Меню з полуниці на день народження

Меню з полуниці
Символ фривольність і пристрастей, червона, соковита, ароматна ягода часто згадується поруч зі святковими атрибутами кулінарії – шампанським і морозивом. Обдумуючи, які рецепти з полуницею можна включити в меню на день народження, ми без сумнівів присвячуємо їй десерти, напої і випічку. Однак солодкий стіл – далеко не єдина частина трапези, де наша сьогоднішня героїня зможе порадувати дорослих і дітей.

Серед легких полуничних рецептів є також соуси, салати з м’ясом птиці, оладки і млинці.

Вибравши полуницю, ми залучаємо на день народження смак літа і пристрасну родзинку, адже як би ми не бігли від усталених асоціацій, повністю звільнитися від них навряд чи можливо.

А вже літнє свято неначе спеціально створений для експериментів з фруктовим меню! Полуниця зробить домашні рецепти вишуканими, барвистими і універсально смачними.

Єдине застереження, які ми зробимо, стосується дитячого свята.

Полуниця – високоалергенні продукт. Не виключено, що серед гостей вашої дитини будуть алергіки. Навряд чи доцільно пропонувати полуничне меню дошкільнятам. А на святі з новими людьми завжди майте під рукою менш алергенних фруктову альтернативу.

Полуничний соус: сметанний без нагрівання

Нам потрібні

  • Полуниця – 200 г;
  • Лимон – 1 шт .;
  • Апельсин -1 шт .;
  • Цукор – 3 ст. л .;
  • Ром (або лікер) – 2 ст.л .;
  • Кориця мелена – 1 ч. Л .;
  • Сметана (від 20%) – 1 стакан.

полуничний соус

Як приготувати

  1. Полуницю миємо, чистимо і перебиваємо в блендері до гомогенності.
  2. Лимон і апельсин обшпарюємо окропом і теркою знімаємо цедру, не захоплюючи білу частину. Видавлюємо весь сік і додаємо до полуничного пюре і цедру, і сік.
  3. Доповнюємо пюре ромом, цукром і корицею і ще раз збиваємо.
  4. Акуратно втручаємося полуничну суміш в сметану – вручну, ложкою або лопаткою.

Базовий соус готовий. Його можна використовувати для м’яса птиці і білої риби. А для червоного м’яса смачно додати в соус розтерті зубчики часнику і 2-3 щіпки меленого імбиру.

Полуничний соус гарячого приготування

Рецепт передбачає класичне кип’ятіння фруктового пюре, в яке додається крохмаль, щоб рідина добре загусла.

Нам потрібні: полуниця – 200 г, цукор – 2-4 ст.л. в залежності від солодощі полуниці, крохмаль – 1-2 ст.л.

Полуничний соус гарячого приготування

Приготування

  1. Своїм та чистимо полуницю.
  2. Перебиваємо в блендері до однорідності і перекладаємо масу в невеликий сотейник, де прогреваем на середньому вогні з додаванням цукру.
  3. Поки полунична основа закипає, розмішуємо крохмаль в ½ склянки холодної води.
  4. Вводимо крохмальну воду тонкою цівкою в киплячий сироп і, розмішавши, проварюємо на малому вогні ще хвилину.
  5. Знімаємо сотейник з плити і дає соусу охолонути.

Використовуємо до м’яса і риби. У остиглий соус можна додавати різні інгредієнти:

  • Перетертий або рубаний часник,
  • Червоний мелений перець,
  • Дрібно рубаний лук,
  • Дрібно рубаний гострий перець,
  • Подрібнену свіжу зелень.

Використовуємо до випічки і салатів. Подаючи до оладок, млинців або кисло-солодким салатів, можна збільшити кількість цукру і додати:

  • Мелені горіхи,
  • Корицю і мускатний горіх,
  • цукати цитрусових
  • Кілька свіжих клубничек (нарізка – невеликий кубик).

Полуничний соус з червоним вином для м’яса і птиці

Цей домашній рецепт з полуниці потребують більше терпіння, проте саме він здатний здивувати любителів ситних м’ясних страв – засмаженої свинини, баранини і яловичини, ароматних шашликів і жирних реберець.

Нам потрібні: кубнічное пюре – 250 мл, червоне сухе вино – 220 мл, лимонний сік – 60 мл, цукор – від 60 гр.

Полуничний соус з червоним вином

Приготування

  1. У невеликому сотейнику на дуже повільному вогні уварюємо вино до половини початкового об’єму.
  2. Вливаємо полуничне пюре і знову уварюємо до половини початкового об’єму суміші.
  3. В кінці приготування додаємо в соус цукор і лимонний сік.

Закуска: млинці з полуницею і сиром

Варіант для літнього дня народження. У сезон збору врожаю ви зможете вибрати найбільшу красиву полуницю, розрізати навпіл і начинити половинками конвертик з млинця.

Цей рецепт прикрасить будь-який домашній фуршет, буде зручним для подачі дітям і не займе багато часу для приготування. Досить пересипати полуницю цукром і можна навіть не заправляти сметаною або вершками.

Млинці з полуницею і сиром на день народження

Хоча молочні продукти – це головні друзі полуниці! Яскравий приклад – сир. Є кілька поєднань для приготування намазок на млинці:

  • Солодка намазки: полуниця + сир + цукор + кориця (за смаком) = перекрутити на блендері до однорідності, після чого додати пару клубничек, порізаних дрібними кубиками.
  • Часникова намазки: полуниця + сир + розім’ятий зубчик часнику + сіль (за смаком) = готуємо аналогічно солодкої Намазка.

Шашлики з вівсяних оладок, полуниці і бананів

Складові

  • Банан – 2 шт .;
  • Полуниця – 300 г;
  • Вівсяні пластівці – 200 г;
  • Кефір (жирність від 3,2%) – 200 мл;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Цукор – 2 ст.л .;
  • Олія соняшникова – 2 ст.л .;
  • Сода – ½ ч.л .;
  • Сіль – від 1 щіпки, за смаком.

Шашлики з вівсяних оладок, полуниці і бананів

Приготування

готуємо млинці

  1. Вівсяні пластівці замочуємо кефіром, перемішавши і залишивши для набухання на 2 години.
  2. З’єднуємо набряклі пластівці з яйцем, цукром, содою, рослинним маслом і сіллю. Перебиваємо масу блендером до однорідності.
  3. Розігріваємо сковороду, змащену олією. Десертною ложкою наливаємо млинцеву масу так, щоб вийшли маленькі пухкі оладишкі. Смажимо до золотистої скоринки, перевертаємо і прожарюємо до готовності.
  4. Викладаємо млинці на блюдо і даємо їм охолонути.

готуємо начинку

  1. Банани чистимо і ріжемо кільцями, товщиною до 1 см.
  2. Полуницю миємо, чистимо і нарізаємо половинками.
  3. На шпажки для шашликів нанизуємо шматочок банана, млинець, пластинку полуниці, постійно чергуючи шари.

Готові шашлики гарні самі по собі. Також до них можна подати солодкий соус – як полуничний, так і вершковий або цитрусовий.

Шоколадні млинці: рецепт з полуницею і бананом

У французів серед рецептів з полуницею Мегапопулярні шоколадні млинці та оладки. Найчастіше на додаток до ягодам використовують банани, персики, ківі і збиті вершки.

На 10-12 млинчиків нам знадобляться

  • Борошно – 100 г;
  • Какао порошок – 3,5 ст. л .;
  • Цукор – 2 ст.л .;
  • Молоко – 250 мл;
  • Яйця – 2 шт (великі);
  • Пиво (світле) – 60 мл;
  • Масло вершкове (розтопити і дати охолонути) – 30 г;
  • Масло рослинне для змазування.

Для начинки

  • Банани – 4-5 шт .;
  • Полуниця – 300 г;
  • Вершки (жирність від 33%) – 400 мл;
  • Цукрова пудра – 6 ст.л.

Для шоколадного соусу

  • Шоколад (70%) – 130 г;
  • Вода – 250 мл;
  • Сливки (33-38%) – 125 мл;
  • Цукор – 70 г.

Шоколадні млинці з полуницею на день народження

Як приготувати

Тісто для млинців приготуємо напередодні ввечері.

  • Борошно і какао просіюємо через сито, додаємо цукор і перемішуємо.
  • Яйця злегка збовтуємо, вливаємо в них молоко і перемішуємо.
  • Додаємо в рідку суміш розтоплене вершкове масло і ще раз перемішуємо. Потім вливаємо пиво і знову перемішуємо.
  • Вливаємо суміш рідких інгредієнтів в суміш сухих, ретельно перемішуємо, обертаємо миску плівкою і відправляємо в холодильник на ніч.

Пиво грає роль дріжджів.

Є два варіанти підготовки тесту: залишити його на ніч в холодильнику або на 2 години при кімнатній температурі.

випікаємо млинці

  • Перед випіканням обережно розмішуємо тісто і оцінюємо консистенцію. У занадто густу масу можна додати молоко.
  • Блинную сковороду негусто змащуємо рослинним маслом (використовуємо шматочок бинта або паперового рушника).
  • На гарячу сковороду виливаємо трохи тесту, і схиляємо і перевертаємо – так, щоб тісто розподілилося тонким шаром по всій сковороді.
  • Як тільки краю млинчика підсушити, швидко проводимо лопаткою по всьому колу сковороди, відокремивши млинець від стінок.
  • Акуратно перевертаємо млинець і прожарюємо з іншого боку близько 1 хвилини.
  • Готовий млинець викладаємо на блюдо. Можна присипати цукровою пудрою (через сито).

начиняємо млинці

Залежно від обраного способу для скручування млинців банани і полуницю ріжемо по-різному. Це можуть бути 2 поєднання:

  • Кружечки бананів + скибочки полуниці
  • Суміш банана і полуниці, порізаних однаковим кубиком.

У відкритих конвертиках добре виглядають великі шматочки фруктів. Використовуйте кондитерський мішок (!) І красиво викладіть між шматочками фруктів вершки, збиті з цукром.

У закритих млинцях особливо смачною здасться фруктова суміш, заправлена ​​солодкої сметаною.

ВАЖЛИВО!

Збивайте ХОЛОДНІ вершки з цукром, починаючи з СЕРЕДНЬОЇ швидкості. Припиняйте збивати, коли вершки набули стійкої консистенцію, довго тримають слід від віночка, але (!) Все ще залишаються пластичними. Щоб зупинитися вчасно і не перебити вершки в масло, до кінця збивання можна попрацювати віночком вручну.

Для свободи творчості з млинцями рецептами – коротке відео, де добре показані 10 способів, як згорнути млинці.

10 способів звернути млинці (відео)

А якщо ви захотіли поекспериментувати ще з начинками або іншими способами подачі млинців, просимо в гості сюди:

      • Солодкі начинки для млинців
      • З якою начинкою приготувати млинці
      • Несолодкі начинки для млинців
      • Як красиво загорнути млинці

      Курячий салат з полуницею та горіхами

      Складові

      • Цибуля зелена, дрібно рубаний – 1/4 склянки;
      • Базилік свіжий, дрібно рубаний – 3 ст. л. (Можна замінити будь-який інший улюбленої зеленню);
      • Перець чорний, мелений – 1/2 ч. Л .;
      • М’ясо курки, варене, різане середнім кубиком – 4 склянки;
      • Полуниця свіжа, різана кубиком – 2 склянки;
      • Сіль – 1-2 щіпки;
      • Волоські горіхи, рубані до розміру крупи – 1 стакан.

      заправка

      • Оливкова олія – ​​4 ст. л .;
      • Олія соняшникова – 2 ст. л .;
      • Оцет яблучний – 4 ст. л .;
      • Цукор – 1 ч. Л .;
      • Мак, насіння, за смаком – до 2 ст. л .;
      • Сіль, перець – за смаком -1-2 щіпки.

      Курячий салат з полуницею та горіхами

      Приготування

      1. Всі інгредієнти для заправки з’єднуємо в мисочці і збиваємо вінчиком.
      2. Всі інгредієнти салату, крім горіхів, перемішуємо з заправкою у великій мисці, ретельно змочуючи шматочки м’яса і фруктів, і відправляємо в холодильник на 2 години.

      Перед подачею додаємо в салат горіхи.

      Свобода творчості в домашньому рецепті

      • Крім полуниці, можна включати і інші фрукти: авокадо, кисло-солодкі яблука і навіть грушу. Все залежить від пори року, бажаної поживності салату і вашої фантазії.
      • Ви можете замінити зелену цибулю на солодкий кримський (рубаємо або ріжемо тонкими півкільцями).
      • Альтернатива м’ясу курки – м’ясо індички, а базилік можна замінити петрушкою або кінзою.
      • Ви також можете збагатити салат ситним молочним смаком, додавши кубики твердого сиру або малосольной овечої бринзи.

      Домашній рецепт полуничного морозива

      Сливки, сметана, йогурт, кефір, іноді яйця і завжди блендер. Ось і все, що буде потрібно для відточування умінь в приготуванні домашнього морозива.

      Особливо легко створити шедевр на основі базових рецептів, якщо додати в нього пюре або варення з полуниці. Дивіться подробиці в статті «Домашнє морозиво» і не бійтеся експериментувати!

      Домашній рецепт полуничного морозива

      При бажанні полегшеного рецепта для морозива наш вибір – сорбети і фруктовий лід.

      Полуниця відмінно поєднується з іншими ягодами і літніми фруктами. Це дозволяє нам морозити лід пошарово, чергуючи контрастні кольори. Наприклад, пюре з полуниці – персика – смородини – яблука – малини. Головне, не переборщити з цукром і не забувати протирати через сито ягоди з дрібними кісточками.

      Полуничні рецепти напоїв

      Будь-який напій з полуницею – безпрограшний рецепт на день народження. Красивий і ароматний, він порадує гостей неповторним смаком і чудовою легкістю в оздобленні.

      Досить розрізати велику полуничку навпіл і надіти на край склянки, встромивши в її м’якоть листочок будь-якої зелені. Шукайте красу в звичному і робіть своє свято незабутнім!

      menyu-iz-klubniki10

      Простий полуничний лимонад з базиліком описаний в статті про домашні лимонади, де, крім рецептів, ми зібрали і основні прийоми для яскравої подачі:

          • Лимонад для дітей
          • Полуничний лимонад з м’ятою
          • Коктейль з полуниці і молока
          • Смузі з бананом і полуницею
          • Компот з полуниці

          Якщо у вас є своя городик, де росте ця ягода, пропонуємо приготувати і домашнє вино з полуниці, яке навіть взимку буде нагадувати про багатство полуничних грядок.

          Полуничний торт з желе

          Два рецепта на нашому сайті – з випіканням і без – на основі звичних інгредієнтів. Вони особливо вдало впишуться в літній день народження, коли доступна свіжа полуниця.

          Полуничний торт з желе

          Однак і взимку зробити їх не складе проблем, якщо ви запаслися ягодою в морозилці:

          Торт з полуничним желе

          Рецепти домашнього желе з полуницею

          Желе – найпопулярніший вид десерту і обійти його стороною було б блюзнірством. Саме тому ми запропонуємо вам тематичні статті, які розкажуть про те як приготувати желе навіть молодим господаркам.

          Рецепт домашнього желе з полуницею

              • Секрети вдалого желе
              • Желе з варення
              • Желе з сметани з фруктами

              Крамбл: рецепт з полуницею і мигдалем

              Англійська рецепт легко приживається в слов’янської кухні завдяки нашій любові до запеченим фруктам. Тому ми не обійшли своєю увагою і кухню старої Британії, пропонуючи найпопулярніші рецепти крамбль, які ви можете подивитися ось тут:

                  • сливовий Крамб
                  • яблучний Крамб

                  Крамбл на день народження - рецепт з полуницею і мигдалем

                  Але англійці запікають не тільки яблука, айву і грушу, а й великі ягоди.Чтоби десерт міг конкурувати з ситної випічкою, крамбл передбачає вагомий топпинг для фруктового шару. Найчастіше це крихта з пісочного печива або вівсяні пластівці.

                  Крім борошняних компонентів, в топпинг можна додати перемелені горіхи. Подавати крамбл можна гарячим і холодним, без супроводу або з фруктовим соусом гарячого приготування, рецепт якого ми описували вище.

                  Відкрийте свою духовку назустріч крамбль – і в вашому меню оселиться ще один домашній улюбленець з полуниці для дорослих і дітей!

                  Складові

                  • Полуниця – 500 г;
                  • Вівсяні пластівці – 170 г;
                  • Мигдаль подрібнений – 50 г;
                  • Крохмаль – 2 ст.л .;
                  • Масло вершкове – 70 г;
                  • Мед – 2 ст.л .;
                  • Цукор – за смаком.

                  menyu-iz-klubniki9

                  Як приготувати

                  Готуємо полуничний шар крамбль

                  1. Половину полуниці пюреріруем в блендері, кип’ятимо і вливаємо крохмаль, щоб зробити соус гарячого приготування, як описано вище на початку статті.
                  2. Другу половину полуниці ріжемо великими шматочками і з’єднуємо з соусом. Додаємо цукор – за смаком, в залежності від кислоти полуниці.

                  готуємо крихти

                  1. Пластівці злегка перебиваємо в блендері з кубиками охолодженого вершкового масла. Змішуємо їх з меленим мигдалем і медом.
                  2. Викладаємо в змащену маслом форму шар з пластівцями (половину всієї кількості). Потім – шар полуниці в соусі (всю). І знову шар пластівців.
                  3. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо близько 30 хвилин.

                  Подача: холодним або гарячим, з морозивом, вершками, кефіром, йогуртом або молочним коктейлем.

                  Полуничне прикраса тарілки

                  Звичайно ж, полуницю можна використовувати не тільки в начинках або як один з інгредієнтів блюда. Використовуйте наші ідеї і прикрасьте тарілку або центральне блюдо одним із запропонованих варіантів:

                      • Кошик з фруктами
                      • Букет з фруктів
                      • Роза з полуниці

                      rozy-iz-klubniki-dlya-fruktovogo-buketa5

                      Ось і все рецепти з полуницею на сьогодні. Вони відкривають вам мир ягідних фантазій і незвичайного меню на день народження. Вони мотивують вас дерзати і процвітати – в нових кулінарних досягнення!

                      І нехай ваші гості і домочадці завжди будуть задоволені смачною трапезою!