Дуже яскраві мафіни, вологі всередині, виходять з гарбузом.
Для приготування мафінів з гарбузом нам знадобиться:
- 400 грам гарбуза (я брала 600, але тоді гарбуз в маффин буде добре відчуватися),
- 2 яйця,
- 100 грам цукру,
- 1 столова ложка ванільного цукру,
- 50 грам рослинного масла,
- 200 грам борошна,
- 1 чайна ложка розпушувача,
- 0,5 столової ложки цедри лимона або апельсина,
- 100 грам родзинок,
- цукрова пудра.
Рецепт приготування мафінів з гарбузом.
Гарбуз потрібно вимити, почистити і приготувати будь-яким зручним способом (зварити, запекти, на пару, в мікрохвильовці). Я не з’їдену гарбуз ріжу на маленькі шматочки і зберігаю в морозилці. При необхідності дістаю і готую в мікрохвильовці на максимальній потужності близько 8 хвилин.
Зіллємо з готової гарбуза зайву воду і блендером зробимо гарбузове пюре. Якщо немає блендера, то протремо гарбуз через сито.
Яйця розітріть з цукром і ванільним цукром. Додамо гарбузове пюре і масло, перемішати.
Прямо в гарбузово-яєчну суміш просеем борошно, додамо розпушувач і цедру лимона. Замісити тісто.
Ізюм промиємо, стряхнемо надлишки вологи і додамо в тісто. Перемішаємо.
Форми для маффінів змажемо рослинним маслом, або покладемо спеціальні паперові вкладиші.
Розкладемо тісто по формах і поставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 30-35 хвилин. Час випічки варіюється в залежності від духовки і від розміру формочок. Перевіряємо готовність зубочисткою.
Перед подачею на стіл посипаємо маффіни цукровою пудрою.
Смачного.