Як є торти і зберігати струнку фігуру? Думаєте, це неможливо? Звичайно, кількість з’їденого має значення, але ж і калорійність не на останньому місці. У цьому торті близько 230 калорій на 100 г. Як в звичайному білому хлібі. Справа в моркви і сметанному кремі. Масло при приготуванні не використовується. Торт вкуснющій. Морква в смаку не відчувається. Навіть не знаю, як ще описати цей торт? Соковитий, ніжний, з чудовим кремом. Краще спробуйте. Загальна вага торта близько 1500 р
необхідно:
тісто
- Яйця – 3 шт
- Цукор – 1,3 скл. (200 мл)
- Борошно – 1,5 скл.
- Морква – 1,5 скл. (Натерти на ДРІБНОЇ тертці)
- Сода – 1,5 ч.л (погасити 1 ст. Л оцту)
крем
- Сметана 15-20% жир. – 600-700 г
- Цукрова пудра (або дрібний цукор) – 100 г
- Ванілін – 2 г (Не ванільний цукор, а чистий ванілін)
Для прикрас
Горіхи, бісквітна крихта, тертий білий шоколад – за вашим бажанням.
Сама низькокалорійна – бісквітна крихта. Темний шоколад використовувати для цього торта не раджу – переб’є смак.
приготування:
Соду погасити оцтом.
Яйця збити з цукром. Додати борошно і гашене соду і перемішати теж міксером. Тісто здається плотноватого, так і повинно бути.
У тісто вмішати ложкою натерту моркву.
Форму змастити і вилити в неї тісто.
Я готувала в мультиварці Panasonic (програма «випічка» 60 хв.) Ідеально.
У звичайній духовці (попередньо прогрітій) піч при 170-180 гр. близько 40 хв. Скорегуйте час під свою духовку.
Розмір форми – 22-24 см. Але краще на деку спекти, а потім розрізати пласт на 3 частини. Так ви уникнете гірки в середині бісквіта, шари торта будуть рівними.
Готовий морквяний бісквіт остудити.
Розрізати на 3 частини.
Готуємо крем.
Змішати сметану і цукрову пудру ЛОЖКОЮ. НЕ міксером! Інакше вона стане рідкою і крем розтечеться.
Крем розділити. На змазування верху і боків піде трохи, приблизно 1/5 від всього обсягу. Відокремте її.
Решта розділіть на 2 частини, ми промажем ними коржі в середині.
Крем кладемо в центр і злегка розтягуємо до країв. Під вагою наступного коржа він розподілиться рівно.
Ось так.
Змащуємо верх і боки.
Я обсипала збоку подрібнений горіх, а верх прикрасила тертим білим шоколадом.
Цьому торту обов’язково треба дати час на вистоювання. Тільки так зайва рідина зі сметани вбереться в коржі, вони стануть необхідним ніжності, а сама сметана стане кремом. Найкраще залишити торт на ніч.
І разрезік.
Смачного!
У скарбничці рецептів є і пряний морквяний торт, дуже смачний.
Спробуйте обидва!