З приходом спекотного літа кухня сиротливо порожніє, і ніхто вже не товче біля плити, бо немає бажання спочатку піч, а потім їсти гаряче.
Тому сьогодні ми вивчимо актуальне питання – начинка з щавлю для пирога, як приготувати, щоб не задихатися від задухи і не обпалюватися після випічки. Якщо способи готування ми розкриємо пізніше, то другий секрет відкриємо відразу – є частування остиглим, тоді не потрібно буде бігати з обпаленим мовою.
Багато хто навіть не помічають цей бур’ян, і мало хто знає, що трилисник – це самий найближчий родич гречки. Тому в ньому, як і в крупі, зібралися найкорисніші мікроелементи.
Вітамін групи С підніме рівень гемоглобіну в крові. Щавлева кислота виводить холестерин, тримає наші нерви і м’язи в тонусі. Великий запас в «чудо-траві» аскорбінової кислоти прекрасно справляється з весняним нестачею вітамінів.
Спектр лікування цією рослиною досить широкий. Хтось лікує їм шлунково-кишковий тракт, хтось кровоносні судини, а кому-то він допомагає і від кровотеч і головних болів.
Не варто зараз зриватися, і бігти за кислому травою і кілограмами її є. Всьому є міра. Найкраще його застосування – використовувати у випічці. Ну що, хочете дізнатися, як зробити начинку з щавлю для пирога?
Начинка з щавлем і цибулею
Складові
- Щавель – 200 г + –
- Зелена цибуля – 200 г + –
- Яйця курячі – 3 шт + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Рослинна олія – 2 ст.л. + –
Начинку приготувати так з щавлем і цибулею
- Прогріваємо на вогні сковороду з маслом. Лук промиваємо холодною водою, нарізаємо дрібними кільцями, пасеруємо пару хвилин.
- Вітамінну траву моєму в холодній воді, видаляємо білі корінці, викладаємо до цибулі, гріємо близько хвилини.
- З начинки видаляємо зайву рідину. Для цього схиляємо сковороду, і ложкою віджимаємо зелень з цибулею. Для зручності щавель з цибулею можна відразу перекласти в іншу миску.
- Солимо, перчимо за своїм смаком.
- Відварюємо яйця, охолоджуємо, очищаємо, подрібнюємо в дрібну крихту. Змішуємо з зеленню.
До речі, замінити яйця можна на тертий сир, сир, картопляне пюре, рис відварний і ось тепер вже у вас в запасі 4 нових рецепта начинки для пирогів з щавлю.
Солодка начинка з щавлю
Солодка начинка використовується не так часто, як солона. Але все ж вона цілком хороша і приємна.
Складові
- Щавель – 300 г;
- Цукор – ¼-1/2 склянки;
- Крохмаль – 1-2 ч.л.
Як приготувати солодку начинку для пирога з щавлю
- Свіжу зелень, промиваємо в холодній воді. Відразу викидаємо погані листочки (якщо зустрічаються), а від хороших відрізаємо білі стеблинки і корінці.
- Засипаємо цукром, перемішуємо руками, злегка приминає і залишаємо насичуватися цукром 15 хвилин.
- Зливаємо виступив сік, злегка віджимаємо, додаємо крохмаль, перемішуємо.
Як ми бачимо, приготувати таку «набивання» простіше простого!
Для любителів «складних» смаків порадимо наступне: додавайте до корисної кислої траві різні наповнювачі. Яблуко (2 шт.), Ківі (1 шт.), Алича (1 склянка). Добре щавель також поєднується з жменею родзинок (бажано без кісточок), листочками м’яти, меленим кардамоном і навіть пару листя ревеню не завадить.
Пироги з такими начинками влітку будуть незамінні. І дуже важливо, що їх можна їсти остиглими. Для спекотного літа – освіжаючий плюс.