Ділюся з вами смачною маринованої капустою. Дуже збалансований смак, нагадує добре заквашену. Без сумніву, в квашених овочах більше користі, але якщо немає часу чекати, та й просто для всіх любителів маринованих закусок, такий варіант вартий уваги. Можна додати кмин або інші спеції, які ви любите.
необхідно:
На банку обсягом 3 л
- Капуста – 1,8-2 кг
- Морква 1-2 шт
заливка:
- Сіль – ок. 2 ст.л. (З невеликою гіркою) дрібної солі (55-60 г)
- Цукор – 1 ст.л.
- Вода (окріп) – 1-1,2 л
- Оцтова кислота (есенція) 70% – 1 ст.л.
приготування:
Нашаткувати капусту, почистити і натерти моркву.
Тут все традиційно.
Злегка пом’яти її, щоб було простіше складати в банку.
Я додаю трохи солі, беру із загальної кількості, щоб капуста стала поступливішими.
Утрамбувати капусту в банку.
У 0,5 л окропу висипати сіль, що залишилася, цукор і оцтову кислоту і вилити в капусту.
Долити окріп, щоб він доходив до верху банки.
Щоб маринад добре проник до самого дна – зробіть кілька проколів в глибину.
Я це зробила китайської паличкою.
Залишити на добу для маринування.
Спочатку до охолодження просто на столі, а потім прибрати в холодильник.
Але я, чесно кажучи, вже через ніч починаю капусту дегустувати;)
Додайте в капусту ароматне масло, зелений або ріпчасту цибулю.
Виходить дуже хрустка швидка закуска.
Смачного!