Для любителів всього яскравого і позитивного. А також корисного, смачного, низькокалорійного. Морквяний нектар з м’якоттю можна заготовити про запас, а можна готувати у міру необхідності круглий рік. Користь саме такого нектару в збереженні харчових волокон.
Кількість цукру можна регулювати на свій смак.
необхідно:
- Морква – 0,5 кг (в чищені вигляді)
- Вода – 1 л (загальна кількість)
- Цукор – 90-100 г (залежить від солодощі моркви)
- Лимонна кислота – 1/4 ч.л. (без гірки!) (Можна замінити лимонним соком, але якщо будете закочувати, то додайте краще кислоту, вона запобіжить порчу продукту, так як морква овоч прісний)
приготування:
Моркву почистити, нарізати на шматочки.
Залити водою. (Із загальної кількості води використовувати стільки, щоб морква майже покрилася водою.)
Варити на тихому вогні 30-40 хвилин до повного розм’якшення моркви.
За допомогою погружного блендера зробити морквяне пюре, морква я не охолоджую. Воду не зливати.
Також можна скористатися комбайном або стаціонарним блендером.
Додати решту води, цукор і лимонну кислоту. Поставити на вогонь і довести до кипіння.
Якщо морквяний нектар вийшов дуже густим для вас – додайте ще рідини.
Морквяний нектар можна пити відразу, попередньо охолодивши, а можна киплячий нектар влити в стерильні банки і закатати про запас.
Смачного!
Любіть морква? Приготуйте чудовий морквяний торт.