Я дуже люблю випічку з пісочного тіста. Молочні коржики, рецепт яких я хочу Вам сьогодні запропонувати, не виняток. Вони виходять смачні, готуються легко і просто. А що ще треба?
Для приготування молочних коржиків за рецептом нам знадобиться:
- 30 грам яєць,
- 120 грам маргарину,
- 265 грам цукру,
- 2 чайні ложки розпушувача,
- 100 грам молока,
- 510 грам борошна,
- 2 чайні ложки ванільного цукру або за смаком,
- дрібка солі.
Рецепт приготування молочних коржиків.
Спочатку визначимося з яйцем. Середня вага добірного яйця, зазвичай воно позначається як С0, дорівнює 60 грамам. Тому ми розіб’ємо яйце в чашку, виделкою розмішати його до однорідної консистенції і відміряє половину. Але я міряю все на терезах. Одну половину яйця ми додамо в тісто, а іншу половинку будемо використовувати для змазування поверхні коржиків.
Отже, змішаємо в чашці половину яйця, молоко, сіль, цукор, розм’якшений маргарин, ванільний цукор. Будемо заважати, поки не розчиниться цукор.
Додамо в тісто просіяне борошно з розпушувачем і замісити м’яке тісто. Воно буде липнути до рук.
Стіл трохи посипаємо борошном. Розкачати тісто в пласт, товщиною 7-10 мм, (якщо розкачати тонко, то коржики вийдуть твердими). Виріжемо з тіста коржики. Я вирізала формочкою для кексу. Можна просто нарізати тісто ножем.
Викладемо коржики на деко, застелене папером для випічки, на деякій відстані один від одного, смажена яйцем (до моїх декам рідко що прилипає, тому папером я їх застеляють теж рідко). Випікати 10-12 хвилин при температурі 210 градусів. Чи не пересушити! Я не багато перерумяніла коржики, тому самий краєчок вийшов трохи жестковат.
Готові коржики знімаємо з дека, охолоджуємо і йдемо пити чай.
Смачного!