Млинці – традиційне блюдо російської кухні, яке споконвіку не тільки любили, але і шанували, навіть ставилися до нього з якимось благоговінням. Та й до капусти на Русі було особливе ставлення, мабуть, тому на наших столах з’явилося таке смачне частування, як млинці, фаршировані капустою. Взагалі, млинчики і квашена капуста – це для Росії не просто смачна і улюблена їжа, це два культурних феномена.
Пропонуємо вам кулінарний рецепт, в якому ми ці два феномени нашої культури об’єднали.
Задумайтесь, коли ви будете робити млинці, начинені капустою, що будете не просто готувати їжу, якої порадуєте себе і близьких, а й станете продовжувачем багатовікової культурної, а головне – кулінарної традиції.
Млинці з квашеною капустою і яловичим фаршем
Складові
Для тесту
- Борошно пшеничне в / с – 300 г + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Молоко – 0,5 л + –
- Соняшникова олія без запаху – 2-3 ст. л. + –
- Цукор-пісок білий – 1-2 ст. л. + –
- Сіль – 0,5 ч. Л. + –
Для начинки
- Яловичина пісна – 500 г + –
- Капуста квашена – 200 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Масло вершкове – 50 г + –
- Олія соняшникова – 2-3 ст. л. + –
- Сіль, мелений чорний перець – за смаком + –
- Чорний перець горошком – за смаком + –
- Лавровий лист – кількість за смаком + –
Випікання тонких домашніх млинців на молоці: покроковий рецепт
У нашому рецепті ми використовуємо квашену капусту і фарш з яловичини. Тісто приготуємо на молоці, традиційне для тонких млинців. Словом, нічого надприродного робити не будемо – все, як завжди, але повозитися трохи доведеться. Зате словами не передати, яким смачним стравою обернуться наші старання.
Нижче дан покроковий рецепт приготування тонких млинців з кислою капустою і яловичим фаршем.
Замішуємо тісто на молочні млинці
- Беремо глибоку миску і розбиваємо в неї яйця.
- Збиваємо їх віночком або вилкою.
- До збитих яєць додаємо стакан теплого молока.
- Збиваємо яєчно-молочну суміш віночком або міксером на малих обертах.
- Продовжуємо збивати, додаючи потроху просіяне борошно.
- Додаємо молоко, що залишилося і ще деякий час продовжуємо збивати.
- В кінці наливаємо в тісто олію і добре перемішуємо.
Випічка тонких млинців на сковороді до рум’янцю
- Сковорідку змащуємо олією і ставимо на вогонь. Чекаємо того моменту, коли сковорода розжариться.
- На дно розпеченої сковороди наливаємо тісто.
- Похитуючи сковорідку з боку в бік, рівномірно розподіляємо тісто.
- Смажимо з обох сторін до зарум’янювання.
- Готові бліночкі складаємо один на інший, промащуючи їх вершковим маслом.
- Накриваємо млинці бавовняним рушником, щоб вони зберегли тепло.
Як правильно перевертати млинці, щоб вони не рвалися, можна подивитися в статті на нашому сайті.
- Як правильно перевертати млинці на сковороді
- Чому млинці липнуть до сковороди і рвуться
Готуємо начинку для наших млинців
- М’ясо добре моєму під струменем води.
- Відварюємо яловичину в невеликій кількості води до готовності.
- Під час варіння додаємо сіль, перець горошком, лавровий лист.
- Готове м’ясо виймаємо з бульйону, даємо охолонути і подрібнюємо в м’ясорубці.
- Квашену капусту віджимають.
- Цибулю чистимо, промиваємо під проточною водою і досить дрібно шаткуємо. Як це зробити швидко і без сліз покаже і розповість наш шеф повар.
- Розтоплюємо на сковорідці одночасно рослинне і вершкове масло.
- Обсмажуємо цибульку в суміші рослинного і вершкового масел до золотистого відтінку.
- Готовий лук перекладаємо в миску.
- Віджату кислу капусту поміщаємо в сковорідку з олією під кришку і додаємо мелений перець за смаком.
- Тушкуємо на маленькому вогні хвилин 10-15, періодично помішуючи.
- Додаємо до Капусточка м’ясний фарш, обсмажену цибулю, добре перемішуємо і тушкуємо під кришкою ще 5-7 хвилин.
- Готової суміші даємо охолонути.
Можна ще додати рубані яйця, різні прянощі або свіжу зелень, а ось смажену цибулю з рецепта можна виключити.
Фаршируємо млинці готової капустяної начинкою
- В середину млинця укладаємо близько 2 столових ложок начинки.
- Потім звертаємо млинці тим способом, який подобається (конвертик, трикутник і т. П.).
Як упакувати вміст в млинчики, можна подивитися в статті на нашому сайті.
Як загорнути начинку в млинці: фото простих способів
Нафаршировані млинці обсмажуємо з двох сторін. До начинений Блінкен, засмажені на сковороді в маслі, можна подати ніжний сметанний соус.
Смачного!
Як приготувати сметанний соус для поливання фаршированих млинців
Складові
- Сметана – 200 г;
- Олія соняшникова – 3 ст. л .;
- Кріп свіжий – 1 пучок;
- Часник – 2-3 часточки.
Готуємо пікантний сметанно-часниковий соус для млинців
- Сметану і масло добре змішати віночком.
- Зелень дрібно нарізати.
- Часник подрібнити ножем або пропустити через Часничниці.
- До сметанно-масляної суміші додати зелень, запашний часник і все перемішати – соус готовий.
- Готову приправу поставити в холодильник. Подавати до наших домашнім бліночкі охолодженої.
Інші рецепти того, як правильно і смачно пекти (куховарити, як любили говорити в старовину) млинці, ви можете подивитися в інших покрокових рецептурах на сайті.
Дріжджові кислі млинці
Як смачно приготувати м’які млинці