Лимонний лікер традиційно готується італійськими господинями в домашніх умовах. Дуже приємний і простий у приготуванні. Подається до десертів.
необхідно:
- Лимон – 4-5 великих
- Цукор – 250-300 г (беріть більше, якщо любите солодкий)
- Спирт етиловий 90-96% – 500 мл
- Вода (хорошої якості – з пляшки або фільтра) – 700 мл
приготування:
З лимонів зняти цедру.
Намагатися зняти тільки жовту частину.
Я потім вирізала зсередини там, де було забагато білого.
Цедру нарізати смужками, залити спиртом і залишити на 5-7 днів.
Періодично струшувати.
Тепер приготуємо сироп.
Воду підігріти і додати цукор.
Гріти до повного розчинення цукру. Кип’ятити не треба.
Охолодити.
Спирт після необхідної витримки процідити, щоб не траплялися шматочки цедри і змішати з охолодженим сиропом. Витримати 2-3 дня. (Було помічено, що через тиждень-другий запах спирту відчувається ще менше)
Все готово. Пити сильно охолодженим на десерт. Рекомендується навіть лікерні стаканчики потримати в морозилці до охолодження. Я і лід можу додати;)
Якщо від лимонних напоїв ви очікуєте кислинки і вам її не вистачає, то додайте до смаку лимонний сік.
До речі, з очищених і не затребуваних лимонів виходить досить багато соку, який можна зберегти – рецепт ТУТ.
Смачного! Але не захоплюйтеся 🙂 На фото італійське печиво «Кантуччіні», рецепт ТУТ.