Ледачі вареники з сиру, покроковий рецепт

lenivye-vareniki-iz-tvoroga-poshagovyj-recept
Нам завжди вселяють, що дівчатка мають бути господарськими, прибирати, прати, вміти готувати, вони – майбутні охоронці вогнища.

І зовсім не обов’язково починати кар’єру кулінара з хитромудрих страв, ліниві вареники з сиру – рецепт найкращий для перших страв. Відміряти потрібну кількість продуктів і все змішати в одній тарі зможе кожен підліток, навіть і без чуйного керівництва дорослого.

Ледачі вареники з чорничним соусом

Складові

  • Сир – 500 г + –
  • Манка – 3 ст.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 2 ст.л. + –
  • Борошно пшеничне – 1 склянка + –
  • Чорниця заморожена – за смаком + –
  • Сметана – 250 г + –

Приготування ледачих вареників з чорничним соусом

  1. Розминаємо сир виделкою. Якщо любите, що маса була однорідною в варениках, тоді подрібніть його в блендері.
  2. Додаємо цукор, перемішуємо. на своє смакове розсуд кількість цукру регулюється. А з ваніллю ледачі сирні вареники будуть ароматні.
  3. Перемішуємо з манкою. Для вбирання вологи з сиру манною крупою і набухання залишаємо суміш на 20 хвилин.
  4. Всипаємо борошно і вимішуємо тісто. За консистенцією воно повинно бути крутим і не залишати слідів ні на руках, ні на стільниці. Якщо мало борошна – додаємо необхідну кількість. Вмешіванія борошна краще розділити на кілька прийомів, щоб можна було контролювати ступінь готовності тесту. Кількість борошна залежить від її якості, від жирності і вологості сиру, і від того, як добре розбухла манка.
  5. З готового тіста скачуємо невеликі ковбаски, а потім нарізаємо їх під кутом.
  6. Кип’ятимо воду, запускаємо в них ліниві вареники з сиром, варимо їх після спливання ще 3-4 хвилини.
  7. Поки варяться вареники, готуємо соус.
  8. У глибоку ємність перекладаємо сметану. Додаємо чорницю (її кількість залежить від вашої любові до цієї ягоди), 2 ст. л. цукру.
  9. Збиваємо до однорідної пінної маси.
  10. Готові вареники виловлюємо і змащуємо маслом. Поливаємо чорничним соусом.

Подаючи, прикрашаємо ягідками.

Лінивці сирні «п’ятихвилинка»

Мабуть, ці варенички – супер-ледачі. Для них не потрібно замішувати круте тісто. Цей рецепт приготування ледачих вареників з сиру допускає формування лінивців ложкою і відразу в киплячу воду.

lenivye-vareniki-iz-tvoroga-poshagovyj-recept2

Складові

  • Сир – 200 г;
  • Яйце – 1 шт;
  • Борошно – 4 ст.л .;
  • Цукор – 1 ст.л .;
  • Сіль за смаком.

Як швидко зробити ліниві вареники з сиром

  1. У глибокій посудині змішуємо всі інгредієнти.
  2. Заважаємо, адже ми бажаємо отримати однорідну масу.
  3. Воду кип’ятимо, зменшуємо вогонь до середнього, солимо.
  4. Столовою ложкою відщипуємо трохи тесту. Опускаємо ложку в киплячу воду, злегка струшуємо. Щоб тісто краще сповзала з ложки, кожен раз перш захопити тісто, маку ложку в воду.
  5. Коли сирні галушки спливуть, вартуємо їх ще 2 хвилини, виймаємо і готуємося до приємного вечора.

Щоб в тарілці красувалося красиве страви, а не сирно-борошняна каша, при варінні не допускайте активного кипіння ленівчіков. А все тісто використовувати краще відразу, і не заморожувати на майбутнє. В іншому випадку, заморожені галушки з сиром при варінні розкиснути.