвилин.
  3. Зливаємо виступив сік, злегка віджимаємо, додаємо крохмаль, перемішуємо.

Як ми бачимо, приготувати таку «набивання» простіше простого!

Для любителів «складних» смаків порадимо наступне: додавайте до корисної кислої траві різні наповнювачі. Яблуко (2 шт.), Ківі (1 шт.), Алича (1 склянка). Добре щавель також поєднується з жменею родзинок (бажано без кісточок), листочками м’яти, меленим кардамоном і навіть пару листя ревеню не завадить.

Пироги з такими начинками влітку будуть незамінні. І дуже важливо, що їх можна їсти остиглими. Для спекотного літа – освіжаючий плюс.