Лосось

лосось
Лососину ще називають сьомгою. Це прісноводна риба і розлучається вона зараз в основному на фермах, що значно знижує на нього ціну. Але справжні гурмани стверджують, що немає нічого смачнішого, ніж дикий лосось.

Це смачна рибна закуска блищить на найвишуканіших прийомах і раутах. На вигляд – бледнорозовая філейка зі слабосоленим, тонким і ніжним смаком. Уже в Середньовіччі це була найпопулярніша риба в Європі, Шотландії і на австралійських берегах. На зиму його коптили і сушили, а влітку готували самі незвичайні страви (котлети, суп, печеня з лососини А ля Імперіал).

Хороша лососина з лосося, який мешкає в середній частині Каспію (Куринський, видобутий в гирлі річки Кури). В даний час в продаж поставляється риба з Канади і Скандинавії.

lososj

Не рекомендується вживати в їжу філе сирого лосося, який може виявитися переносником паразитів.

У кулінарії використовується дуже широко: від запікання, смаження і варення до застосування консервованого лосося в салатах. Останнім часом стало популярним його використання для приготування ролів.

калорійність

100 гр лосося – 153 ккал

Як правильно вибрати продукт

  • У свіжої лососини, на розрізах, виступають прозорі крапельки жиру.
  • Філе не має ніякого характерного запаху, сама рибина не слизька на дотик.
  • При покупці стежте за тим, щоб не купити переморожене філе – воно повинно бути щільним, сухим, без видимих ​​потемніння і виступає води.
  • Вибирайте при покупці шматок товстіший – філе з боку хвоста жорсткувато.

зберігання продукту

  • Зберігати засолене філе треба в холодильнику, загорнутим у фольгу.
  • Консервований лосось після відкупорювання жерстяної банки, бажано перекласти в харчовій контейнер і зберігати в холодильнику.
  • Свіже філе бажано не купувати про запас: заморозка і зберігання в морозильній камері згубно впливає на харчові якості. Купуйте у міру потреби.