Лімончелло (італійський лікер)

Лімончелло (італійський лікер)

Лимонний лікер традиційно готується італійськими господинями в домашніх умовах. Дуже приємний і простий у приготуванні. Подається до десертів.

необхідно:

  • Лимон – 4-5 великих
  • Цукор – 250-300 г (беріть більше, якщо любите солодкий)
  • Спирт етиловий 90-96% – 500 мл
  • Вода (хорошої якості – з пляшки або фільтра) – 700 мл

приготування:

З лимонів зняти цедру.

Лімончелло (італійський лікер)

Намагатися зняти тільки жовту частину.

Я потім вирізала зсередини там, де було забагато білого.

Лімончелло (італійський лікер)

Цедру нарізати смужками, залити спиртом і залишити на 5-7 днів.

Періодично струшувати.

Лімончелло (італійський лікер)

Тепер приготуємо сироп.

Воду підігріти і додати цукор.

Гріти до повного розчинення цукру. Кип’ятити не треба.

Охолодити.

Спирт після необхідної витримки процідити, щоб не траплялися шматочки цедри і змішати з охолодженим сиропом. Витримати 2-3 дня. (Було помічено, що через тиждень-другий запах спирту відчувається ще менше)

Все готово. Пити сильно охолодженим на десерт. Рекомендується навіть лікерні стаканчики потримати в морозилці до охолодження. Я і лід можу додати;)

Якщо від лимонних напоїв ви очікуєте кислинки і вам її не вистачає, то додайте до смаку лимонний сік.

До речі, з очищених і не затребуваних лимонів виходить досить багато соку, який можна зберегти – рецепт ТУТ.

Лімончелло (італійський лікер)

Смачного! Але не захоплюйтеся 🙂 На фото італійське печиво «Кантуччіні», рецепт ТУТ.

Лімончелло (італійський лікер)