Щоб наш раціон був різноманітним і збалансованим, ми вживаємо в їжу багато круп, овочів і борошняних виробів, готуємо страви різними способами.
Найпопулярніша страва серед дітей і дорослих – макарони з сиром і помідорами, перед таким ласощами не встоїть ніхто. Апетитні спагетті з улюбленими овочами, це відмінний варіант для обіду або вечері, який можна приготувати без особливих зусиль.
Існує багато думок про калорійність макаронів, і склався стереотип, що це шкідлива їжа, і якщо вживати її часто можна обзавестися зайвими кілограмами. Але скажімо так, ви коли-небудь чули, що італієць набрав зайву вагу через пристрасть до улюбленої пасті? Звичайно, це міф, поправитися можна тільки від неправильних макаронів і від зловживання ними.
Людина, яка любить макарони, повинен обов’язково розбиратися в якості використовуваного продукту, і знати з якими овочами його краще приготувати.
Ми наведемо кілька порад для вибору правильних і корисних макаронів, щоб в результаті у вас завжди виходило приготувати відмінне страву.
Як вибрати якісні макарони
- До складу хороших макаронів входить всього два інгредієнти: вода і борошно з твердих сортів. Тому вибираючи макарони звертайте увагу на сорт борошна – «група А» і «1 клас», такі макарони без сумніву відмінної якості. На етикетці ви обов’язково зможете знайти потрібну інформацію.
- Якщо ви не можете розібратися в якості макаронів за допомогою етикетки, тоді визначте це на око. Купуйте макарони тільки в прозорій упаковці, і в першу чергу звертайте увагу на колір: макарони повинні бути жовтим або бурштиновим кольором.
- На макаронах, можливо, буде видно чорні точки, не лякайтеся, це як раз найперша ознака, що вони зроблені з твердих сортів. А якщо, навпаки, на макаронах ви побачили білі точки, то від покупки слід утриматися.
- Поверхня макаронів повинна бути гладкою і без шорсткостей.
- Як правило, в пачках з якісними макаронами немає уламків і навіть найменших крихт.
Користуйтеся нашими порадами і вбирайте гідні продукти, які не тільки смачні, але ще й корисні. Тоді ви без сумніву зможете подати до столу дивовижні макарони з сиром і помідорами.
Макарони з сиром і помідорами «Італія»
Складові
- Макарони – 300 г + –
- Помідори – 4 шт + –
- Сіль – за смаком + –
- Цукор-пісок білий – за смаком + –
- Часник – 2-3 зубки + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
- Зелень – 2 ст.л. + –
- Твердий сир пармезан – 100 г + –
Як приготувати макарони з сиром і помідорами
- Стиглі помідори обдайте окропом і зніміть шкірку, поріжте гострим ножем на дрібні шматочки. Часник очистіть від лушпиння, зелень вимийте і висушіть. Зелень подрібніть ножем, а часник пропустіть через чеснокодавку. Твердий сир натріть на крупній тертці.
- На розігріту сковорідку влийте масло, додайте до нього помідори і на середньому вогні тушкуйте 5 хвилин. Потім додайте до помідорів сіль, цукор і часник, і тушкуйте ще 5 хвилин. По закінченню готування додайте до помідорів зелень і перемішайте.
- Помідори готові, приступайте до варіння макаронів: візьміть трилітрову каструлю і влийте 2,5 літра води, доведіть до кипіння і посоліть. Потім в сильно киплячу воду кидайте макарони (кришкою Не закривайте), і постійно помішуйте.
- Макарони варіть 6-10 хвилин, після цього перевірте їх на готовність (для цього розділіть макаронину і подивіться в розрізі, якщо колір однорідний – макарони готові). Після, перекиньте макарони на друшляк і поставте на каструлю, нехай стече решта рідина (за правилами макарони не промивати після варіння, але якщо хочете, можете це зробити).
- Потім поставте на плиту сковорідку з помідорами, додайте до них макарони і тушкуйте разом 5 хвилин, за смаком можете приправити сіллю.
- Готові макарони з помідорами викладіть на тарілку і зверху рясно посипати сиром.
Макарони з сиром і помідорами готові, подавайте до столу в гарячому вигляді як самостійне блюдо. Чудове блюдо родом з Італії без сумнівів буде вам до смаку, готуйте здорову їжу правильно, і ваш раціон стане набагато ширше.