Щоб приготувати що-небудь екзотичне, зовсім не обов’язково купувати дорогі продукти, досить використовувати один компонент, який перетворить блюдо. Апетитні макарони з куркою в соєвому соусі відмінна альтернатива закордонним пригощань, як до святкового столу, так і для повсякденного життя трапез. Ароматна і смачна приправа дозволить вам відчути себе справжнім кухарем і спростить підготовку чудових страв.
Соєвий соус і його корисні властивості
Для тих, хто не уявляє своє трапезу без підлив і різноманітних заправок – соєвий соус обов’язково повинен бути у вашому арсеналі.
- Соєвий соус це темна і густа рідина з характерним східним запахом. Зараз важко уявити приготування святкових і повсякденних страв без цього компонента. Він дуже добре поєднується з м’ясом і з різними видами морепродуктів. Властивості соусу на всі 100% розкривають смак страв.
- В основному соєвий соус готується з бобів, але в різних країнах своя рецептура. Велика маса запропонованих товарів у вітчизняних магазинах містить 50% пшениці. У справжнього продукту є свій базовий смак, який з’являється в процесі бродіння, а з пшеницею соєвий продукт стає солодшим. Який купувати – вирішувати вам.
- Щоб придбати якісний соус потрібно звертати увагу на спосіб його приготування. Так званий «зварений» продукт містить більше корисних речовин, ніж його аналоги. Відповідно користі від такого соусу буде набагато більше.
- Якісний продукт не тільки зробить звичайні продукти смачніше, але і принесе масу корисних властивостей. У його склад входить безліч мінеральних елементів, вітамінів і корисних амінокислот. При частому вживанні його в їжу проблеми з шлунково-кишкового тракту перестануть вас турбувати.
Рецепт курки в соєвому соусі з макаронами
Складові
- Філе курки – 2 шт. + –
- Макарони – 500 г + –
- Морква – 2 шт. + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
- Соєвий соус – 50 мл + –
- Молоко – 100 мл + –
- Крохмаль – 1 ч.л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Петрушка – 5 гілочок + –
Як приготувати курку з макаронами в соєвому соусі
- Моркву очистіть і добре вимийте, потім наріжте овочі тонкими півкільцями. На сковорідку влийте масло і відправте до нього моркву. Посоліть і тушкуйте під кришкою 7 хвилин.
- Філе курки наріжте довгими смужками і замаринуйте їх соєвим соусом на 5 хвилин. Після, додайте шматочки курки до морквині. Підсмажте всі разом близько 5 хвилин на сильному вогні.
- У миску де залишився соєвий соус влийте молоко і добре перемішайте. Потім додайте крохмаль, ще раз перемішайте і влийте масу тонкою цівкою на сковороду.
- Коли підлива закипить, зменшіть вогонь і готуйте його на повільному вогні ще 10 хвилин.
- Макарони відварити до готовності і відкиньте на друшляк. Потім відправте вироби на сковороду і перемішайте з соусом. Вогонь вимкніть, а блюдо накрийте кришкою і витримайте 5 хвилин.
- Петрушку або іншу зелень вимийте, гарненько струсіть і наріжте ножем. Викладіть макарони з підливою і шматочками курки на велике блюдо і щедро посипте зеленню.
Макарони з соєвим соусом подавайте відразу прямо з печі, в гарячому вигляді блюдо повністю розкриє свій смак. Якщо ви готуєте їжу на кілька трапез, обов’язково підігрівати перед подачею.
Локшина з куркою і соєвим соусом
Локшина з куркою дуже смачне і ситне блюдо, але приготувавши його з соєвим соусом ви додасте частування східні нотки і чудовий аромат.
У готуванні не обов’язково використовувати певну частину курячої тушки, наприклад грудку. Можна приготувати крильця, гомілки і навіть курячі шийки. Куряче м’ясо швидко готується і відмінно поєднується з соусами.
Складові
- Курячі крила – 6 шт .;
- Локшина – 400 г;
- Соєвий соус – 30 мл;
- Мед – 2 ст.л .;
- Перець чилі мелений – 1 пучку;
- Рослинна олія – 3-4 ст.л .;
- Насіння соняшнику – 30 г;
- Помідори черрі – 150 г;
- Сіль за смаком.
Як зробити локшину з куркою і соєвим соусом
- Курячі крильця вимийте і висушіть. Гострим ножем поріжте кожне крило на кілька частин і складіть м’ясо в глибоку миску.
- Розтопіть мед на водяній бані, охолодіть, а потім з’єднайте його з соєвим соусом. Цією сумішшю замаринуйте крильця на кілька годин. (Якщо дозволяє час залиште м’ясо в маринаді на ніч).
- Після маринування підсмажте м’ясо до готовності на рослинній олії. У рідину після смаження додайте маринад з крил і доведіть до кипіння.
- У киплячий соус додайте підсмажені крильця і приправте їх перцем чилі. На повільному вогні тушкуйте м’ясо протягом 5 хвилин.
- Локшину відваріть у великій каструлі до готовності. Потім відцідити макарони і змастіть рослинною олією.
- Розкладіть локшину по тарілках і полийте підливкою. У кожне блюдо покладіть по кілька шматочків крилець.
- Помідори черрі добре вимийте і поріжте на половинки. Викладіть черрі поверх макаронів, а потім посипте частування соняшниковим насінням.
Макарони з куркою в соєвому соусі прикрасять будь-яке застілля і внесуть різноманітність у ваш повсякденний раціон!