Цей рецепт, мабуть, найпоширеніший серед величезного розмаїття млинців. Саме ці пропорції зберігалися в кулінарних зошитах наших мам. Власне, нічого дивного, так як млинці дуже смачні і прості.
необхідно:
Кефір повинен бути досить кислим і теплим (бл. 35-40 гр.) – в цьому випадку сода добре «погаситься», млинці будуть пишними і запаху соди не буде.
- Кефір – 500 мл (можна кисле молоко, питний йогурт)
- Яйця – 2 шт
- Борошно – 1 скл. (200 мл) (Якщо хочете млинці товстіший, то додайте ще борошна)
- Сіль – 1/2 ч.л
- Цукор – 1 ст. л.
- Сода – 2/3 ч.л
- Олія – 2-3 ст.л
приготування:
Щоб в млинцях не було грудочок, зробимо так:
Яйця і 250 мл кефіру змішаємо з сіллю, цукром і содою.
Додамо всю муку і розмішати до отримання густуватої тесту.
Тепер поступово вольем залишився кефір, розмішати і додамо рослинне масло.
Сковороду розігріємо, змажемо маслом (дуже зручно пензликом) або шматочком сала, наколотого на вилку. Надлишки масла можна прибрати серветкою. Зазвичай сковорода змащується тільки під перший млинець, а далі в цьому немає необхідності, але якщо ваші млинці прилипають, то змастіть ще.
Випікаємо млинці з двох сторін до рум’янцю. Щоб було більше «дірочок», між млинцями потримайте порожню сковороду кілька секунд на вогні, тобто наливайте млинці на добре прогріту сковороду.
Подавати зі сметаною, маслом, солоною рибою, ікрою, варенням, медом, солодкими соусами і т.д.
Смачного!