Молочні коржики (рецепт)

Я дуже люблю випічку з пісочного тіста. Молочні коржики, рецепт яких я хочу Вам сьогодні запропонувати, не виняток. Вони виходять смачні, готуються легко і просто. А що ще треба?

Молочні коржики рецепт

Для приготування молочних коржиків за рецептом нам знадобиться:

  • 30 грам яєць,
  • 120 грам маргарину,
  • 265 грам цукру,
  • 2 чайні ложки розпушувача,
  • 100 грам молока,
  • 510 грам борошна,
  • 2 чайні ложки ванільного цукру або за смаком,
  • дрібка солі.

Рецепт приготування молочних коржиків.

Спочатку визначимося з яйцем. Середня вага добірного яйця, зазвичай воно позначається як С0, дорівнює 60 грамам. Тому ми розіб’ємо яйце в чашку, виделкою розмішати його до однорідної консистенції і відміряє половину. Але я міряю все на терезах. Одну половину яйця ми додамо в тісто, а іншу половинку будемо використовувати для змазування поверхні коржиків.

IMG_1642 IMG_1646

Отже, змішаємо в чашці половину яйця, молоко, сіль, цукор, розм’якшений маргарин, ванільний цукор. Будемо заважати, поки не розчиниться цукор.

IMG_1649 IMG_1654

Додамо в тісто просіяне борошно з розпушувачем і замісити м’яке тісто. Воно буде липнути до рук.

IMG_1658 IMG_1661

Стіл трохи посипаємо борошном. Розкачати тісто в пласт, товщиною 7-10 мм, (якщо розкачати тонко, то коржики вийдуть твердими). Виріжемо з тіста коржики. Я вирізала формочкою для кексу. Можна просто нарізати тісто ножем.

IMG_1667

Викладемо коржики на деко, застелене папером для випічки, на деякій відстані один від одного, смажена яйцем (до моїх декам рідко що прилипає, тому папером я їх застеляють теж рідко). Випікати 10-12 хвилин при температурі 210 градусів. Чи не пересушити! Я не багато перерумяніла коржики, тому самий краєчок вийшов трохи жестковат.

IMG_1670 Молочні коржики рецепт Молочні коржики рецепт

Готові коржики знімаємо з дека, охолоджуємо і йдемо пити чай.

Молочні коржики рецепт Молочні коржики рецепт Молочні коржики рецепт

Смачного!