Домашня їжа власного приготування корисна і смачна, а головне, її можна зробити з потрібним для себе кількістю калорій.
Ледачі вареники без борошна ви навряд чи зможете знайти в холодильнику супермаркету, а ми обов’язково розповімо, як смачно і без зайвих калорій можна поласувати улюбленим стравою. І все виснажливі дієти залишаться далеко в минулому, адже тепер у вас буде блюдо, яке абсолютно безпечно можна вживати в їжу навіть якщо ви стежите за вагою.
Дієтичні ліниві вареники
Який зв’язок між дієтою і вареничками, запитаєте ви? Найпряміша. Ледачі вареники без борошна і манки можна їсти і не бояться зіпсувати фігуру!
Складові
- Сир жирністю 0% – 200 г;
- Яйце – 1 шт;
- Пластівці вівсяні – 6 ст.л .;
- Цукор – 2 ст.л.
Як приготувати дієтичні ліниві вареники
- Розтираємо сир, для цього скористаємося виделкою або блендером. Ще один «дідівський» спосіб подрібнення сиру – протерти його через сито.
- Геркулес перемелює в кавомолці, щоб у нас утворилася борошно. Геркулесовую борошно втручаємося в сирну масу.
- Місимо тісто руками, відрізаємо шматок. Скачує в тонку ковбаску. Нарізаємо на кубики. Кожен кубик злегка приминає пальцями. Насправді форма вареників може бути абсолютно будь-яка. Ви навіть можете скреатівіть і вирізати вареники формочками для печива.
- Воду кип’ятимо, солимо і впускаємо в неї вареники, заважаємо.
- Вода знову закипіла і спливли варенички? Тоді засікаємо 2 -3 хвилини.
- Через належний час – виймаємо.
Перед тим як подати, красиво укладаємо на тарілку, поливаємо йогуртом, прикрашаємо ягодами і фруктами.
Хочете знати, які фрукти ідеально поєднуються з лінивцями? Відповідь проста: яблука банани, персики, малина, полуниця, чорниця. Ну а може бути вам до душі доведеться якийсь і свій варіант
Вареники ледачі солоні
Складові
- Сир – 150 г + –
- Яйця курячі – 1 шт + –
- Манка – 1,5 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Кріп – пучок + –
- Рослинна олія – 1 ст.л. + –
Як зробити солоні ліниві вареники
- Розтираємо сир до однорідної текстури, яка буде схожа на крем.
- Розбиваємо в сир яйця, перемішуємо.
- Кріп промиваємо під холодною водою. Нарізаємо тільки листочки-голочки. Грубі стебла викидаємо. Або як варіант – збираємо стебла в пучок, перев’язуємо ниткою, засушувати. Дуже зручний варіант при приготуванні супів.
- Кріп засипаємо в сирну масу. Солимо.
- Засипаємо манку, замішуємо тісто.
- Тісто перекладаємо в кондитерський мішок. Не біда, якщо у вас його не виявилося. Скористайтеся звичайним файлом, відрізавши куточок.
- Кип’ятимо воду, додаємо масло. Злегка солимо.
- Воду видавлюємо невеликими порціями тісто. Кожну штучку можна відокремлювати ножем або ножицями.
- Спливли толстячки варимо одну хвилину.
Найніжніші вареники подавати слід з вершковим маслом і сметаною. Такі сирні галушки – це прекрасний привід не пропускати сніданок.