Мастика з маршмеллоу в мікрохвильовці

Сьогодні я вам запропоную найлегший рецепт приготування домашньої мастики. Готувати будемо в мікрохвильовці, а для приготування використовувати жувальний зефір Маршмеллоу.

Чому пропоную приготувати мастику з маршмеллоу в мікрохвильовій печі? Та тому, що там зручніше регулювати потужність нагріву і час приготування в порівнянні з духовою шафою.

Мастика з маршмеллоу, приготовлену за цим рецептом, можна використовувати і на виробництві, і в домашніх умовах.

Вона стане не просто прикрасою для ваших тортиків, капкейков та інших кондитерських вишукувань, а зробить їх індивідуальними, неповторними в естетичному сенсі і за всіма смаковими параметрами.
Ароматні, солодкі вироби з домашньої мастики стануть феєричним сюрпризом для дітей і приємно порадують ваших друзів.

На сторінках цього порталу я вже пропонувала майстер класи приготування різних солодких прикрас. Їх ви зможете знайти за наступними лінками.

  • Як зробити зірочки з мастики маршмеллоу
  • Робимо павуків для прикраси торта «Людина павук»

Мастика з маршмеллоу: рецепт з фото

Торти Прикраса блюд Секрети випічки Кухонні важливі дрібниці Як приготувати … (секрети страв) Вихід: 600 г Час зберігання: 7 днів 5-10 хвилин
ЛюдмілаСтатьі автора

Мастика з маршмеллоу
Мастика з маршмеллоу

Складові

  • Маршмеллоу – 100 г + –
  • Цукрова – 2 склянки + –
  • Масло – 1 столова ложка + –
  • Глибока – + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

У вас немає маршмеллоу ?! Так цього просто не може бути!
Це жувальний зефір, який продається у всіх супермаркетах.

Повірте, у всіх! Вже якщо моя провінційна глибинка побачила цей пакетик, то у себе ви точно його знайдете! Як він виглядає можна розглянути на фото.

Зверніть увагу, що маршмеллоу може бути рожевий, жовтий або білий. Купуйте той колір, з яким плануєте працювати. Або просто білий маршмеллоу – буде просто змінити білий колір, додавши в нього барвника.


  • Як зробити мастику в домашніх умовах? Для цього вам знадобитися мікрохвильовка (можна використовувати і духову шафу, але як я вже писала, там складніше контролювати процес).
    – Отже, насипаємо зефір маршмеллоу в суху і глибоку миску.
    – Додаємо туди столову ложку масла.


  • Ставимо миску з майбутньою мастикою в мікрохвильовку на середній режим на 15-20 секунд.
    Я перестрахувалась і виставила мікрохвильовий шафа на низький температурний режим, тому час нагрівання зефіру збільшилася до 2 хвилин.


  • Після підігріву зефір маршмеллоу збільшився мінімум в 2 рази.


  • Відразу ж починаємо невеликими дозами додавати цукрову пудру.


  • На цьому етапі будьте обережні! Маса гаряча, тому спочатку вимішуємо її ложкою.


  • Полу готову домашню мастику з маршмеллоу до кінця домішуємо руками. Маса поступово перестає бути липкою, як тільки вбирає достатню кількість цукрової пудри.


  • М’яка, еластична, м’яка мастика чудово вимішує!


  • Якщо ви хочете отримати кольорову мастику, то краще це зробити на етапі, коли вона ще тепла. Додавайте барвник потрібного кольору і вимішують.
    А мені сьогодні потрібен білий колір.


  • З готової домашньої мастики формуємо гладкий грудочку.


  • Присипаємо мастику для тортів невеликою кількістю цукрової пудри.


  • Пакуємо грудочку мастики з маршмеллоу в поліетиленовий пакетик.


  • Ми залишаємо мастику «відпочивати» на кілька годин або навіть на ніч в холодильнику.
    – Якщо домашня мастика призначена для обтягування торта, тоді витримувати масу в холодильнику не обов’язково.
    – А ось для ліплення фігурок потрібно витримати солодкий певний період в холоді.

    Як зберігати мастику з маршмеллоу?
    Тривалий час зберігати мастику не рекомендується – максимум кілька днів, до тижня, в добре закритих поліетиленових пакетах або пластмасових контейнерах з кришкою.
    Псуються в мастиці немає, головне – захистити мастику з маршмеллоу від повітря і вологи, щоб вона не засихала і не розмокає.


  • Після холодильника мастика стала твердіше, не така податлива. Але варто розім’яти її, і вона буде за структурою схожа на м’який пластилін, з якого можна виліпити будь-яку фігурку.

    Сподіваюся, що після мого майстер класу ви з легкістю будете готувати мастику маршмеллоу і створювати неповторні кулінарні шедеври!

    Удачи в ваших кулінарних експериментах!