«Як в дитячому саду» – часто смак цих страв нагадує нам про безтурботне дитинство, в якому цукерки солодший і трава зеленіша :))) Багато стикаються з проблемою в приготуванні, здавалося б, такого простого блюда, як рисова молочна каша.
Якщо врахувати кілька моментів, то у вас неодмінно вийде дуже смачна каша, для дітей і дорослих.
необхідно:
- Рис круглозёрний – 3/4 склянки (стакан 200 мл)
- Молоко – 1 л
- Вода – 3 склянки
- Сіль, цукор, вершкове масло – на смак
приготування:
Рис промити.
Круглозерні сорти краще розварюються, тому слід взяти саме такий рис.
Закип’ятити 3 склянки води. Найчастіше в рецептах вказується 2 склянки, але з досвіду бачу, що з трьома склянками каша набагато ніжніше. Може бути, це особливість мого рису.
Покласти рис і варити на повільному вогні, поки майже вся вода не випарується.
Слідкуйте, щоб не пригоріло, краще нехай водички трохи залишиться.
Солити не треба, зробите це в кінці, коли впоратися стільки рідини, скільки ви хочете, тоді каша не буде пересолена.
Додаємо молоко.
Гарненько перемішуємо, робити це зручно лопаткою, таким чином окремі рисинки НЕ пристане до дна і каша не пригорить.
Варити до загустіння. Краще, щоб каша здавалася ще рідкуватої, коли ви вимкніть її. Вона постоїть під кришкою і загусне.
Додати цукор і сіль. Масло можна покласти прямо в каструлю або кожному в тарілку.
Смачного!
А тут столовські котлети)))