Мафіни з гарбузом

Дуже яскраві мафіни, вологі всередині, виходять з гарбузом.

Мафіни з гарбузом

Для приготування мафінів з гарбузом нам знадобиться:

  • 400 грам гарбуза (я брала 600, але тоді гарбуз в маффин буде добре відчуватися),
  • 2 яйця,
  • 100 грам цукру,
  • 1 столова ложка ванільного цукру,
  • 50 грам рослинного масла,
  • 200 грам борошна,
  • 1 чайна ложка розпушувача,
  • 0,5 столової ложки цедри лимона або апельсина,
  • 100 грам родзинок,
  • цукрова пудра.

Рецепт приготування мафінів з гарбузом.

Гарбуз потрібно вимити, почистити і приготувати будь-яким зручним способом (зварити, запекти, на пару, в мікрохвильовці). Я не з’їдену гарбуз ріжу на маленькі шматочки і зберігаю в морозилці. При необхідності дістаю і готую в мікрохвильовці на максимальній потужності близько 8 хвилин.

1023

Зіллємо з готової гарбуза зайву воду і блендером зробимо гарбузове пюре. Якщо немає блендера, то протремо гарбуз через сито.

IMG_1032

Яйця розітріть з цукром і ванільним цукром. Додамо гарбузове пюре і масло, перемішати.

1038 1046

Прямо в гарбузово-яєчну суміш просеем борошно, додамо розпушувач і цедру лимона. Замісити тісто.

IMG_1053

Ізюм промиємо, стряхнемо надлишки вологи і додамо в тісто. Перемішаємо.

IMG_1056 IMG_1061

Форми для маффінів змажемо рослинним маслом, або покладемо спеціальні паперові вкладиші.

Розкладемо тісто по формах і поставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 30-35 хвилин. Час випічки варіюється в залежності від духовки і від розміру формочок. Перевіряємо готовність зубочисткою.

Мафіни з гарбузом

Перед подачею на стіл посипаємо маффіни цукровою пудрою.

Мафіни з гарбузом Мафіни з гарбузом

Смачного.