Макарони з куркою у вершковому соусі

makarony-s-kuricej-v-slivochnom-souse
Ріжки з підливою – блюдо всесвітньо відому, популярну не тільки в наших широтах, де його так часто готували радянські господині. У різних традиційних кухнях світу є маса смачних вечерь з пастою, і одне з таких частувань – макарони з куркою у вершковому соусі, рецепт якого ми і будемо освоювати. У цій статті ви знайдете три оригінальних і дуже вдалих варіанти приготування макаронних виробів з найніжнішим підливою на будь-який смак: з овочами, грибами і вершками!

Загальна технологія приготування підливи

Вершкова підлива з куркою готується за класичною технологією, як і будь-який інший соус до макаронів:

  • Спочатку термообробку проходить нарізана порційними скибочками курка або подрібнене кубиками або брусочками куряче філе. Під термообробкою мається на увазі обсмажування, гасіння або навіть відварювання.
  • Якщо рецепт передбачає наявність овочів, то їх слід додавати до наполовину готового м’яса поетапно, виходячи з часу їх обсмажування. Зазвичай спочатку йдуть цибулю і часник, потім морква, далі перець, томат, стручкова квасоля.
  • Якщо в соусі присутні гриби, то їх слід відправляти в сковороду після цибулі, якщо мова йде про шампіньйони. У випадку з лісовими грибами, їх потрібно готувати окремо від курки за лічені хвилини 10, поки не випарується виділилася волога, а вже потім додавати до них цибулю і готову курку.

makarony-s-kuricej-v-slivochnom-souse2

  • Вершки вводяться в підливу після готовності всіх інгредієнтів. Для соусу можна брати як чисті вершки, так і розведені з водою, в залежності від рецепту і бажаної густоти підливи.
  • Підсолювати і умащать спеціями соус слід за 2-3 хвилини до закінчення готування.
  • Якщо ви хочете отримати більш густу підливу, то в якості згущувача до складу соусу вже після заливки вершків слід ввести крохмаль або борошно (0,5-1,5 ст.л.), розведені в прохолодній воді (0,5 склянки). Також крохмаль або борошно можна всипати в сухому вигляді в сковороду на етапі обсмажування всіх компонентів перед заливкою вершків.

«Маггі» макарони у вершковому соусі з куркою

Для початку ми приготуємо своїми руками дуже смачний соус з дрібно порізаними філе курки або курячим фаршем і вершками з популярною приправою «Маггі на друге», з якою приготування стає простий.

Складові

  • Макарони будь – 150 г;
  • Курячий фарш – 200 г;
  • Вершки – 0,5 л;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Олія – ​​½ стопки;
  • Приправа «Маггі: макарони в вершково-сирному соусі» – 1 пакетик;
  • Сир твердий – 80-100 г;
  • Сіль за смаком.

Як зробити макарони у вершковому соусі з курячим м’ясом

  1. Макарони свідомо відварюємо до готовності в підсоленій воді, після чого відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати.
  2. Тим часом ставимо на розігрів на середній вогонь сковороду, бажано толстодонную, і вливаємо в неї масло.
  3. А поки сковорідка прогрівається, шаткуємо дрібненько цибулю і перекладаємо його в гаряче масло. Обсмажуємо, помішуючи, цибулька в межах 3 хвилин.
  4. Далі перекладаємо в ємність фарш, гарненько його перемішуємо, розбиваючи на найдрібніші «зерна», і смажимо хвилин 5-7 до білого кольору і легкого рум’янцю.
  5. Тепер прийшов час засипати до м’ясної маси приправу «Маггі» і все ретельно змішати, а потім тонкою цівкою заливаємо в ємність вершки, розмішуємо все вміст сковороди і доводимо до кипіння.
  6. Зменшуємо вогонь конфорки до невеликого, щоб соус не вирував, а нудився. Перекладаємо в підливу макарони і посипаємо їх дрібної сирної стружкою. Всі інгредієнти знову перемішуємо, пробуємо на сіль і при необхідності подсаливаем.
  7. Через 1-2 хвилини, коли сир повністю розплавиться, страву можна подавати до столу.

Макарони в вершково-грибному соусі з куркою

Складові

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​40 мл + –
  • Куряче м’ясо – 400 г + –
  • Масло вершкове топлене – чверть пачки + –
  • Борошно пшеничне – 20 г + –
  • Вершки – 300 мл + –
  • Печериці – 4-5 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Макарони відварені – 400 г + –

Як приготувати макарони з вершками і куркою

  1. Спочатку підготуємо всі інгредієнти: курку і гриби нарізаємо однаковими кубиками, цибулю шаткуємо дуже дрібно.
  2. На сильному вогні прогріваємо сковорідку і вливаємо в неї рослинне масло, а як тільки воно розжариться, висипаємо в нього курку, смажимо її, перемішуючи 7 хвилин, і змішуємо з цибулею.
  3. Обсмажуємо курячо-цибульну нарізку пару хвилин до прозорості овоча і з’єднуємо з грибами.
  4. Гриби треба смажити, помішуючи, 5-7 хвилин. Спочатку вичікуємо випаровування вологи, а потім підсмажуємо все інгредієнти до тих пір, поки грибні скибочки не придбають красивий бронзово-золотий «загар».
  5. Тепер зменшуємо інтенсивність полум’я під сковородою і всипаємо в неї борошно, закидаємо вершкове масло і все активно змішуємо, щоб борошно і масло рівномірно розподілилися по всьому складу.
  6. Через пару хвилин можна влити в соус тонким струменем вершки, при цьому акуратно круговими рухами дерев’яною лопаткою розмішуйте підливу, щоб рідка її частина вийшла однорідною, без грудочок.
  7. Тепер соус можна підсолити за смаком, довести до кипіння і змішати із заздалегідь відвареними спагеті.
  8. Прогріваємо блюдо ще пару хвилин і вимикаємо.

makarony-s-kuricej-v-slivochnom-souse1

Для подачі на центр роздавальної тарілки акуратно викладіть гірку спагетті і прикрасьте 1-2 листочками зеленого базиліка, дрібної сирної крихтою і свіжими томатами черрі.

Макарони з вершковим соусом з куркою

Якщо ви ще не вибрали для себе свою кулінарну «родзинку», то радимо вам взяти на замітку цей вишуканий італійський рецепт фаршированої пасти в вершках під сирною «подушкою».

Складові

  • Макарони великі «черепашки» – 100 г;
  • Куряче філе – 150 г;
  • Часник невеликий – 1 зубок;
  • Перцева суміш – 1/6 ч.л .;
  • Сіль – щіпка;
  • Шпинат – 50 г;
  • Цибуля ріпчаста – ¼ головки;
  • Вершки жирні – 100 мл;
  • Масло вершково-топлене – 1-2 ч.л .;
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч.л. без гірки.

Як готувати куряче філе в вершках з макаронами

  1. Макарони відварюємо заздалегідь 10 хвилин в підсоленій воді до м’якості, але не до повної готовності, після чого виймаємо черепашки шумівкою в миску і скроплюємо 1 ст.л. розтопленого масла.
  2. Ставимо грітися на середній вогонь сковороду, закидаємо в неї масло і слідом дрібно нашатковану цибулю. А поки цибулька обсмажується, перемелює в блендері куряче філе в невеликий однорідний фарш і перекладаємо його в сковороду до вже став м’яким цибулі.
  3. Тушкуємо м’ясну масу 3-5 хвилин і додаємо до неї подрібнений шпинат і 2 ст.л. вершків, а також сіль і перець за смаком. Готувати начинку для пасти слід ще 5-7 хвилин, після чого вогонь вимикаємо.
  4. Вершки змішуємо з крохмалем і пучкою солі, після чого доводимо в сотейнику на малому вогні до гарячого стану і згущення. Консистенція соусу повинна бути не дуже густий, але і не водянистою.
  5. Як тільки начинка злегка прохолоне, начиняє їй все черепашки і укладаємо пасту в змащену маслом вогнетривку форму, після чого заливаємо вершковим соусом.
  6. Відправляємо форму в заздалегідь прогріту до 190-200 ° С духовку і запікаємо блюдо 15 хвилин.

Якщо ви є любителем сиру, то посипте макарони з куркою у вершковому соусі за 5 хвилин до закінчення готування сирної стружкою.

Для яскравого смаку найкраще вибирати «Маасдам» – плавиться і тягнеться він чудово, та й смак його чудовий!