До чашці кави або чаю на швидку руку готуємо просте медове печиво – створюємо затишну, насичену привабливим запахом домашню атмосферу. З технологією виготовлення цієї нехитрої випічки впорається навіть початківець кулінар, особливо коли є зрозумілий покроковий рецепт з фото. При налагодженому процесі тісто замішується в буквальному сенсі за пару хвилин, і не потрібно ніяких спеціальних агрегатів – діємо вручну. Не більше 20 хвилин потрібно на випікання і зовсім небагато часу йде на формування. Працювати з таким тестом – завдання елементарна. М’яка, податлива маса анітрохи не пручається, запросто піддається ліпленню і швидко приймає задуману форму. Таким чином, закінчиться приблизно півгодини, а смачна домашня випічка вже буде готова!
Медове печиво має вигляд звичайних круглих коржів – тут немає хитромудрого орнаменту, складного декору, яскравого прикраси з глазурі і т.д. Верхній шар просто покритий скоринкою з горіховою крихти і більше ніяких хитрощів. Але, тим не менше, випічка все одно виходить привабливою зовні -дуже апетитною, розсипчастою, пористою в розломі. А вже медовий аромат, наскрізь просочуються простір, і зовсім підкорює моментально!
Складові:
- мед – 1,5 ст. ложки;
- яйце – 1 шт .;
- вершкове масло – 50 г;
- розпушувач тіста – 1 ч. ложка;
- цукор – 30 г;
- волоські горіхи – близько 50 г;
- борошно – 150-200 г.
Медове печиво рецепт з фото крок за кроком
- До моменту замісу тіста масло обов’язково має підтанути, розм’якнути до кремоподібного стану. Для цього заздалегідь виймаємо брикет з холоду, відміряє і відрізаємо необхідну для рецепта дозування, залишаємо при кімнатній температурі. Розтоплювати масло на вогні до рідкої консистенції не потрібно – просто чекаємо природного розм’якшення. До вже м’якою, податливою масляною масою всипаємо цукор. Розтираємо суміш – працюємо виделкою або ложкою.
- Як тільки компоненти об’єднаються в єдину масу, додаємо натуральний мед.
- Слідом вводимо яйце. Ретельно розмішуємо в’язку, зволожену суміш.
- Відміряємо 100 г борошна, окремо з’єднуємо з розпушувачем. У 2-3 підходи підсипає до олійно-медової суміші. Розмішуємо загусло, поки ще липке тісто.
- Далі поступово підсипає борошно і замішуємо м’яке кому тесту. По ходу замісу контролюємо норму борошна – можливо, доведеться використовувати трохи більше або менше порції, зазначеної в рецепті. Це залежить від якостей і властивостей конкретної борошна, густоти меду та інших факторів. На дотик тісто повинно вийти дуже пластичним, приємним, не крутим. Довго місити масу не потрібно.
- Горіхи дробу до крихти в чаші блендера, потім пересипаємо в зручну плоску тарілку.
- Тісто ділимо на 15-16 колобків розміром з невеликий волоський горіх. Злегка придавлюємо заготовки, формуючи коржі. Від товщини печива буде залежати його структура – якщо зробити вироби товстіший, вони залишаться м’якими всередині, а якщо сформувати тонкі коржі, випічка вийде хрусткою. Допустимі обидва варіанти – вибір за кулінаром! Сформовані заготовки обвалюють в горіхах. Можна злегка притискати горіхові крихти пальцями, закріплюючи паніровці на поверхні і бічних сторонах печива.
- Покриті горіхами заготовки викладаємо на деко з пергаментним папером – розміщуємо рядами. Зберігаємо дистанцію між коржами тесту, щоб збільшилися в процесі випікання вироби не злиплися між собою. Ставимо в заздалегідь прогріту до температури 180 градусів духовку.
- Випікаємо близько 12-20 хвилин. Не забуваємо, що час може відрізнятися в залежності від товщини печива і особливостей духовий печі. Тому уважно стежимо і не дозволяємо печінкою згоріти! Діставши з духовки, охолоджуємо випічку.
- Ароматне домашнє медове печиво готове! Ця випічка доречна з будь-якими напоями – чаєм, кавою, молоком, какао і навіть алкогольними коктейлями на основі гарячого вина.
Смачного!