Лососину ще називають сьомгою. Це прісноводна риба і розлучається вона зараз в основному на фермах, що значно знижує на нього ціну. Але справжні гурмани стверджують, що немає нічого смачнішого, ніж дикий лосось.
Це смачна рибна закуска блищить на найвишуканіших прийомах і раутах. На вигляд – бледнорозовая філейка зі слабосоленим, тонким і ніжним смаком. Уже в Середньовіччі це була найпопулярніша риба в Європі, Шотландії і на австралійських берегах. На зиму його коптили і сушили, а влітку готували самі незвичайні страви (котлети, суп, печеня з лососини А ля Імперіал).
Хороша лососина з лосося, який мешкає в середній частині Каспію (Куринський, видобутий в гирлі річки Кури). В даний час в продаж поставляється риба з Канади і Скандинавії.
Не рекомендується вживати в їжу філе сирого лосося, який може виявитися переносником паразитів.
У кулінарії використовується дуже широко: від запікання, смаження і варення до застосування консервованого лосося в салатах. Останнім часом стало популярним його використання для приготування ролів.
калорійність
100 гр лосося – 153 ккал
Як правильно вибрати продукт
- У свіжої лососини, на розрізах, виступають прозорі крапельки жиру.
- Філе не має ніякого характерного запаху, сама рибина не слизька на дотик.
- При покупці стежте за тим, щоб не купити переморожене філе – воно повинно бути щільним, сухим, без видимих потемніння і виступає води.
- Вибирайте при покупці шматок товстіший – філе з боку хвоста жорсткувато.
зберігання продукту
- Зберігати засолене філе треба в холодильнику, загорнутим у фольгу.
- Консервований лосось після відкупорювання жерстяної банки, бажано перекласти в харчовій контейнер і зберігати в холодильнику.
- Свіже філе бажано не купувати про запас: заморозка і зберігання в морозильній камері згубно впливає на харчові якості. Купуйте у міру потреби.