Бурштиновий і тягучий мед з ароматом груш. Цукати, які не страшно дати дітям, так як в них немає барвників, ароматизаторів та консервантів.
Чудовий дует, в якому одна смакота є побічним продуктом іншого. Чудово підійде для алергіків, так як меду бджолиного там немає.
Поливайте млинці та оладки, просто смакуйте, запиваючи чаєм. Всього з одного кілограма груш можна приготувати 500 г цукатів і близько 600 мл грушевого меду (важить він більше, як і бджолиний мед).
необхідно:
- Груші – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Лимонна кислота – 1 ч.л.
- Цукор для обсипання цукатів – близько склянки.
приготування:
Соковиті ароматні груші порізати невеликими шматочками.
Засипати цукром і залишити на 4-5 годин до виділення соку.
Поставити на вогонь, довести до кипіння і залишити до охолодження (можна довше, наприклад, на ніч). Кришку не використовувати – нехай випаровується сік.
На наступному етапі довести до кипіння і поварити хвилин 20-25 на невеликому вогні з відкритою кришкою. Залишити до охолодження. Кришкою не накривати.
Втретє довести до кипіння і варити, поки маса не зменшиться від початкового об’єму приблизно на 30%.
Можна лінійкою виміряти висоту каструлі і орієнтуватися по сантиметрам.
Виймаємо шматочки груш, складаємо їх в друшляк.
Коли весь сироп стече, а груші охолонуть, кладемо їх на цукровий пісок і перемішуємо, підсипаючи цукор, якщо буде потрібно.
Розсипати цукати тонким шаром і підсушити просто при кімнатній температурі 2-3 дні.
У сироп насипаємо лимонну кислоту і поваримо ще хвилин 15. Кристали повинні повністю розчинитися. Кришкою не накривати.
Після охолодження переливаємо сироп в банку.
Цукати також перекладаємо в ємність для зберігання.
І цукати і мед зберігаємо при кімнатній температурі.
Смачного!