Макарони з куркою, рецепт в томатному соусі

makarony-s-kuricej-recept-v-tomatnom-souse
Улюблені страви завжди родом з дитинства, їх смак і аромат щось більше ніж обід, а якщо додати до готування гарний настрій, то їжа стає чарівною. Приготуйте макарони з куркою в томатному соусі і ваша трапеза буде по-домашньому теплою, а домочадці гідно оцінять ваші кулінарні вміння. Готування не завдасть вам особливого клопоту, потрібно лише зробити все правильно і використовувати свіжі продукти.

Як правильно відварити макарони

Здавалося б, немає нічого простішого, ніж відварити макаронні вироби, але не всі можуть впоратися з цим завданням. До того ж макарони різних сортів, готувати потрібно по-різному.

makarony-s-kuricej-recept-v-tomatnom-souse1

  • Перед тим як відварити макарони, ознайомтеся з інструкцією на упаковці. Практично на всіх є спосіб приготування виробів.
  • Завжди відварюють макарони у великій каструлі. Чим більше простору в каструлі, тим швидше зваряться вироби.
  • Води в каструлі повинно бути втричі більше ніж макаронів. Обов’язково кидайте макарони в киплячу воду. Ніколи не кидайте макаронні вироби в холодну або ж теплу воду. Згодом вироби втратять форму.
  • Після закипання, киньте вироби в воду і кілька разів перемішайте. Найкраще використовувати дерев’яну лопатку.
  • Коли вода закипить разом з макаронами, варіть вироби, постійно помішуючи протягом 5 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню, додайте до макаронів трохи рослинного масла і перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і відставте в сторону на кілька хвилин.
  • Після набухання відкиньте вироби на друшляк і позбудьтеся від зайвої води. Тепер макарони готові до вживання.

Всі ми звикли промивати макарони, але за технологією вироби ніколи не промивають холодною водою. Досить їх відварити в підсоленій воді і відкинути на друшляк.

Рецепт спагеті з курячим філе в томатному соусі

Складові

  • Спагеті – 300 г + –
  • Куряче філе – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Помідори – 2-3 шт. + –
  • Бульйон – 50 мл + –
  • Масло вершкове – 3 ст.л. + –
  • Сир Гауда – 50 г + –
  • Петрушка – 3-4 гілки + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Цукор-пісок білий – 1/2 ч.л. + –

Як приготувати спагетті з куркою в томаті

  1. Цибулини почистіть і дрібно наріжте. На сковорідці розігрійте вершкове масло і відправте до нього ріпчасту цибулю.
  2. Куряче філе наріжте тонкими, довгими смужками і відправте до цибулі. Підсмажте продукти до утворення скоринки.
  3. Стиглі помідори обдайте окропом і зніміть шкірку. Поріжте плоди на кілька частин і подрібніть в блендері до пюреподібних стану і додайте на сковорідку.
  4. Влийте бульйон, приправте сіллю, цукром і тушкуйте до готовності.
  5. У великій каструлі відваріть спагетті, відкиньте на друшляк і дайте воді стекти.
  6. Сир натріть на тертці, петрушку дрібно наріжте.
  7. Викладіть макарони на блюдо, посипте тертим сиром. Потім викладіть зверху соус і щедро посипте петрушкою.

Подавайте блюдо на стіл і перед дегустацією розмішайте всі інгредієнти. Як доповнення подайте до макаронів в томатному соусі салат зі свіжих овочів і зелені.

Макарони з куркою і томатної підливою

Томатна підлива до макаронів дуже смачна і проста в приготуванні. Її рецептів існує маса, але ми рекомендуємо приготувати підливу з куркою.

makarony-s-kuricej-recept-v-tomatnom-souse3

Складові

  • Курячі стегенця – 2 шт .;
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
  • Морква – 1 шт .;
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л .;
  • Макарони – 400 г;
  • Молоко – 50 мл;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Помідор – 1 шт .;
  • Кетчуп – 3 ст.л .;
  • Пшеничне борошно – 3 ст.л .;
  • Зелень – за смаком.

Як зробити макарони з куркою і томатної підливою

  1. Цибулю і моркву очистіть і вимийте. Лук наріжте дрібними кубиками, а моркву брусочками. Розігрійте рослинне масло в глибокій сковорідці і підсмажте в ньому овочі протягом 5 хвилин.
  2. Курячі стегенця ретельно вимийте. Гострим ножем зніміть м’ясо з кісток і наріжте невеликими шматочками. Надішліть курку на сковороду до овочів і смажте всі компоненти до готовності.
  3. У невеликій каструлі відваріть макарони, відкиньте на друшляк. Висипати вироби назад в каструлю і змастіть рослинною (можна іншим) маслом. Каструлю накрийте кришкою, щоб макарони не охололи.
  4. Помідор очистіть, дрібно наріжте і відправте на сковорідку. Коли м’ясо і овочі будуть готові, влийте молоко і тушкуйте протягом 5 хвилин.
  5. Потім додайте кетчуп, посоліть, поперчіть. Добре перемішайте масу і заваріть її борошном. Тушкуйте підливу ще 5 хвилин і зніміть з вогню.
  6. Відварені макарони змішайте з підливою і розкладіть по тарілках. Приправте блюдо улюбленої нарізаною зеленню і подавайте до столу!

Макарони з куркою в томатному соусі дуже смачне і просте в готуванні блюдо, яке, без сумніву, сподобається всій вашій родині.