Ледачі вареники з манкою

Ледачі вареники з манкою
Рецепти на швидку руку – це переробки класичних технологій, які не вимагають особливих зусиль і витрат, і вони, зрозуміло чому, все більше стають популярними.

Не стали винятком ліниві вареники з манкою – це саме те блюдо, яке можна приготувати за лічені хвилини і подати, як ситний обід, з улюбленим соусом. Хоча чому вони «ліниві» – зрозуміло не всім, адже варяться вони при тих же умовах, що і звичайні з начинкою, але чому вони тоді так гордо носять своє звання?

А вся справа в тому, що хтось дуже ледачий і супер зайнятої одного разу придумав новий спосіб приготування вареників. У ньому, як і в ледачих голубці, начинка промешівают разом з тестом. Потім окремим шматочках надається будь-яка форма, після чого їх традиційно варять в киплячій воді.

«Ледачі» вареники з манкою і сиром

Складові

  • Сир – 400 г + –
  • Манка – 200 г + –
  • Борошно пшеничне – 100 г + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Цукор – 100 г + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –

Рецепт «ледачих» вареників з манкою і сиром

З такою добавкою вареники стають ще ніжніше. Хоч нинішні гастроентерологи категорично заперечують корисність манної крупи, тим не менш, вона залишається в п’ятірці найбільш споживаних круп.

  1. Викладаємо в глибоку миску сир. Додаємо цукор і розбиваємо яйця.
  2. Розтираємо сир виделкою.
  3. Всипаємо манку, перемішуємо. Має вийти м’яке липке тісто.
  4. Ставимо його в холодильник на 30 хвилин.
  5. Підсипає поступово борошно, проминаємо тісто.
  6. Розрізаємо тестову масу на кілька частин і перетворюємо кожну частину в ковбаску.
  7. Ножиком нарізаємо окремі невеликі шматочки.
  8. Кип’ятимо воду, подсаливаем, опускаємо в неї вареники. Як тільки вони закиплять – засікаємо час і варимо 5-7 хвилин.

lenivye-vareniki-s-mankoj.1jpg

Подаємо разом зі шматочком вершкового масла. В якості соусу може виступити варення-фаворит. А якщо вареньіца змішати зі сметаною, то вийде незвичайний, але дуже смачний соус. Якщо не хочете ніяких солодких посипань і добавок, тоді зверніться до класики подачі – сметані.

Кольорові «ліниві» вареники з сиру з манкою

Для більш оригінального варіанту подачі є приголомшливий рецепт «ледачих» вареників з манкою.

Складові

  • Сир – 400 г;
  • Манка – 200 г;
  • Борошно пшеничне – 100 г;
  • Сіль за смаком;
  • Цукор – 100 г;
  • Яйце – 2 шт .;
  • Сік буряка – з 1 шт .;
  • Сік селери – з 1-2 шт .;
  • Сік моркви – з 1 коренеплоду.

lenivye-vareniki-s-mankoj

Приготування кольорових «ледачих» вареників з сиром і манкою

  • Замішуємо тісто за попереднім рецептом (виконуємо все в точності з 1 по 4 пункти).
  • Вичавлюємо соки з овочів.

Кількість плодів регулюємо самі. Від кількості отриманого соку буде залежати тільки насиченість кольору. Як правило, по 1 шт. кожного овоча буде досить. Селери можна взяти парочку.

  • Готове тісто ділимо на три рівні частини. У кожну частину додаємо сік. Промешівают. Якщо є необхідність, то додаємо ще борошно і вимішуємо тісто.
  • Викочуємо ковбаски, нарізаємо довільними шматочками (можна різної форми).
  • Відварюємо «ліниві» вареники в підсоленій воді 10 хвилин.
  • Зливаємо через друшляк.
  • Змащуємо вершковим маслом.

Така краса вимагає красивого завершення – незвичайної заливки. Її ми теж приготуємо.

Соус для кольорових «ледачих» вареників

Такий соус підійде і для звичайних пельменів з сиром, проте варто обмежити вживання цього соусу дітьми.

Складові

  • Цукор – 2 ст.л .;
  • Вермут – 2 ст.л .;
  • Масло вершкове – 20 г.

lenivye-vareniki-s-mankoj.4jpg

Приготування вершкового соусу для «ледачих» вареників

  1. Змішуємо в маленькій каструлі цукор, масло, вермут. Ставимо на вогонь.
  2. Доводимо до кипіння. Постійно заважаючи, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.

Поливаємо готову страву соусом, прикрашаємо листочками м’яти, горіхами, шматочками фруктів і подаємо до столу.

Смачного!