М’ясне рагу по-селянськи

М'ясне рагу по-селянськи

Ця страва була приготовлено в нападі ностальгії. Восени, коли в селі забивали худобу, родичі запрошували всіх «міських» і готували величезну каструлю м’ясної рагу.

Зазвичай туди йшла печінку, серце, м’ясо, особливо грудинка. Спецій було мінімум, вода не додавалася, а тушкувалось всю цю пишність досить довго. Смак рагу був дивовижним – від хорошого домашнього м’яса і від довгого гасіння.

Сьогодні родичів в селі вже давно немає, але смак цього рагу, як і інші смаки дитинства, здається нереально апетитним. Від себе дозволила додати трохи соєвого соусу і паприки, які тоді, в 80-і роки, в селах не водилися, але відмінно вписалися в ансамбль.

Їли це рагу з сільською ж картоплею. Як же це було смачно!

необхідно:

Загальна кількість м’ясних продуктів – 1,5 кг. Пропорції можуть змінюватися в залежності від ваших уподобань.

  • М’ясо – ок. 600 г
  • Серце – ок. 600 г
  • Печінка – ок. 300 г
  • Лук – 3-4 шт.
  • Соєвий соус – 3-4 ст.л.
  • Паприка солодка (порошок) – 1-2 ч.л.
  • Перець мелений, лавровий лист, сіль – за смаком

приготування:

М’ясні продукти помити, з печінки зняти плівку.

М'ясне рагу по-селянськи

Нарізати всі компоненти рагу невеликими шматочками.

М'ясне рагу по-селянськи

Покласти все в каструлю з досить товстим дном.

Поставити на вогонь, накрити кришкою. Довести до кипіння.

М'ясне рагу по-селянськи

Коли рагу закипить, виділиться м’ясний сік. Чим більше м’яса, тим більше соку. Якщо ви зробите вогонь сильним, то рідина википить і тоді вам, можливо, доведеться її доливати. Рідина повинна бути врівень з м’ясом.

М'ясне рагу по-селянськи

Цибулю нарізати невеликими шматочками і додати в рагу.

М'ясне рагу по-селянськи

Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо рагу під кришкою мінімум 3 години. В процесі, ближче до кінця гасіння, додаємо сіль, соєвий соус, паприку і інші спеції. Під час приготування м’ясо потрібно кілька разів перемішати.

Показник готовності – м’ясо легко розділяється на волокна, печінку і серце дуже м’які. Лук розчинився в соусі.

М'ясне рагу по-селянськи

Подаємо рагу з картопляним пюре, розсипчастим рисом або іншим гарніром на ваш смак.

М'ясне рагу по-селянськи

Смачного!

М'ясне рагу по-селянськи