Макарони по-флотськи з фаршем

Макарони по-флотськи з фаршем – дуже простий рецепт, відноситься до розряду швидких страв, так як на приготування вам знадобиться всього 30 хвилин.

Макарони по-флотськи з фаршемІснує безліч варіантів цієї страви, давно і далеко відійшли від класичного рецепту. Тут ми познайомимо вас з одним з найпростіших, причому теж допускає варіації.

Потрібно обов’язково:

  • Фарш – 500-600 грамів (ми воліємо яловичий, але ви можете взяти і свинячий або суміш яловичого і свинячого)
  • Макарони – близько 250-300 грамів у сухому вигляді до варіння (краще з твердих сортів пшениці, щоб не злиплися, форма макаронів підійде будь-яка, нам більше подобаються в цьому блюді недовгі і нетонкие «пір’я», «спіралі», «ріжки», «гребінці» і тому подібне)
  • Сіль – у фарш близько 1 чайної ложки без «горба», в макарони при варінні – близько 0,5 столової ложки в залежності від кількості води
  • Перець чорний мелений
  • Масло рослинне 1-2 столових ложки

Потрібно бажано:

Варіант 1:

  • Цибуля ріпчаста – 1 невелика цибулина (за вашим бажанням, ми часто обходимося і без неї)
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Томатна паста чи кетчуп – 2 столових ложки

Варіант 2:

  • makarony-po-flotski.2Банка консервованих овочів від фірми «Бондюель» – асорті з квасолі з ананасами в соусі Каррі (Бондюель Indiana)
  • Пакетик приправи «Маггі – макарономания» – для макаронів в томатно-м’ясному соусі «Болонез» (Не вважайте за рекламу! Просто ці інгредієнти змінюють смак страви, роблять його значно цікавіше, і, при всьому нашому скептичному ставленні до консервів і готовим приправам, у «швидких» стравах ми їх періодично використовуємо. Зауважимо, що можна використовувати тільки один з них, а можна і обидва одночасно).
  • Цибуля ріпчаста – 1 невелика цибулина (за вашим бажанням, ми часто обходимося і без неї)

Приготування:

Макарони по-флотськи з фаршем 1Крок 1. Беремо глибоку сковороду (сотейник), добре розігріваємо, зменшуємо нагрівання до середнього, наливаємо в сковороду олію, викладаємо фарш, розминаємо його, солимо, перчимо.

Макарони по-флотськи з фаршем 2Обсмажуємо фарш приблизно 15 хвилин, регулярно його тормоша і помішуючи, щоб він не перепікся одним великим млинцем, а розсипався на дрібні грудочки.

Паралельно в цей же час ставимо на плиту каструлю з водою для макаронів, доводимо в ній воду до кипіння, солимо і закидаємо варитися макарони.

Якщо ви хочете додати ріпчасту цибулю, то його чистимо, дрібно ріжемо і, бажано попередньо обсмаживши на іншій сковороді на рослинному маслі до золотистого кольору, додаємо до жарящемуся фаршу. Можна додати до фаршу і сиру цибулю без попереднього обсмажування, але смак буде різким. Так проходять перші 15 хвилин, і ми приступаємо до другого етапу процесу.

Крок 2. Може бути різним.

Варіант 1.

Макарони по-флотськи з фаршем 3Якщо ви не збираєтеся використовувати консервовану квасоля «Бондюель» і приправу «Маггі», додайте в сковороду з фаршем півсклянки або стакан води (краще кип’яченою і гарячої), якщо хочете, додайте томатну пасту і роздушіть 1-2 зубчики часнику, перемішайте, додайте нагрівання, доведіть воду до кипіння, знову зменшіть нагрів до середнього, закрийте сковороду кришкою і тушкуйте під кришкою-дожаривайте фарш ще 10-15 хвилин, періодично помішуючи і перевіряючи, щоб вода не випарувалася повністю, а то ваш фарш засохне.

макарониТим часом макарони вже зварилися, відкидаємо їх у друшляк, даємо воді стекти. Коли фарш вже протушился під кришкою покладені 10-15 хвилин, додаємо до нього на сковороду макарони, все перемішуємо і розкладаємо по тарілках.

Варіант 2.

Макарони по-флотськи з фаршем 4Беремо банку консервованих овочів від фірми «Бондюель» – асорті з квасолі з ананасами в соусі Каррі (Бондюель Indiana), відкриваємо, викладаємо вміст до фаршу.

Макарони по-флотськи з фаршем 5Беремо пакетик приправи «Маггі – макарономания» – для макаронів в томатно-м’ясному соусі «Болонез» і діємо по інструкції на пакетику: висипаємо вміст пакетика в сковороду і доливаємо туди ж склянку води (краще кип’яченою і гарячої), все ретельно перемішуємо.

Макарони по-флотськи з фаршем 6Нагадуємо, що не обов’язково використовувати і те, і інше, можна тільки щось одне. У будь-якому випадку ваші макарони по-флотськи з фаршем вийдуть більш соковитими (фарш буде як би в соусі) і смак їх буде, як нам здається, більш цікавим. Отже, все перемішуємо, доводимо до кипіння, зменшуємо нагрівання до середнього рівня, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо хвилин 10-15, іноді помішуючи.

Макарони по-флотськи з фаршем 8В кінці зазначеного часу додаємо до фаршу в соусі вже сварившиеся макарони (які ви не забули відкинути на друшляк), все перемішуємо, вимикаємо плиту і розкладаємо готову страву по тарілках.

Ще кілька призових порад для тих, хто дочитав до кінця. У першому варіанті спецій небагато, так що можете поекспериментувати і додати, наприклад, зіру або орегано, або інші ваші улюблені приправи. Можна додати до фаршу терту на крупній тертці моркву (на самому початку процесу, щоб морквина встигла просмажиться до м’якого стану, можна, щоб не ризикувати, пасерувати моркву на рослинному маслі 10 хвилин до того, як викласти у цю ж сковороду фарш). Можна додати дрібно порізану зелень (кріп, петрушка, кінза) або у фарш в процесі смаження, або посипати зеленню готове блюдо в тарілці. Любителі більш гострих страв можуть спробувати у другому варіанті замінити банку «Бондюель Indiana» на «Бондюель Peruana» — червона квасоля в соусі «Чилі». Добре подати макарони по-флотськи зі свіжими овочами: огірками, помідорами, салатом. Напевно, ви зможете придумати що-небудь ще!