Улюблені страви завжди родом з дитинства, їх смак і аромат щось більше ніж обід, а якщо додати до готування гарний настрій, то їжа стає чарівною. Приготуйте макарони з куркою в томатному соусі і ваша трапеза буде по-домашньому теплою, а домочадці гідно оцінять ваші кулінарні вміння. Готування не завдасть вам особливого клопоту, потрібно лише зробити все правильно і використовувати свіжі продукти.
Як правильно відварити макарони
Здавалося б, немає нічого простішого, ніж відварити макаронні вироби, але не всі можуть впоратися з цим завданням. До того ж макарони різних сортів, готувати потрібно по-різному.
- Перед тим як відварити макарони, ознайомтеся з інструкцією на упаковці. Практично на всіх є спосіб приготування виробів.
- Завжди відварюють макарони у великій каструлі. Чим більше простору в каструлі, тим швидше зваряться вироби.
- Води в каструлі повинно бути втричі більше ніж макаронів. Обов’язково кидайте макарони в киплячу воду. Ніколи не кидайте макаронні вироби в холодну або ж теплу воду. Згодом вироби втратять форму.
- Після закипання, киньте вироби в воду і кілька разів перемішайте. Найкраще використовувати дерев’яну лопатку.
- Коли вода закипить разом з макаронами, варіть вироби, постійно помішуючи протягом 5 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню, додайте до макаронів трохи рослинного масла і перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і відставте в сторону на кілька хвилин.
- Після набухання відкиньте вироби на друшляк і позбудьтеся від зайвої води. Тепер макарони готові до вживання.
Всі ми звикли промивати макарони, але за технологією вироби ніколи не промивають холодною водою. Досить їх відварити в підсоленій воді і відкинути на друшляк.
Рецепт спагеті з курячим філе в томатному соусі
Складові
- Спагеті – 300 г + –
- Куряче філе – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Помідори – 2-3 шт. + –
- Бульйон – 50 мл + –
- Масло вершкове – 3 ст.л. + –
- Сир Гауда – 50 г + –
- Петрушка – 3-4 гілки + –
- Сіль – за смаком + –
- Цукор-пісок білий – 1/2 ч.л. + –
Як приготувати спагетті з куркою в томаті
- Цибулини почистіть і дрібно наріжте. На сковорідці розігрійте вершкове масло і відправте до нього ріпчасту цибулю.
- Куряче філе наріжте тонкими, довгими смужками і відправте до цибулі. Підсмажте продукти до утворення скоринки.
- Стиглі помідори обдайте окропом і зніміть шкірку. Поріжте плоди на кілька частин і подрібніть в блендері до пюреподібних стану і додайте на сковорідку.
- Влийте бульйон, приправте сіллю, цукром і тушкуйте до готовності.
- У великій каструлі відваріть спагетті, відкиньте на друшляк і дайте воді стекти.
- Сир натріть на тертці, петрушку дрібно наріжте.
- Викладіть макарони на блюдо, посипте тертим сиром. Потім викладіть зверху соус і щедро посипте петрушкою.
Подавайте блюдо на стіл і перед дегустацією розмішайте всі інгредієнти. Як доповнення подайте до макаронів в томатному соусі салат зі свіжих овочів і зелені.
Макарони з куркою і томатної підливою
Томатна підлива до макаронів дуже смачна і проста в приготуванні. Її рецептів існує маса, але ми рекомендуємо приготувати підливу з куркою.
Складові
- Курячі стегенця – 2 шт .;
- Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
- Морква – 1 шт .;
- Рослинна олія – 3 ст.л .;
- Макарони – 400 г;
- Молоко – 50 мл;
- Сіль, перець – за смаком;
- Помідор – 1 шт .;
- Кетчуп – 3 ст.л .;
- Пшеничне борошно – 3 ст.л .;
- Зелень – за смаком.
Як зробити макарони з куркою і томатної підливою
- Цибулю і моркву очистіть і вимийте. Лук наріжте дрібними кубиками, а моркву брусочками. Розігрійте рослинне масло в глибокій сковорідці і підсмажте в ньому овочі протягом 5 хвилин.
- Курячі стегенця ретельно вимийте. Гострим ножем зніміть м’ясо з кісток і наріжте невеликими шматочками. Надішліть курку на сковороду до овочів і смажте всі компоненти до готовності.
- У невеликій каструлі відваріть макарони, відкиньте на друшляк. Висипати вироби назад в каструлю і змастіть рослинною (можна іншим) маслом. Каструлю накрийте кришкою, щоб макарони не охололи.
- Помідор очистіть, дрібно наріжте і відправте на сковорідку. Коли м’ясо і овочі будуть готові, влийте молоко і тушкуйте протягом 5 хвилин.
- Потім додайте кетчуп, посоліть, поперчіть. Добре перемішайте масу і заваріть її борошном. Тушкуйте підливу ще 5 хвилин і зніміть з вогню.
- Відварені макарони змішайте з підливою і розкладіть по тарілках. Приправте блюдо улюбленої нарізаною зеленню і подавайте до столу!
Макарони з куркою в томатному соусі дуже смачне і просте в готуванні блюдо, яке, без сумніву, сподобається всій вашій родині.