Ріжки з підливою – блюдо всесвітньо відому, популярну не тільки в наших широтах, де його так часто готували радянські господині. У різних традиційних кухнях світу є маса смачних вечерь з пастою, і одне з таких частувань – макарони з куркою у вершковому соусі, рецепт якого ми і будемо освоювати. У цій статті ви знайдете три оригінальних і дуже вдалих варіанти приготування макаронних виробів з найніжнішим підливою на будь-який смак: з овочами, грибами і вершками!
Загальна технологія приготування підливи
Вершкова підлива з куркою готується за класичною технологією, як і будь-який інший соус до макаронів:
- Спочатку термообробку проходить нарізана порційними скибочками курка або подрібнене кубиками або брусочками куряче філе. Під термообробкою мається на увазі обсмажування, гасіння або навіть відварювання.
- Якщо рецепт передбачає наявність овочів, то їх слід додавати до наполовину готового м’яса поетапно, виходячи з часу їх обсмажування. Зазвичай спочатку йдуть цибулю і часник, потім морква, далі перець, томат, стручкова квасоля.
- Якщо в соусі присутні гриби, то їх слід відправляти в сковороду після цибулі, якщо мова йде про шампіньйони. У випадку з лісовими грибами, їх потрібно готувати окремо від курки за лічені хвилини 10, поки не випарується виділилася волога, а вже потім додавати до них цибулю і готову курку.
- Вершки вводяться в підливу після готовності всіх інгредієнтів. Для соусу можна брати як чисті вершки, так і розведені з водою, в залежності від рецепту і бажаної густоти підливи.
- Підсолювати і умащать спеціями соус слід за 2-3 хвилини до закінчення готування.
- Якщо ви хочете отримати більш густу підливу, то в якості згущувача до складу соусу вже після заливки вершків слід ввести крохмаль або борошно (0,5-1,5 ст.л.), розведені в прохолодній воді (0,5 склянки). Також крохмаль або борошно можна всипати в сухому вигляді в сковороду на етапі обсмажування всіх компонентів перед заливкою вершків.
«Маггі» макарони у вершковому соусі з куркою
Для початку ми приготуємо своїми руками дуже смачний соус з дрібно порізаними філе курки або курячим фаршем і вершками з популярною приправою «Маггі на друге», з якою приготування стає простий.
Складові
- Макарони будь – 150 г;
- Курячий фарш – 200 г;
- Вершки – 0,5 л;
- Цибуля ріпчаста – 1 головка;
- Олія – ½ стопки;
- Приправа «Маггі: макарони в вершково-сирному соусі» – 1 пакетик;
- Сир твердий – 80-100 г;
- Сіль за смаком.
Як зробити макарони у вершковому соусі з курячим м’ясом
- Макарони свідомо відварюємо до готовності в підсоленій воді, після чого відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати.
- Тим часом ставимо на розігрів на середній вогонь сковороду, бажано толстодонную, і вливаємо в неї масло.
- А поки сковорідка прогрівається, шаткуємо дрібненько цибулю і перекладаємо його в гаряче масло. Обсмажуємо, помішуючи, цибулька в межах 3 хвилин.
- Далі перекладаємо в ємність фарш, гарненько його перемішуємо, розбиваючи на найдрібніші «зерна», і смажимо хвилин 5-7 до білого кольору і легкого рум’янцю.
- Тепер прийшов час засипати до м’ясної маси приправу «Маггі» і все ретельно змішати, а потім тонкою цівкою заливаємо в ємність вершки, розмішуємо все вміст сковороди і доводимо до кипіння.
- Зменшуємо вогонь конфорки до невеликого, щоб соус не вирував, а нудився. Перекладаємо в підливу макарони і посипаємо їх дрібної сирної стружкою. Всі інгредієнти знову перемішуємо, пробуємо на сіль і при необхідності подсаливаем.
- Через 1-2 хвилини, коли сир повністю розплавиться, страву можна подавати до столу.
Макарони в вершково-грибному соусі з куркою
Складові
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Рослинна олія – 40 мл + –
- Куряче м’ясо – 400 г + –
- Масло вершкове топлене – чверть пачки + –
- Борошно пшеничне – 20 г + –
- Вершки – 300 мл + –
- Печериці – 4-5 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Макарони відварені – 400 г + –
Як приготувати макарони з вершками і куркою
- Спочатку підготуємо всі інгредієнти: курку і гриби нарізаємо однаковими кубиками, цибулю шаткуємо дуже дрібно.
- На сильному вогні прогріваємо сковорідку і вливаємо в неї рослинне масло, а як тільки воно розжариться, висипаємо в нього курку, смажимо її, перемішуючи 7 хвилин, і змішуємо з цибулею.
- Обсмажуємо курячо-цибульну нарізку пару хвилин до прозорості овоча і з’єднуємо з грибами.
- Гриби треба смажити, помішуючи, 5-7 хвилин. Спочатку вичікуємо випаровування вологи, а потім підсмажуємо все інгредієнти до тих пір, поки грибні скибочки не придбають красивий бронзово-золотий «загар».
- Тепер зменшуємо інтенсивність полум’я під сковородою і всипаємо в неї борошно, закидаємо вершкове масло і все активно змішуємо, щоб борошно і масло рівномірно розподілилися по всьому складу.
- Через пару хвилин можна влити в соус тонким струменем вершки, при цьому акуратно круговими рухами дерев’яною лопаткою розмішуйте підливу, щоб рідка її частина вийшла однорідною, без грудочок.
- Тепер соус можна підсолити за смаком, довести до кипіння і змішати із заздалегідь відвареними спагеті.
- Прогріваємо блюдо ще пару хвилин і вимикаємо.
Для подачі на центр роздавальної тарілки акуратно викладіть гірку спагетті і прикрасьте 1-2 листочками зеленого базиліка, дрібної сирної крихтою і свіжими томатами черрі.
Макарони з вершковим соусом з куркою
Якщо ви ще не вибрали для себе свою кулінарну «родзинку», то радимо вам взяти на замітку цей вишуканий італійський рецепт фаршированої пасти в вершках під сирною «подушкою».
Складові
- Макарони великі «черепашки» – 100 г;
- Куряче філе – 150 г;
- Часник невеликий – 1 зубок;
- Перцева суміш – 1/6 ч.л .;
- Сіль – щіпка;
- Шпинат – 50 г;
- Цибуля ріпчаста – ¼ головки;
- Вершки жирні – 100 мл;
- Масло вершково-топлене – 1-2 ч.л .;
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч.л. без гірки.
Як готувати куряче філе в вершках з макаронами
- Макарони відварюємо заздалегідь 10 хвилин в підсоленій воді до м’якості, але не до повної готовності, після чого виймаємо черепашки шумівкою в миску і скроплюємо 1 ст.л. розтопленого масла.
- Ставимо грітися на середній вогонь сковороду, закидаємо в неї масло і слідом дрібно нашатковану цибулю. А поки цибулька обсмажується, перемелює в блендері куряче філе в невеликий однорідний фарш і перекладаємо його в сковороду до вже став м’яким цибулі.
- Тушкуємо м’ясну масу 3-5 хвилин і додаємо до неї подрібнений шпинат і 2 ст.л. вершків, а також сіль і перець за смаком. Готувати начинку для пасти слід ще 5-7 хвилин, після чого вогонь вимикаємо.
- Вершки змішуємо з крохмалем і пучкою солі, після чого доводимо в сотейнику на малому вогні до гарячого стану і згущення. Консистенція соусу повинна бути не дуже густий, але і не водянистою.
- Як тільки начинка злегка прохолоне, начиняє їй все черепашки і укладаємо пасту в змащену маслом вогнетривку форму, після чого заливаємо вершковим соусом.
- Відправляємо форму в заздалегідь прогріту до 190-200 ° С духовку і запікаємо блюдо 15 хвилин.
Якщо ви є любителем сиру, то посипте макарони з куркою у вершковому соусі за 5 хвилин до закінчення готування сирної стружкою.
Для яскравого смаку найкраще вибирати «Маасдам» – плавиться і тягнеться він чудово, та й смак його чудовий!