Рецепти на швидку руку – це переробки класичних технологій, які не вимагають особливих зусиль і витрат, і вони, зрозуміло чому, все більше стають популярними.
Не стали винятком ліниві вареники з манкою – це саме те блюдо, яке можна приготувати за лічені хвилини і подати, як ситний обід, з улюбленим соусом. Хоча чому вони «ліниві» – зрозуміло не всім, адже варяться вони при тих же умовах, що і звичайні з начинкою, але чому вони тоді так гордо носять своє звання?
А вся справа в тому, що хтось дуже ледачий і супер зайнятої одного разу придумав новий спосіб приготування вареників. У ньому, як і в ледачих голубці, начинка промешівают разом з тестом. Потім окремим шматочках надається будь-яка форма, після чого їх традиційно варять в киплячій воді.
«Ледачі» вареники з манкою і сиром
Складові
- Сир – 400 г + –
- Манка – 200 г + –
- Борошно пшеничне – 100 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Цукор – 100 г + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
Рецепт «ледачих» вареників з манкою і сиром
З такою добавкою вареники стають ще ніжніше. Хоч нинішні гастроентерологи категорично заперечують корисність манної крупи, тим не менш, вона залишається в п’ятірці найбільш споживаних круп.
- Викладаємо в глибоку миску сир. Додаємо цукор і розбиваємо яйця.
- Розтираємо сир виделкою.
- Всипаємо манку, перемішуємо. Має вийти м’яке липке тісто.
- Ставимо його в холодильник на 30 хвилин.
- Підсипає поступово борошно, проминаємо тісто.
- Розрізаємо тестову масу на кілька частин і перетворюємо кожну частину в ковбаску.
- Ножиком нарізаємо окремі невеликі шматочки.
- Кип’ятимо воду, подсаливаем, опускаємо в неї вареники. Як тільки вони закиплять – засікаємо час і варимо 5-7 хвилин.
Подаємо разом зі шматочком вершкового масла. В якості соусу може виступити варення-фаворит. А якщо вареньіца змішати зі сметаною, то вийде незвичайний, але дуже смачний соус. Якщо не хочете ніяких солодких посипань і добавок, тоді зверніться до класики подачі – сметані.
Кольорові «ліниві» вареники з сиру з манкою
Для більш оригінального варіанту подачі є приголомшливий рецепт «ледачих» вареників з манкою.
Складові
- Сир – 400 г;
- Манка – 200 г;
- Борошно пшеничне – 100 г;
- Сіль за смаком;
- Цукор – 100 г;
- Яйце – 2 шт .;
- Сік буряка – з 1 шт .;
- Сік селери – з 1-2 шт .;
- Сік моркви – з 1 коренеплоду.
Приготування кольорових «ледачих» вареників з сиром і манкою
- Замішуємо тісто за попереднім рецептом (виконуємо все в точності з 1 по 4 пункти).
- Вичавлюємо соки з овочів.
Кількість плодів регулюємо самі. Від кількості отриманого соку буде залежати тільки насиченість кольору. Як правило, по 1 шт. кожного овоча буде досить. Селери можна взяти парочку.
- Готове тісто ділимо на три рівні частини. У кожну частину додаємо сік. Промешівают. Якщо є необхідність, то додаємо ще борошно і вимішуємо тісто.
- Викочуємо ковбаски, нарізаємо довільними шматочками (можна різної форми).
- Відварюємо «ліниві» вареники в підсоленій воді 10 хвилин.
- Зливаємо через друшляк.
- Змащуємо вершковим маслом.
Така краса вимагає красивого завершення – незвичайної заливки. Її ми теж приготуємо.
Соус для кольорових «ледачих» вареників
Такий соус підійде і для звичайних пельменів з сиром, проте варто обмежити вживання цього соусу дітьми.
Складові
- Цукор – 2 ст.л .;
- Вермут – 2 ст.л .;
- Масло вершкове – 20 г.
Приготування вершкового соусу для «ледачих» вареників
- Змішуємо в маленькій каструлі цукор, масло, вермут. Ставимо на вогонь.
- Доводимо до кипіння. Постійно заважаючи, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.
Поливаємо готову страву соусом, прикрашаємо листочками м’яти, горіхами, шматочками фруктів і подаємо до столу.
Смачного!