Пропонуємо самостійно зробити смачне морозиво в домашніх умовах, що складається виключно з натуральних компонентів, без будь-яких хімічних добавок. Можливо, випробувавши раз цей охолоджуючий десерт, ви повністю віддасте йому перевагу, забувши про покупному пломбірі.
Мінімум компонентів, елементарний спосіб приготування – і перед нами чудовий результат. Єдиний мінус – відносно довге очікування (морозиво охолоджується 5-6 годин). Але, повірте, це дрібниці! Всі старання будуть виправдані дивним смаком готового десерту!
Чи намагались ви коли небудь прибати квитки на автобус напередодні свят? Так от, з мобільним додатком proizd.ua купити квитки на автобус тепер простіше, ніж будь коли раніше. Все що потрібно зробити, це обрати квиток, придбати та роздрукувати або показати його в електронному вигляді.
Складові:
- вершки 33-35% – 300 мл;
- молоко – 150 мл;
- варене згущене молоко – 200 г;
- темний шоколад – 50 г.
Домашнє морозиво рецепт
Як зробити морозиво з молока і вершків
- Молоко вливаємо в вогнетривку ємність з товстим дном, додаємо відразу всю порцію вареного згущеного молока. Розміщуємо на середній вогонь. Завдяки згущеному молоці морозиво насититься приємним карамельним смаком, а також придбає необхідну солодкість. Порцію згущеного молока можна варіювати – зменшити або збільшити, залежить від бажаного ступеня солодощі.
- Енергійно помішуючи віночком, добиваємося розплавлення згущеного молока в гарячої рідини.
- У кипляче суміш вводимо густі вершки. Знову доводимо молочну масу до кипіння і відразу ж знімаємо ємність з вогню. Якщо бажаєте знизити калорійність десерту, можна віддати перевагу менш жирним вершкам, наприклад, 10-20 відсотковим. Але потрібно врахувати, що в такому випадку позбутися від кристалів льоду буде набагато складніше. Для отримання максимально однорідного, кремообразного складу з вершковим смаком краще застосувати вершки не нижче 30%.
- Повністю остудивши солодку молочну суміш, переливаємо в пластикову ємність. Накриваємо кришкою і прибираємо в морозильну камеру на 5-6 годин.
- Протягом цього часу кілька разів дістаємо нашу заготовку і гарненько перемішуємо затверділу масу, щоб позбутися від кристалів льоду.
- В останній раз перемішавши практично готове карамелеве морозиво, додаємо шоколад, натертий дрібною стружкою. Рівномірно розподіляємо шоколадну крихту, а потім повертаємо в морозилку ще на 1 годину. В результаті шоколад посилить смак і буде красиво виглядати в загальній масі.
- Перед подачею дозволяємо замороженої масі трохи постояти при кімнатній температурі. Потім ложкою для морозива формуємо кульки і укладаємо в порційні креманки, за бажанням оформивши десерт листочками м’яти і / або ягодами.
Вершково-карамелеве морозиво в домашніх умовах повністю готово! Приємного вам апетиту!