М’ясо тушковане з яблуками

М'ясо тушковане з яблуками

Приготоване таким способом м’ясо сподобається любителям кисло-солодких соусів. Приготуйте на гарнір макарони або розсипчастий рис і він насититься легким ароматом яблука, цілком доречного в м’ясних стравах.

необхідно:

  • М’ясо (можна будь-який, у мене свинина) – 500 г
  • Лук – 1-2 шт
  • Морква – 1 шт
  • Яблука – 1-2 шт
  • Борошно – 2 ст.л (від кількості борошна залежить густота соусу)
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Масло рослинне для смаження – 1-2 ст. л

приготування:

М’ясо нарізати на шматочки.

Обсмажити на розігрітій сковороді з маслом до випаровування рідини.

М'ясо тушковане з яблуками

Покласти цибулю.

Злегка обсмажити.

М'ясо тушковане з яблуками

Додати нарізану скибочками моркву, обсмажити.

М'ясо тушковане з яблуками

Всипати борошно і перемішати, щоб борошно наситилася маслом.

Це потрібно, щоб в соусі не було грудок.

М'ясо тушковане з яблуками

Залити водою на 2/3.

Посолити, додати спеції за вашим бажанням

Я в це м’ясо спеції не кладу – не хочу перебивати яблучний аромат.

М'ясо тушковане з яблуками

Гасити до м’якості м’яса.

Час залежить від виду і сорту м’яса.

Свинина гаситься хвилин 40-60, яловичина довше, а куряче філе взагалі хвилин 15-20.

У м’ясо додати нарізані яблука. Гасити разом хвилин 5.

Дати трохи настоятися під кришкою.

М'ясо тушковане з яблуками

Подавати з гарніром або без.

А можна в соус вмочати лаваш, і, поки ніхто не бачить, облизувати пальці))).

Смачного!

Не забудьте підписатися на наші новини і поділитися з друзями цим рецептом.

М'ясо тушковане з яблуками

М'ясо тушковане з яблуками