Маннік апельсиновий – експрес-варіант

Маннік апельсиновий - експрес-варіант

Пропоную спробувати чудовий і швидкий пиріжок. Рецепт досить відомий, але приготувавши його один раз, я внесла свої корективи. Додала трохи солі, смак став яскравішим, ну, і апельсин сюди дуже-дуже просився. Я не стала заперечувати 🙂 Спробуйте цей апельсиновий маннік і ви!

необхідно:

  • Манна крупа – 0,5 скл.
  • Кефір – 0,5 скл.
  • Борошно – 0,5 скл.
  • Цукор – 0,5 скл.
  • Масло вершкове (маргарин) – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – 1/5 ч.л.
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Цедра апельсина (мандарина, лимона) – з 1 шт.
  • Сік апельсина – з 1 шт. (за бажанням)

приготування:

З апельсина зняти цедру.

Маннік апельсиновий - експрес-варіант

Змішати кефір, цедру, манну крупу.

Залишити на 20-30 хвилин.

А взагалі можна залишити хоч на ніч, як заготовку. Сенс – манна крупа повинна набрякнути, цедра віддати свій аромат.

Маннік апельсиновий - експрес-варіант

Масло або маргарин розтопити. Я розтопила в мікрохвильовці, ок. 30-40 сек. на потужності 800.

Маннік апельсиновий - експрес-варіант

Додати в манку яйце, масло, цукор, перемішати.

Маннік апельсиновий - експрес-варіант

Всипати борошно з розпушувачем і ваніллю.

Маннік апельсиновий - експрес-варіант

Тісто не густе.

Маннік апельсиновий - експрес-варіант

Ідеально використовувати для випічки силіконову форму.

Але рівною відповідного розміру я поки в продажу не знайшла, тому застелила скляну форму плівкою.

Маннік дуже ніжний, він не потерпить прилипання до форми і може разломаться при добуванні.

Такий прийом дозволить без проблем витягнути його з будь-якої форми.

Форма не дуже велика, діаметр близько 17 см, але бортики повинні бути високими, так як маннік пристойно піднімається при випічці.

Маннік апельсиновий - експрес-варіант

Виливаємо тісто в форму.

Маннік апельсиновий - експрес-варіант

Відправляємо в мікрохвильову піч на 6 хвилин.

Потужність 600 W.

Якщо після випічки залишилася сирої серединка – додайте ще трохи часу, так як мікрохвильовки різні.

Але не перестарайтеся, щоб не пересушити. Краще додавати по 30 сек.

Якщо серединка не липне – готово.

Низ буде вологим – це нормально і через кілька хвилин все буде добре, маннік зміцніє, остигаючи.

Маннік апельсиновий - експрес-варіант

Якщо ви любите промочений бісквіт, то дуже рекомендую наколоти маннік виделкою або шпажкою і промочити віджатим соком апельсина.

Так у вас все піде у справу.

Я покрила зверху чудо-глазур’ю.

Поєднання апельсина і шоколаду вийшло чудове!

Маннік апельсиновий - експрес-варіант

Ну, і шматочок!

Смачного!

Маннік апельсиновий - експрес-варіант

Маннік апельсиновий - експрес-варіант