Медовий бісквіт на швидку руку (в духовці і мультиварці)

Медовий бісквіт на швидку руку (в духовці і мультиварці)

Для любителів ароматної медової випічки. Бісквіт можна подати самостійно або промазати кремом, наприклад, сметанним. Апетитний, рум’яний, пухнастий! Спробуйте приготувати, це дуже просто! Можна використовувати для випічки мультиварку.

Для сметанного крему змішайте ЛОЖКОЮ сметану 20-25% жирності з невеликою кількістю цукру або цукрової пудри.

На цю порцію потрібно приблизно 500 г сметани і 3-4 ст.л. цукру, якщо розрізати бісквіт на 3 коржа.

необхідно:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 130 г
  • Мед – 100 г (бл. 2-2,5 ст.л. з гіркою)
  • Кефір – 100 г
  • Борошно – 160 г
  • Сода – 1 ч.л. (Не замінювати розпушувачем, гасити не потрібно)
  • Горіхи – за бажанням (подрібнити блендером)

приготування:

Збити яйця і цукор. Без фанатизму, просто до часткового розчинення цукру.

Медовий бісквіт на швидку руку (в духовці і мультиварці)

Додати мед, соду, знову розмішати міксером до однорідності.

Медовий бісквіт на швидку руку (в духовці і мультиварці)

Додати кефір – перемішати, всипати борошно – знову перемішати.

Медовий бісквіт на швидку руку (в духовці і мультиварці)

Якщо будете додавати горіхи, то їх потрібно всипати в кінці.

Я додала трохи меленого арахісу.

Тісто не густе, що ллється.

Медовий бісквіт на швидку руку (в духовці і мультиварці)

Форму змастити і злегка присипати борошном. Або можна скористатися папером для випічки.

Медовий бісквіт на швидку руку (в духовці і мультиварці)

Виливаємо тісто і випікаємо в духовці при температурі 160 градусів близько 45 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці, зробіть пробу зубочисткою.

В мультиварці – «Випічка» на 45-50 хвилин.

Медовий бісквіт на швидку руку (в духовці і мультиварці)

Приємного чаювання!

Медовий бісквіт на швидку руку (в духовці і мультиварці)