Рецепт з категорії «краще б не пекла – зжерла з’їла відразу все одна». Ось, відверто вам скажу, печиво я не дуже жалую, завжди віддам перевагу до чаю що-небудь кремове або шоколадне. Тому всі рецепти печива, які є на сайті, виключно перевірені і смачні, такі, що подобаються навіть мені. Що стосується цього печива, то це чергове «вау!» Впевнена, що рецепт цього найпростішого і смачних ласощів підкорить ще тисячі сердець. А вже вогким зимовим вечором не з’їсти зігріваючу імбирної острінкой печеньку – просто злочин 🙂
У цього печива особлива структура м’якушки – злегка тягуча, а краєчки хрусткіе, зі смаком карамелі. Якщо вирішите додавати корицю, то з’являється присмак добротного вівсяного печива, якщо готувати просто з імбиром, то відповідно, смак медово-імбирний. Мені більше сподобалося це печиво просто з імбиром, а синові, що обожнює корицю, природно, припало до смаку з корицею. Спробуйте обидва варіанти. А якщо взагалі не любите прянощі, зробіть просто з медом, все одно буде смачно. А ці спокусливі тріщинки !!!
необхідно:
- Борошно – 225 г
- Масло вершкове (маргарин) – 100 г
- Цукор – 70 г (для ласунів – 100 г)
- Мед – 100 г
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Сода – 1 ч.л. без гірки
- Розпушувач – 2 ч.л. без гірки
- Імбир сухий – 1 ч.л.
- Кориця – 0,5 ч.л. (За смаком, можна без неї)
для обвалювання:
- Цукровий пісок – ок.2 ст.л.
приготування:
Тісто для цього печива ідеально замішується в чаші кухонного процесора.
Відразу зверну увагу на важливий момент – тісто не повинно стати в’язким, липким і мажучі. Масло в ньому не повинно розтанути.
Тісто має бути спочатку розсипчастим, а потім зібратися в кулю, у мене в комбайні воно не збирається, я перекладаю в миску, як ви побачите нижче.
Якщо ви будете замішувати тісто вручну, то масло повинно бути холодним і не встигнути розтанути від теплоти рук.
Можна спробувати замішувати міксером, але я не пробувала, мені здалося, що борошно буде сильно пиліть при замішуванні тіста такої структури. Але все-таки відсутність комбайна не повинно зупинити вас від приготування цієї смакоти. Пробуйте!
Формувати печиво дуже легко, тісто слухняне і пластичне.
Отже, спочатку відміряти і змішати всі сухі компоненти.
Я відразу всипала все в чашу і пару раз «вжікнула», щоб все змішалося.
Спочатку спробувала покласти 100 г цукру, як було в першоджерелі, мені було дуже солодко, далі додавала тільки 70 г цукру, саме те, на мій смак.
Якщо ви ласун і їсте «цукор з цукром», то сміливо кладіть 100 м
Тепер масло. Його потрібно добре охолодити і нарізати шматочками. Можна нарізати шматочками і на кілька хвилин покласти в морозилку. У мене просто з холодильника.
Кладемо масло в чашу і рубаємо до отримання дрібної крихти. У комбайні все замішується дуже швидко, менше хвилини.
Або можна зробити це руками. Тільки дуже швидко, повторюся, щоб масло не розтануло.
Вийде так.
Кладемо мед.
Якщо він прямо твердий, то можна трохи розплавити в мікрохвильовій печі. У мене зацукровані, але ще зберіг деяку плинність.
Прямо додаємо в загальну масу і перемішуємо, щоб мед втрутився в загальну масу.
Виглядати це буде так.
Якщо продовжувати місити до об’єднання тесту в колобок, то я боялася, що від інтенсивного перемішування масло почне танути і печиво не вийде таким, яким має бути.
Пересипала все в миску і легко, просто і швидко зібрала масу руками в кулю.
З тіста ліпимо кульки розміром з великий волоський горіх або з дрібне яйце.
оптимально 25-30 г.
виходить близько 20 штук.
Тепер кульки обкачуємо в цукровому піску.
Випікати можна на папері або силіконовому килимку, я роблю по-різному, як ви і побачите на фото 🙂
Залишайте достатньо місця між кульками, так як печиво пристойно збільшується в розмірі при випічці.
Кладемо кульки на деко і злегка приплющує їх денцем склянки.
Не сильно, а саме злегка.
Ставимо деко з печивом в розігріту до 180-190 градусів духовку.
У моїй печиво випікається 10 хвилин.
Як визначити готовність:
при випічці печиво сильно тріскається, зазвичай на другий п’ятихвилинці.
На фото нижче видно, що серединки тріщин ще білі – значить треба ще трохи потримати в духовці.
Тріщинки теж повинні злегка зарум’яниться.
Якщо недопечёте, то печеньки будуть занадто м’якими, перепечёте – занадто твердими, але все одно смачними, головне, не спаліть.
Орієнтуйтеся на колір тріщин і ви зрозумієте, скільки часу піде на випічку у вашій духовці.
Дайте печінкою добре охолонути. Мені здалося, що так смак краще розкривається.
Дуже смачно до чаю, кави, молока!
Смачного!
Не забудьте поділитися рецептом зі своїми друзями, можливо, вони з подяки вас почастують :))
Ще рецепти печива?
«Земель»
«Кокосанка»
«Гата»
«Безе»