Ледачі пельмені

Як часто хочеться пельмені, але ліпити лінь або просто немає часу. Вихід є! Ледачі пельмені.

Ленівиепельмені

Для приготування ледачих пельменів нам знадобиться:

для тесту:

  • 3/4 склянки молока,
  • 1/4 міцно завареного чорного чаю,
  • 1 чайна ложка солі,
  • 1 яйце,
  • 500 грам борошна,

для начинки:

  • 500 грам фаршу (у мене свинина + яловичина + курячі грудки),
  • 1 велика цибулина,
  • сіль,
  • перець.

Рецепт ледачих пельменів.

Власне кажучи, в будь-якому рецепті ледачого страви немає нічого складного, так і готувати ледачі пельмені, на відміну від звичайних, зовсім просто, особливо якщо у Вас є кухонні помічники (блендер, хлібопічка тощо …).

Весь процес приготування пельменів почнемо з того, що замісити тісто. Я склала всі інгредієнти в хлібопічку, і вона його мені замісила.

Але, якщо раптом, хлібопічки немає, то потрібно змішати рідкі інгредієнти в який-небудь посуді, потім на стіл гіркою просіяти борошно, зробити в ній поглиблення, вилити туди рідину і замісити круте тісто.

Помістимо тісто в пакет або накриємо зверху чашкою і дамо полежати. Тоді воно стає більш м’яке і легше розкочується.

IMG_4388

Тим часом приготуємо начинку. Для цього цибулю почистимо і дрібно поріжемо, або подрібнити в блендері, що я і зробила. Змішаємо його з фаршем, посолити, поперчити за смаком і все добре перемішати.

4380

Тісто розділимо на 4 частини.

Кожну частину тонко розкачати на столі, при необхідності подпилівая його борошном. Викладемо на тісто фарш і розрівняти його.

Схилах кожну частину в рулет, добре защипніть краю.

4405

Тепер нам знадобиться гострий ніж. Наріжемо кожен рулет на шматочки, товщиною приблизно 2 см.

IMG_4429

Варяться ледачі пельмені також як і звичайні, в підсоленій воді приблизно 10 хвилин (час варіння залежить від розміру ваших пельменів). При бажанні в воду можна додати лавровий лист, запашний перець.

Подавати пельмені гарячими, розклавши в порційні тарілки. Зверху можна полити кетчупом, майонезом, сметаною або вершково-сирним соусом. Тут вже справа смаку.

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.