Сьогодні я вам запропоную найлегший рецепт приготування домашньої мастики. Готувати будемо в мікрохвильовці, а для приготування використовувати жувальний зефір Маршмеллоу.
Чому пропоную приготувати мастику з маршмеллоу в мікрохвильовій печі? Та тому, що там зручніше регулювати потужність нагріву і час приготування в порівнянні з духовою шафою.
Мастика з маршмеллоу, приготовлену за цим рецептом, можна використовувати і на виробництві, і в домашніх умовах.
Вона стане не просто прикрасою для ваших тортиків, капкейков та інших кондитерських вишукувань, а зробить їх індивідуальними, неповторними в естетичному сенсі і за всіма смаковими параметрами.
Ароматні, солодкі вироби з домашньої мастики стануть феєричним сюрпризом для дітей і приємно порадують ваших друзів.
На сторінках цього порталу я вже пропонувала майстер класи приготування різних солодких прикрас. Їх ви зможете знайти за наступними лінками.
- Як зробити зірочки з мастики маршмеллоу
- Робимо павуків для прикраси торта «Людина павук»
Мастика з маршмеллоу: рецепт з фото
Торти Прикраса блюд Секрети випічки Кухонні важливі дрібниці Як приготувати … (секрети страв) Вихід: 600 г Час зберігання: 7 днів 5-10 хвилин
ЛюдмілаСтатьі автора
Складові
- Маршмеллоу – 100 г + –
- Цукрова – 2 склянки + –
- Масло – 1 столова ложка + –
- Глибока – + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
У вас немає маршмеллоу ?! Так цього просто не може бути!
Це жувальний зефір, який продається у всіх супермаркетах.
Повірте, у всіх! Вже якщо моя провінційна глибинка побачила цей пакетик, то у себе ви точно його знайдете! Як він виглядає можна розглянути на фото.
Зверніть увагу, що маршмеллоу може бути рожевий, жовтий або білий. Купуйте той колір, з яким плануєте працювати. Або просто білий маршмеллоу – буде просто змінити білий колір, додавши в нього барвника.
Як зробити мастику в домашніх умовах? Для цього вам знадобитися мікрохвильовка (можна використовувати і духову шафу, але як я вже писала, там складніше контролювати процес).
– Отже, насипаємо зефір маршмеллоу в суху і глибоку миску.
– Додаємо туди столову ложку масла.
Ставимо миску з майбутньою мастикою в мікрохвильовку на середній режим на 15-20 секунд.
Я перестрахувалась і виставила мікрохвильовий шафа на низький температурний режим, тому час нагрівання зефіру збільшилася до 2 хвилин.
Після підігріву зефір маршмеллоу збільшився мінімум в 2 рази.
Відразу ж починаємо невеликими дозами додавати цукрову пудру.
На цьому етапі будьте обережні! Маса гаряча, тому спочатку вимішуємо її ложкою.
Полу готову домашню мастику з маршмеллоу до кінця домішуємо руками. Маса поступово перестає бути липкою, як тільки вбирає достатню кількість цукрової пудри.
М’яка, еластична, м’яка мастика чудово вимішує!
Якщо ви хочете отримати кольорову мастику, то краще це зробити на етапі, коли вона ще тепла. Додавайте барвник потрібного кольору і вимішують.
А мені сьогодні потрібен білий колір.
З готової домашньої мастики формуємо гладкий грудочку.
Присипаємо мастику для тортів невеликою кількістю цукрової пудри.
Пакуємо грудочку мастики з маршмеллоу в поліетиленовий пакетик.
Ми залишаємо мастику «відпочивати» на кілька годин або навіть на ніч в холодильнику.
– Якщо домашня мастика призначена для обтягування торта, тоді витримувати масу в холодильнику не обов’язково.
– А ось для ліплення фігурок потрібно витримати солодкий певний період в холоді.
Як зберігати мастику з маршмеллоу?
Тривалий час зберігати мастику не рекомендується – максимум кілька днів, до тижня, в добре закритих поліетиленових пакетах або пластмасових контейнерах з кришкою.
Псуються в мастиці немає, головне – захистити мастику з маршмеллоу від повітря і вологи, щоб вона не засихала і не розмокає.
Після холодильника мастика стала твердіше, не така податлива. Але варто розім’яти її, і вона буде за структурою схожа на м’який пластилін, з якого можна виліпити будь-яку фігурку.
Сподіваюся, що після мого майстер класу ви з легкістю будете готувати мастику маршмеллоу і створювати неповторні кулінарні шедеври!
Удачи в ваших кулінарних експериментах!