Пропоную спробувати чудовий і швидкий пиріжок. Рецепт досить відомий, але приготувавши його один раз, я внесла свої корективи. Додала трохи солі, смак став яскравішим, ну, і апельсин сюди дуже-дуже просився. Я не стала заперечувати 🙂 Спробуйте цей апельсиновий маннік і ви!
необхідно:
- Манна крупа – 0,5 скл.
- Кефір – 0,5 скл.
- Борошно – 0,5 скл.
- Цукор – 0,5 скл.
- Масло вершкове (маргарин) – 100 г
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 1/5 ч.л.
- Ванілін – на кінчику ножа
- Цедра апельсина (мандарина, лимона) – з 1 шт.
- Сік апельсина – з 1 шт. (за бажанням)
приготування:
З апельсина зняти цедру.
Змішати кефір, цедру, манну крупу.
Залишити на 20-30 хвилин.
А взагалі можна залишити хоч на ніч, як заготовку. Сенс – манна крупа повинна набрякнути, цедра віддати свій аромат.
Масло або маргарин розтопити. Я розтопила в мікрохвильовці, ок. 30-40 сек. на потужності 800.
Додати в манку яйце, масло, цукор, перемішати.
Всипати борошно з розпушувачем і ваніллю.
Тісто не густе.
Ідеально використовувати для випічки силіконову форму.
Але рівною відповідного розміру я поки в продажу не знайшла, тому застелила скляну форму плівкою.
Маннік дуже ніжний, він не потерпить прилипання до форми і може разломаться при добуванні.
Такий прийом дозволить без проблем витягнути його з будь-якої форми.
Форма не дуже велика, діаметр близько 17 см, але бортики повинні бути високими, так як маннік пристойно піднімається при випічці.
Виливаємо тісто в форму.
Відправляємо в мікрохвильову піч на 6 хвилин.
Потужність 600 W.
Якщо після випічки залишилася сирої серединка – додайте ще трохи часу, так як мікрохвильовки різні.
Але не перестарайтеся, щоб не пересушити. Краще додавати по 30 сек.
Якщо серединка не липне – готово.
Низ буде вологим – це нормально і через кілька хвилин все буде добре, маннік зміцніє, остигаючи.
Якщо ви любите промочений бісквіт, то дуже рекомендую наколоти маннік виделкою або шпажкою і промочити віджатим соком апельсина.
Так у вас все піде у справу.
Я покрила зверху чудо-глазур’ю.
Поєднання апельсина і шоколаду вийшло чудове!
Ну, і шматочок!
Смачного!