Для любителів ароматної медової випічки. Бісквіт можна подати самостійно або промазати кремом, наприклад, сметанним. Апетитний, рум’яний, пухнастий! Спробуйте приготувати, це дуже просто! Можна використовувати для випічки мультиварку.
Для сметанного крему змішайте ЛОЖКОЮ сметану 20-25% жирності з невеликою кількістю цукру або цукрової пудри.
На цю порцію потрібно приблизно 500 г сметани і 3-4 ст.л. цукру, якщо розрізати бісквіт на 3 коржа.
необхідно:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 130 г
- Мед – 100 г (бл. 2-2,5 ст.л. з гіркою)
- Кефір – 100 г
- Борошно – 160 г
- Сода – 1 ч.л. (Не замінювати розпушувачем, гасити не потрібно)
- Горіхи – за бажанням (подрібнити блендером)
приготування:
Збити яйця і цукор. Без фанатизму, просто до часткового розчинення цукру.
Додати мед, соду, знову розмішати міксером до однорідності.
Додати кефір – перемішати, всипати борошно – знову перемішати.
Якщо будете додавати горіхи, то їх потрібно всипати в кінці.
Я додала трохи меленого арахісу.
Тісто не густе, що ллється.
Форму змастити і злегка присипати борошном. Або можна скористатися папером для випічки.
Виливаємо тісто і випікаємо в духовці при температурі 160 градусів близько 45 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці, зробіть пробу зубочисткою.
В мультиварці – «Випічка» на 45-50 хвилин.
Приємного чаювання!