Як часто хочеться пельмені, але ліпити лінь або просто немає часу. Вихід є! Ледачі пельмені.
Для приготування ледачих пельменів нам знадобиться:
для тесту:
- 3/4 склянки молока,
- 1/4 міцно завареного чорного чаю,
- 1 чайна ложка солі,
- 1 яйце,
- 500 грам борошна,
для начинки:
- 500 грам фаршу (у мене свинина + яловичина + курячі грудки),
- 1 велика цибулина,
- сіль,
- перець.
Рецепт ледачих пельменів.
Власне кажучи, в будь-якому рецепті ледачого страви немає нічого складного, так і готувати ледачі пельмені, на відміну від звичайних, зовсім просто, особливо якщо у Вас є кухонні помічники (блендер, хлібопічка тощо …).
Весь процес приготування пельменів почнемо з того, що замісити тісто. Я склала всі інгредієнти в хлібопічку, і вона його мені замісила.
Але, якщо раптом, хлібопічки немає, то потрібно змішати рідкі інгредієнти в який-небудь посуді, потім на стіл гіркою просіяти борошно, зробити в ній поглиблення, вилити туди рідину і замісити круте тісто.
Помістимо тісто в пакет або накриємо зверху чашкою і дамо полежати. Тоді воно стає більш м’яке і легше розкочується.
Тим часом приготуємо начинку. Для цього цибулю почистимо і дрібно поріжемо, або подрібнити в блендері, що я і зробила. Змішаємо його з фаршем, посолити, поперчити за смаком і все добре перемішати.
Тісто розділимо на 4 частини.
Кожну частину тонко розкачати на столі, при необхідності подпилівая його борошном. Викладемо на тісто фарш і розрівняти його.
Схилах кожну частину в рулет, добре защипніть краю.
Тепер нам знадобиться гострий ніж. Наріжемо кожен рулет на шматочки, товщиною приблизно 2 см.
Варяться ледачі пельмені також як і звичайні, в підсоленій воді приблизно 10 хвилин (час варіння залежить від розміру ваших пельменів). При бажанні в воду можна додати лавровий лист, запашний перець.
Подавати пельмені гарячими, розклавши в порційні тарілки. Зверху можна полити кетчупом, майонезом, сметаною або вершково-сирним соусом. Тут вже справа смаку.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.