Лечо з болгарського перцю і помідорів

Лечо прийшло до нас з Угорщини, саме там готують цю смачну закуску.

Лечо з болгарського перцю і помідорів є найпоширенішим варіантом приготування цієї страви, більш того, воно прекрасно доповнить будь-які страви з м’яса, риби або птиці. Пропоную рецепт лечо, за яким готую його я, запевняю вас, вам дуже сподобається смак домашнього частування, так що готуйтеся до того, що домочадці будуть вимагати продовження банкету.

Рецепт лечо з болгарського перцю і помідорів покроково

Закуски з овочів 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

lЛечо з болгарського перцю і помідорів
lЛечо з болгарського перцю і помідорів

Складові

  • Болгарський перець – 3 кг + –
  • Помідори – 3 кг + –
  • Гострий перець – 1 шт. + –
  • Часник – 3 головки (або за смаком) + –
  • Цукор-пісок білий – 1/2 ст. + –
  • Сіль – 1/3 ст. + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Всі овочі гарненько промиваємо. Половину помідорів прокручуємо через м’ясорубку.


  • Болгарський і гострий перець ретельно очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою. Болгарський перець краще взяти різних кольорів, так ваше лечо буде виглядати яскравіше.


  • Прокручені помідори переливаємо в каструлю, в якій і будемо варити лечо. Пересипаємо до них соломки перцю.


  • Вміст каструлі перемішуємо. Ставимо ємність на середній вогонь. Коли все закипить – трохи зменшуємо вогонь і продовжуємо варити 20 хвилин.


  • Тим часом готуємо половину помідорів. Для початку розрізаємо їх на чотири частини.


  • Після того, як вміст каструлі провариться, додаємо в неї залишилися часточки помідорів.


  • Слідом додаємо цукор. Я не люблю, коли солодкуватий смак перебиває солонуватий, тому цукру кладу лише трішки більше, ніж солі.


  • Каструлю добре перемішуємо, додаємо сіль.


  • Знову все добре розмішуємо, збільшуємо вогонь і чекаємо закипання лечо.


  • Коли це станеться – зменшуємо вогонь і варимо лечо ще 25 хвилин.


  • Готуємо банки для зберігання лечо з болгарського перцю і помідорів. Розливаємо гаряче лечо по банкам. Щільно закручуємо кришки і, закутавши банки рушником, перевертаємо їх.


  • Коли банки з лечо з болгарського перцю і помідорів повністю охолонути, необхідно їх заховати від прямих сонячних променів.
    Пробувати лечо можна буде відразу ж, як воно охолоне. Ви неодмінно залишитеся задоволені після дегустації цієї чудової овочевої закуски.

    Смачного!