У літню спеку хочеться покуштувати чогось смачного і освіжаючого, особливо це стосується прохолодних напоїв. І якщо ви не любите промислову газовану воду або чай, з додаванням консервантів і барвників, пропонуємо вам спробувати лимонад із заморожених апельсинів. Це надзвичайно смачне питво готується швидко, а зникає зі столу ще швидше, адже неможливо відмовити собі в такому корисному і приємному десерті.
З нашого майстер-класу ви дізнаєтесь, як приготувати в домашніх умовах дуже смачний лимонад з апельсинів своїми руками!
Зробити це зовсім нескладно, так як рецептура дуже проста, а результат вразить і гостей, і домочадців, адже виходить справжній лимонад-Фанта. Звичайно, добре, якщо під руками є сифон і приготувати напій можна буде з вуглекислим газом, але навіть не газований він буде дуже хороший.
Отже, як зробити прохолодний напій вдома?
Інгредієнти та інвентар для домашнього лимонаду
- апельсини
Вибираємо найстигліші і яскраві плоди – вони не повинні бути жовтуватими або з пошкодженнями на шкірці, так як вона теж знадобиться для приготування напою.
- цукор
Беремо звичайний цукор-пісок і в залежності від кількості апельсинів додаємо його в домашній лимонад. Зразкові пропорції становлять півкіло на 4 великих фрукта.
- Лимон або лимонна кислота
Додаємо їх за бажанням і краще після того, як спробуємо приготувати лимонад за класичним рецептом. Вони потрібні для додання додаткової кислинки, але вона може і не знадобитися.
- вода
Знадобиться вода з пляшки, кулера або фільтрована. Пропорції становлять 10л на 4 апельсини, виходимо з них. Можна зробити напій і більш концентрованим, тоді вливаємо воду частинами, додаючи відразу 5 л, а потім решта.
- М’ясорубка, блендер або терка
Стане в нагоді будь-яка з цих пристосувань для подрібнення – все залежить від ваших можливостей і особистих смаків
Як приготувати лимонад із заморожених апельсинів
Складові
- Вода – 2,5 л + –
- Сік лимона – за бажанням 0,5 плода + –
- Цукор – 120 г + –
- Апельсин – 1-2 шт. + –
Приготування
Крок 1
Губкою моєму апельсини в проточній воді, а потім обшпарюємо окропом. Це потрібно, щоб вимити зайву гіркоту з цедри, а також прибрати шар воску, яким фрукти покривають для кращого збереження.
крок 2
Тепер ми можемо заморозити апельсини цілком, а можемо розділити їх на 4 часточки кожен. В останньому випадку вони і замерзнуть швидше, і подрібнити їх потім буде простіше.
Залежно від способу заморозки (часточками або цілком), тримаємо фрукти в холоді від 5-6 годин до 12, залишаючи на ніч.
крок 3
Виймаємо цитруси і залишаємо їх відійти при кімнатній температурі 15 хвилин, щоб не пошкодити блендер. Також їх можна натерти на крупній тертці. Попадаються кісточки краще прибирати, щоб вони не додали напою гіркоти.
крок 4
В отриману масу насипаємо потрібну кількість цукру, заливаємо літром окропу, перемішуємо і накриваємо кришкою – нехай настоїться 3-4 години.
Якщо часу в обріз, заливаємо просто теплою водою і тримаємо 25 хвилин.
Проціджуємо отриманий сироп через сито, а потім, викладаємо його марлею і пропускаємо напій ще раз, щоб позбутися від зовсім дрібних частинок.
крок 5
Доводимо сироп до потрібного смаку водою, поступово додаючи її. Не варто вливати відразу всю кількість води, адже цілком можливо, влаштує і більш висока концентрація. До того ж готовий лимонад можна подавати з подрібненим льодом, як мохіто – це також забере «частина смаку».
Розливаємо готовий напій по пляшках, охолоджуємо. Смачного!
Таким же чином готується в домашніх умовах лимонад із заморожених апельсинів і лимонів. Їх співвідношення має бути 1: 3. Якщо ж взяти лимонну кислоту, то її знадобиться 1 ст.л. на 4 апельсина.
Експериментуйте з різними інгредієнтами і знаходите свій оптимальний рецепт лимонаду з заморожених апельсинів, друзі!