Маринована капуста (добова)

Маринована капуста (добова)

Ділюся з вами смачною маринованої капустою. Дуже збалансований смак, нагадує добре заквашену. Без сумніву, в квашених овочах більше користі, але якщо немає часу чекати, та й просто для всіх любителів маринованих закусок, такий варіант вартий уваги. Можна додати кмин або інші спеції, які ви любите.

необхідно:

На банку обсягом 3 л

  • Капуста – 1,8-2 кг
  • Морква 1-2 шт

заливка:

  • Сіль – ок. 2 ст.л. (З невеликою гіркою) дрібної солі (55-60 г)
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Вода (окріп) – 1-1,2 л
  • Оцтова кислота (есенція) 70% – 1 ст.л.

приготування:

Нашаткувати капусту, почистити і натерти моркву.

Тут все традиційно.

Маринована капуста (добова)

Злегка пом’яти її, щоб було простіше складати в банку.

Я додаю трохи солі, беру із загальної кількості, щоб капуста стала поступливішими.

Маринована капуста (добова)

Утрамбувати капусту в банку.

Маринована капуста (добова)

У 0,5 л окропу висипати сіль, що залишилася, цукор і оцтову кислоту і вилити в капусту.

Долити окріп, щоб він доходив до верху банки.

Маринована капуста (добова)

Щоб маринад добре проник до самого дна – зробіть кілька проколів в глибину.

Я це зробила китайської паличкою.

Маринована капуста (добова)

Залишити на добу для маринування.

Спочатку до охолодження просто на столі, а потім прибрати в холодильник.

Але я, чесно кажучи, вже через ніч починаю капусту дегустувати;)

Додайте в капусту ароматне масло, зелений або ріпчасту цибулю.

Виходить дуже хрустка швидка закуска.

Смачного!

Маринована капуста (добова)

Маринована капуста (добова)