Щоб приготувати незвичайну закуску з тих, що не тільки ефектно виглядають, але і являють собою справжній «букет» смаків, зазвичай потрібні смакоту. А ось салат «Курка під шубою» робиться з продуктів, купити які можна в будь-якому супермаркеті, та й часу на створення буде потрібно небагато. У цій статті ми пропонуємо кілька перевірених і різних за своїм інгредіентному складу рецептів цього блюда.
Від того, наскільки ситної і калорійної ми хочемо бачити закуску, і залежить вибір того чи іншого варіанту приготування. Завдяки поєднанню абсолютно різних продуктів кожен раз блюдо буде виходити різним.
Якщо організувати ще й ефектну подачу, яка буде відрізняти одну закуску від іншої, то ми отримаємо відразу кілька видів салатів – справжніх прикрас столу.
Отже, з трьох рецептів підбирайте той, що більше відповідає вашим перевагам.
Легкий салат «Курка під шубою»: рецепт з консервованими грибами
Складові
- Куряче м’ясо – 350-400 г + –
- Гриби мариновані (печериці, опеньки) – 200 г + –
- Волоські горіхи – 150 г + –
- Огірки свіжі середнього розміру – 2 шт. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Твердий сир – 150 г + –
- Майонез – 100 мл + –
Робимо крок за кроком чудовий листковий салат «Курка під шубою»
Підготовка базових компонентів яскравого салату з куркою
- Спочатку готуємо всі інгредієнти: яйця відварюємо, охолоджуємо і чистимо.
- Курку ріжемо дрібними шматочками і обсмажуємо в невеликій кількості олії зі спеціями. Підійдуть базилік, розмарин, чорний перець, мускатний горіх.
- Готове філе викладаємо на тарілку, застелену паперовим рушником або серветкою, щоб скло масло, а саме м’ясо охололо.
- Гриби мариновані вивантажуємо в друшляк або велике сито, зливаємо маринад. Огірки миємо й, при необхідності, чистимо від шкірки. Горіхи подрібнюємо в блендері, ступці або прокатуємо в пакеті качалкою. У будь-якому випадку залишаємо їх шматочками середнього розміру, але не дрібніше.
Викладаємо по верствам на тарілку насичений смачний салат
- Тепер приступаємо до приготування салату. На відповідному за розміром блюді формуємо шар обсмаженої курки, роблячи форму рівного кола або овалу – так закуска буде виглядати естетичніше. Приправляємо, при необхідності, і змащуємо майонезом.
- Якщо мариновані грибочки великі, то дрібно рубаємо їх і розподіляємо другим шаром поверх курки. Приправляємо соусом.
- Посипаємо все подрібненим горіхом. Трьом на тертці огірки і рівно укладаємо зверху.
Ці два шари змащувати майонезом не потрібно, так як огірковий шар соковитий сам по собі, а смак горіхів перебивати ні до чого.
- Подрібнюємо виделкою яйця і розподіляємо по поверхні салату. Обов’язково заправляємо, щоб верхівка не розвалювалася.
- Посипаємо все тертим сиром, прикрашаємо парою-трійкою маслин, гілочкою петрушки або скибочкою лимона. Охолоджуємо протягом 2-3 годин в холодильнику і лише потім подаємо. Смачного!
Класичний салат «Курка під шубою» з копченого м’яса птиці
Наш наступний рецепт полягає трохи з інших продуктів, що робить його менш пряним, але більш грунтовним (живильним). Саме таким вважається традиційний салат з куркою під «шубою».
Складові
- Копчена куряча грудка – 1 шт. (300 г);
- Яйця – 3 шт .;
- Цибуля – 1 шт .;
- Гриби свіжі – 300 г;
- Сир – 150 г;
- Огірок – 2 шт .;
- Майонез – 100 мл;
- Оцет – 1 ст. л .;
- Чорний перець – за смаком.
Готуємо самостійно пікантний копчений салат «Курка під шубою» з майонезом
Відварюємо круто домашні курячі яйця
- Ставимо варитися круто яйця і займаємося підготовкою інших інгредієнтів.
Маринуємо в оцті ріпчасту цибулю
- Чистимо цибулю і дуже тонко ріжемо його півкільцями. Як це зробити легко вам розповість і покаже наш шеф повар.
- Потім складаємо в сито, обдаємо крутим окропом, можемо навіть потримати його в ньому 1 хвилинку, а потім заливаємо розведеним у воді оцтом так, щоб повністю прикрити подрібнений коренеплід. Маринуємо 20 хвилин.
- Викладаємо в сито і даємо стекти.
Пасеруємо (смажимо) свіжі грибочки на сковороді
- Дрібно рубаємо промиті гриби і обсмажуємо їх 5-7 хвилин на сильному вогні з сіллю і перцем. Масла ллємо трохи, щоб салат не потік. Обов’язково охолоджуємо.
Подрібнюємо огірки і сир для святкової закуски
- Огірки чистимо і тремо на тертці, залишаємо також в ситі або в друшляку, щоб злити сік.
- Потім натираємо сир. Все розкладаємо по різним блюдцем.
Пошарова збірка улюбленого салату з готових компонентів
- Приступаємо до приготування салату. На тарілці або в широкій салатниці формуємо перший шар з дрібно порізаної копченої грудинки без шкіри. За бажанням заправляємо її чорним перцем і змащуємо майонезом.
Якщо є бажання і час зробити домашній майонез – робіть, адже він корисніший і смачніший магазинного. Про секрети виготовлення майонезного соусу в домашніх умовах ви можете дізнатися з нашого майстер-класу.
- Викладаємо шар тертих огірків, потім – гриби і маринована цибуля. Цей шар промазуємо соусом.
- У передостанню чергу посипаємо салат тертим сиром, також заправляємо його.
Це потрібно для соковитості, а також для того, щоб блюдо краще тримало форму. Обов’язково змащуємо стінки.
Прикрашаємо салатну частування яєчної крихтою і зеленню
- Завершуємо приготування прикрасою верху і бортиків подрібненими яйцями. Для цього зварені круто яйця ми кришимо за допомогою вилки якомога дрібніше. Посипаємо верх і за допомогою ножа з широким лезом розподіляємо залишилася яєчну крихту по стінках.
- Доповнюємо «картину» гілочками зелені, красиво розкладеними на блюді.
Ну а тим, хто вважає, що з такого салату можна приготувати повноцінний вечерю, ми розповімо, як це зробити, в наступному рецепті!
Ситний салат «Курка під шубою» на святкову вечерю
Складові
- Куряче філе копчене – 400 г;
- Картопля – 1-2 шт .;
- Морква – 1 шт .;
- Буряк – 1 шт. (250-300 г);
- Яйце – 3 шт .;
- Огірок маринований середній – 1 шт .;
- Сіль за смаком;
- Майонез – 150 мл.
Як приготувати салат «Курка під шубою» з картоплею і буряком своїми руками
- Ставимо варитися яйця і овочі. Для економії посуду і місця на плиті робити це можна в одній каструльці. Тримаємо все на вогні не менше 40 хвилин, щоб буряк зварилася напевно до м’якості.
- Готові продукти охолоджуємо і чистимо. Дрібно нарізаємо або трьом на крупній тертці, складаємо кожен інгредієнт на свою тарілочку і відставляємо в сторону.
Якщо не впевнені в тому, що вийде нарізати овочі дійсно дрібно, краще відразу натирати їх на крупній тертці – так салат точно буде тримати форму і не розсиплеться.
- Картоплю викладаємо на блюдо, трохи присаливаем. Поверх робимо з майонезу сітку або «грати». Особливо це зручно, якщо використовувати соус в пакеті.
- З копченого філе видаляємо шкіру, але якщо хочеться зробити блюдо посочнее, то можна і залишити, проте порізати потрібно дуже-дуже дрібно – не всі її люблять. Викладаємо поверх картопляного шару. М’ясний також заправляємо.
- Шаткуємо огірок – тепер настала і його черга в нашому салаті. Майонез не додаємо, адже цей шар і без того соковитий.
- Потім рівномірно розподіляємо відварну подрібнену моркву, трохи солимо, додаємо чорний перець (за бажанням), робимо майонезну сітку. Також заправляємо і наступний шар з рубаних яєць.
- Поверх викладаємо потерту варену буряк, як на оселедець під шубою. Змащуємо її майонезом, трохи присаливаем і залишаємо закуску в холодильнику мінімум на 2 години, щоб всі верстви просочилися і салат схопився.
Готовий подаємо, прикрасивши маслинами, гілочкою зелені або рубаним волоським горіхом. Така закуска сподобається всім, хто не любить класичну оселедець під шубою через смаку риби.
Тепер ви знаєте, як зробити чудово смачний салат «Курка під шубою», адже перед вами відразу три варіанти приготування. Звичайно, інгредієнти за бажанням можна тасувати, як душа забажає, щоб вийшло саме те поєднання, яке подобається найбільше!
Пробуйте готувати, а в коментарях діліться вашими найулюбленішими способами готування цієї закуски.