Маринуємо буряк для холодного борщу

Буряк для борщу
Бурак – це один з тих овочів, який вимагає досить багато часу на варіння, через що приготування багатьох бурякових страв затягується на цілу годину. Однак спритні кулінари в пошуках вирішення цієї проблеми не придумали нічого іншого, як приготувати консервовану заправку під назвою буряк для борщу.

Потрібно сказати, такий похід оцінили багато господинь, адже такі мариновки дозволяють зварити улюблений усіма червоний супчик на готовому бульйоні всього за 20 хвилин.

Крім того, і для холодного борщу маринована буряк стала справжньою знахідкою. Настругати окрошки, додав готової заправки, і вуаля, холодного, легкий супец з освіжаючою кислинкою готовий радувати нас все літо. І це тільки початок, адже з таким ароматним Бурак можна готувати прості, але неймовірно апетитні салати і закуски.

Швидка маринована буряк

Ну, а якщо ви все-таки взялися готувати холодний борщ, а маринованого бурака відшукати в продажі не повчитися, то своїми руками ми можемо зробити найсмачнішу заправку всього за 15 хвилин.

Нам необхідно або дві середні буряка, або 1 великий коренеплід помити щіткою від бруду і помістити в щільно зав’язаний поліетиленовий кульок. Робимо в пакетику 2-3 дірочки і відправляємо його в мікрохвильовку на 10 хвилин при потужності 800 ватів. Через 10 хвилин перевіряємо готовність буряка ножем, і при необхідності готуємо буряк ще хвилин 5.

Детальніше про цей спосіб варіння буряка можна почитати в наших статтях на сайті.

  • Як відварити буряк в мікрохвильовці
  • Як правильно відварити буряк
  • Як приготувати буряк в мультиварці

У той час як буряк вариться в мікрохвильовій печі, ми займемося приготуванням маринаду.

  • У невелику каструльку заливаємо 220 мл води, ½-2/3 склянки оцту 6%, засипаємо цукровий пісок (20 г), сіль (3 г), додаємо лавр (2 листа), суцвіття гвоздики (2-3 шт.) І перцеві горошини (1/2 ч.л.).
  • Отриманий склад доводимо до кипіння, а потім знімаємо з вогню.

В цей час буряк вже звариться. Її нам потрібно почистити і натерти на тертці або нарізати брусочками (кубиками, соломкою) і залити гарячим маринадом.

svekla-dlya-borshha.jpg2

Наполягати буряк в такому вигляді слід мінімум до повного охолодження, максимум 1 добу.

Маринований буряк для холодного борщу

За багаторічну кулінарну історію буряка було придумано безліч гідних способів консервації цього коренеплоду для різних кухарських цілей. Оскільки ж ми маринуємо буряк саме для холодного борщу, то найбільш підходящим в даному випадку буде саме класичний рецепт з покроковою інструкцією.

Складові

  • Буряк – 1-1,5 кг;
  • Вода фільтрована – 1 л;
  • Сіль кам’яна – 30 г;
  • Пісок цукровий – 4-5 ст.л .;
  • Столовий оцет 9% – ½ ст .;
  • Чорний перець – 6-10 горошин;

svekla-dlya-borshha.jpg1

Як приготувати мариновану буряк

  1. Плоди бурака гарненько миємо, чистимо від шкірки і нарізаємо брусочками. Потім бурякову нарізку викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варити на 20 хвилин.
  2. В цей час простерілізуем окропом дві літрові баночки з кришками. А через третину години наповнимо їх буряковими брусочками.
  3. Підготуємо маринад. В окрему каструльку заливаємо воду (1 л), додаємо в неї цукор, перець, сіль, оцет і ставимо варити до перших ознак кипіння.
  4. Гарячим маринадом наповнюємо баночки з про буряком і закочує їх кришками.
  5. У перевернутому вигляді банки слід закутати в теплу ковдру і так витримати до завтра.

Зберігати консерви потрібно в темряві і прохолоді. Льох відмінно підійде для цієї мети.

Читайте ще схожі записи:


Як приготувати буряк в мікрохвильовці

Буряк консервована для борщу

Заправка для традиційного борщу помітно полегшує кухарський частку господині. При наявності цієї заготовки вам за все і залишиться, що закинути в бульйон картоплю і капусту, а як тільки вони стануть м’якими, додати кілька ложок апетитною буряково-томатної пасти, часник і зелень за смаком і довести суп до кипіння.

Складові

  • Буряк – 1 кг;
  • Морквина – 2 -3 коренеплоду;
  • Лук ріпка – 3 головки;
  • Болгарка перець – 3-5 шт .;
  • Томати свіжі – 0,3 кг;
  • Цукровий пісок – 65 г;
  • Сіль велика – 20 г;
  • Оцет столовий 9% – 1 стопка;
  • Рафінована олія – ​​75 мл;

svekla-dlya-borshha.jpg3

Як зробити буряк для борщу на зиму

  1. Для початку підготуємо всі компоненти.
  • Цибулю чистимо і шаткуємо кубиками.
  • Морквину і буряк чистимо від шкірки і подрібнюємо на тертці великої стружкою.
  • У перців видаляємо плодоніжки з семенникамі. Робити це найпростіше так. Натискаємо сильно на підставу плодоніжки, щоб овоч тріснув і витягуємо вгору паличку з насінням. Очищені болгарки ріжемо тонкою соломкою.
  • Томати споліскуємо, вирізаємо місце кріплення плодоніжки і кришимо плоди тонкими часточками.
  1. Тепер всі інгредієнти перекладаємо в об’ємну каструлю (5 л), присмачуємо їх цукром, сіллю, маслом і оцтом, перемішуємо і на малому вогні під кришкою починаємо гасити у власному соку.
  2. Як тільки овочі виділять достатньо соку, температуру варіння додаємо і кип’ятимо заправку 25 хвилин.

За цей час ми повинні підготувати маленькі ємності. Найдоцільніше вибирати баночки по 200-300 мл від гірчиці, хрону або майонезу з закручуються кришками, щоб за раз використовувати на суп всю заправку. Якщо таких ємностей немає, то візьміть 0,5 л тари. Отже, банки стерилізуємо в окропі або над парою, або в мікрохвильовці або в духовці, як вам зручніше.

Гарячу заправку для борщу розкладаємо по банках і герметично закриваємо їх. У теплі консервована буряк для борщу повинна відлежатися протягом доби, після чого прибираємо ємності в підвал або льох на зберігання.

Ми сподіваємося, що наші поради та рецепти допоможуть вам раціонально використовувати час на підготовку в домашніх умовах, і питання, як швидко приготувати буряк для холодного або звичайного борщу стане для вас неактуальним, оскільки в запасі у вас буде приховані відмінні заправки для цих страв.