Морквяний нектар з м’якоттю

Морквяний нектар з м'якоттю

Для любителів всього яскравого і позитивного. А також корисного, смачного, низькокалорійного. Морквяний нектар з м’якоттю можна заготовити про запас, а можна готувати у міру необхідності круглий рік. Користь саме такого нектару в збереженні харчових волокон.

Кількість цукру можна регулювати на свій смак.

необхідно:

  • Морква – 0,5 кг (в чищені вигляді)
  • Вода – 1 л (загальна кількість)
  • Цукор – 90-100 г (залежить від солодощі моркви)
  • Лимонна кислота – 1/4 ч.л. (без гірки!) (Можна замінити лимонним соком, але якщо будете закочувати, то додайте краще кислоту, вона запобіжить порчу продукту, так як морква овоч прісний)

приготування:

Моркву почистити, нарізати на шматочки.

Залити водою. (Із загальної кількості води використовувати стільки, щоб морква майже покрилася водою.)

Морквяний нектар з м'якоттю

Варити на тихому вогні 30-40 хвилин до повного розм’якшення моркви.

Морквяний нектар з м'якоттю

За допомогою погружного блендера зробити морквяне пюре, морква я не охолоджую. Воду не зливати.

Морквяний нектар з м'якоттю

Морквяний нектар з м'якоттю

Також можна скористатися комбайном або стаціонарним блендером.

Додати решту води, цукор і лимонну кислоту. Поставити на вогонь і довести до кипіння.

Якщо морквяний нектар вийшов дуже густим для вас – додайте ще рідини.

Морквяний нектар з м'якоттю

Морквяний нектар можна пити відразу, попередньо охолодивши, а можна киплячий нектар влити в стерильні банки і закатати про запас.

Смачного!

Любіть морква? Приготуйте чудовий морквяний торт.

Морквяний нектар з м'якоттю