Морквяні оладки

морквяні оладки
Сьогодні ми розповімо про приготування не зовсім звичної різновиди випічки, яку хтось любить, а хтось сприймає насторожено. Насправді морквяні оладки виходять не тільки красивого яскравого кольору, вони приємного ніжного смаку, відмінно поєднуються з родзинками і сметаною. Крім того вони швидко готуються, ще швидше з’їдаються і дорослими, і дітьми, а вже урізноманітнити рецептуру різними доповненнями – одне задоволення!

Саме чудове в оладки з моркви в тому, що їх можна приготувати як в солодкому, так і в солоному вигляді. У першому випадку ми отримаємо корисний десерт, в другому – вегетаріанське блюдо на вечерю чи обід.

Приготуємо їх для початку за класичною схемою.

Оладки морквяні на кефірі

  • Добре миємо й чистимо 2 середні або 3 дрібних моркви, трьом їх на крупній тертці і відставляємо в сторону.
  • В окремому посуді з’єднуємо 1 стакан кефіру з 2 яйцями, додаємо 1 ст.л. цукру, дрібку солі і гарненько перемішуємо міксером або збиваємо вінчиком.
  • Викладаємо терту моркву і підсипає борошно. Її знадобиться близько ½ склянки. Залежно від якості вироблення вона адсорбує вологи більше або менше, тому найкраще додавати її поступово.

Пам’ятаємо, що в тесті для морквяних оладок головне все ж овочі, а не борошняна складова, інакше випічка вийде занадто щільної і не соковитою.

  • Обов’язково додаємо 1 ч.л. розпушувача або ½ ч.л. негашеним соди.

morkovnye-oladi.jpg1

Випікаємо млинці, як завжди – викладаємо тісто ложкою на гарячу, змащену маслом сковороду і смажимо з обох боків до золотистої скоринки. Подаємо оладки з моркви щедро полив сметаною або збитими вершками – так вони вийдуть надзвичайно смачними!

Цей же рецепт можна вдосконалити, додавши в тісто по 1 частини моркви і яблука – це зробить блюдо ще більш соковитим і смачним.

Також добре будуть поєднуватися з морквою замочені заздалегідь родзинки і курага. На це кількість знадобиться 100 р Ізюм кладемо прямо так, а курагу подрібнюємо ножем, щоб шматочки вийшли невеликими.

Морквяні оладки: рецепт на дріжджах

Складові

  • morkovnye-oladi.jpg4
    Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка + –
  • Цукор – 3 ст.л. + –
  • Сіль – 1/3 ч.л. + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Морква – 2 шт. + –
  • Молоко – 300 мл + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –

Приготування домашніх оладок з моркви

  1. Прогріваємо молоко до 37 ° С, але не вище, інакше дріжджі загинуть, і тісто не підніметься.
  2. Всипаємо в нього сухі дріжджі і перемішуємо, щоб на поверхні з’явилася піна.
  3. Ми залишаємо на 10-15 хвилин, прикривши кришкою, потім, коли дріжджі «запрацюють», доробляємо тісто: всипаємо в нього борошно, кладемо цукор, солимо, додаємо яйця і все перемішуємо до однорідної консистенції.
  4. Ми залишаємо тісто в теплому місці на 50-60 хвилин, прикривши чистим рушником, щоб воно піднялося.
  5. Тим часом відварюємо моркву, як на звичайний салат прям в шкірці. Нам знадобиться 1 велика або 2 середніх. Як тільки овочі стануть м’якими, зливаємо воду, охолоджуємо їх і чистимо.
  6. У блендері пюріруем морква або трьом її на самій дрібній тертці і додаємо в тісто, після того, як переконався, що воно добре піднялося. Перемішуємо масу до однорідності і тут же беремося випікати.
  7. Смажимо дріжджові морквяні оладки на олії з обох сторін. Готові викладаємо на серветки або паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.

Подаємо їх, посипавши корицею і цукровою пудрою – така випічка стане справжнім хітом!

Ну, а для тих, хто вважає за краще несолодке їжу, ми приготували наступний рецепт.

Оладки з моркви із зеленню

Готуються вони з мінімумом інгредієнтів і буквально за півгодини, але смак приголомшливий!

  • Трьом на крупній тертці 500 г свіжої чищеної моркви.
  • Забиваємо до неї 2 яйця (може знадобитися ще одне, залежить від соковитості овочів).
  • Солимо, перчимо, заправляємо за бажанням мускатним горіхом і паприкою.
  • всипаємо 3 ст.л рубаної зелені – кропу, петрушки або кінзи, і додаємо всього 2 ст.л борошна.
  • Так як мука потрібна тільки для в’язкості, на смак тесту вона практично не відбивається, тому оладки вийдуть дійсно морквяними!
  • Все добре перемішуємо і приступаємо до випікання.

morkovnye-oladi.jpg2

Смажимо за бажанням на вершковому або рослинному маслі. У першому випадку оладки вийдуть більш калорійними, і самого масла піде набагато більше, зате смак буде надзвичайно вершковим.

У другому – вони будуть менш жирними і точно не підгорять. Вибираємо на свій розсуд.

Подаємо солоні морквяні оладки із зеленню, посипавши їх сиром і полив сметаною. Смачного!

Тепер ви знаєте, як легко і просто приготувати морквяні оладки. Робимо їх солоними або солодкими, з родзинками або зеленню, подаємо зі сметаною чи вершками і пригощаємо рідних, і близьких. Експериментуйте з складовими, дотримуючись пропорції і результат вас не розчарує!