Молочна рисова каша

Молочна рисова каша

«Як в дитячому саду» – часто смак цих страв нагадує нам про безтурботне дитинство, в якому цукерки солодший і трава зеленіша :))) Багато стикаються з проблемою в приготуванні, здавалося б, такого простого блюда, як рисова молочна каша.

Якщо врахувати кілька моментів, то у вас неодмінно вийде дуже смачна каша, для дітей і дорослих.

необхідно:

  • Рис круглозёрний – 3/4 склянки (стакан 200 мл)
  • Молоко – 1 л
  • Вода – 3 склянки
  • Сіль, цукор, вершкове масло – на смак

приготування:

Рис промити.

Круглозерні сорти краще розварюються, тому слід взяти саме такий рис.

Молочна рисова каша

Закип’ятити 3 склянки води. Найчастіше в рецептах вказується 2 склянки, але з досвіду бачу, що з трьома склянками каша набагато ніжніше. Може бути, це особливість мого рису.

Покласти рис і варити на повільному вогні, поки майже вся вода не випарується.

Слідкуйте, щоб не пригоріло, краще нехай водички трохи залишиться.

Солити не треба, зробите це в кінці, коли впоратися стільки рідини, скільки ви хочете, тоді каша не буде пересолена.

Молочна рисова каша

Молочна рисова каша

Додаємо молоко.

Гарненько перемішуємо, робити це зручно лопаткою, таким чином окремі рисинки НЕ пристане до дна і каша не пригорить.

Варити до загустіння. Краще, щоб каша здавалася ще рідкуватої, коли ви вимкніть її. Вона постоїть під кришкою і загусне.

Додати цукор і сіль. Масло можна покласти прямо в каструлю або кожному в тарілку.

Молочна рисова каша

Молочна рисова каша

Смачного!

А тут столовські котлети)))

Молочна рисова каша