Приготоване таким способом м’ясо сподобається любителям кисло-солодких соусів. Приготуйте на гарнір макарони або розсипчастий рис і він насититься легким ароматом яблука, цілком доречного в м’ясних стравах.
необхідно:
- М’ясо (можна будь-який, у мене свинина) – 500 г
- Лук – 1-2 шт
- Морква – 1 шт
- Яблука – 1-2 шт
- Борошно – 2 ст.л (від кількості борошна залежить густота соусу)
- Сіль, спеції – за смаком
- Масло рослинне для смаження – 1-2 ст. л
приготування:
М’ясо нарізати на шматочки.
Обсмажити на розігрітій сковороді з маслом до випаровування рідини.
Покласти цибулю.
Злегка обсмажити.
Додати нарізану скибочками моркву, обсмажити.
Всипати борошно і перемішати, щоб борошно наситилася маслом.
Це потрібно, щоб в соусі не було грудок.
Залити водою на 2/3.
Посолити, додати спеції за вашим бажанням
Я в це м’ясо спеції не кладу – не хочу перебивати яблучний аромат.
Гасити до м’якості м’яса.
Час залежить від виду і сорту м’яса.
Свинина гаситься хвилин 40-60, яловичина довше, а куряче філе взагалі хвилин 15-20.
У м’ясо додати нарізані яблука. Гасити разом хвилин 5.
Дати трохи настоятися під кришкою.
Подавати з гарніром або без.
А можна в соус вмочати лаваш, і, поки ніхто не бачить, облизувати пальці))).
Смачного!
Не забудьте підписатися на наші новини і поділитися з друзями цим рецептом.