Те блюдо, яке ми будемо готувати сьогодні – відмінна альтернатива знаменитої італійської лазаньї.
Для тих, хто не знає, лазіння з лаваша (зі свининою і помідорами в нашому випадку) – результат з’єднання грузинської та італійської кухні, це блюдо – дуже смачне, та й готується швидше, ніж споконвічно італійське. Відразу зазначу, що лаваш анітрохи не псує закуску, він лише прекрасно замінює локшину.
Відмінною рисою лазаньї з лаваша є обов’язкова наявність двох соусів, які використовуються в процесі приготування страви. Але про все по-порядку.
Рецепт приготування лазаньї з лаваша з помідорами і свининою
Закуски з лаваша Гарячі закуски з м’ясом Лазанья Свинина
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Лаваш грузинський – 3-го листка + –
- М’ясний фарш (будь-який) – 500 г + –
- Масло вершкове – 50 г + –
- Твердий сир – 200 г + –
- Помідори – 5 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Часник – 3 зубки + –
- Молоко – 1 ст. + –
- Борошно пшеничне – 2 ст.л. (Без гірки) + –
- Рослинна олія – 2 ст.л. (Для смаження) + –
- Петрушка – 1 пучок + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Отже, приступимо до приготування смачного страви – лазіння з лаваша.
Ріпчасту цибулю очищуємо і дуже дрібно нарізаємо.

Фарш для лазаньї можна взяти з будь-якого м’яса, яке вам до смаку. Я використовувала свинячий фарш.
Обсмажуємо фарш з цибулею в рослинній олії на сковороді.

Поставте сковороду на середній вогонь і смажте фарш, не накриваючи кришкою і періодично помішуючи, протягом 15 хвилин. Не забудьте фарш посолити.

Основою лазаньї з лаваша є два соуси. Підготуємо перший соус – томатний. Для цього треба взяти помідори і натерти їх на крупній тертці. Шкірку з помідорів можна викинути.

Часник очищаємо і видавлюємо до помідорів через прес. Кількість часнику регулюйте самі: можете взяти більше або менше.

Ставимо томатний соус на вогонь і доводимо його до кипіння.

Тепер приготуємо другий соус – молочний. Для цього треба взяти дві столові ложки борошна і обсмажити їх до коричневого кольору на сухій сковорідці. Потім додати до борошна вершкове масло.

Коли масло розтане – додаємо до борошна склянку молока і продовжуємо смажити.

Тепер все треба енергійно заважати лопаткою, не вимикаючи газ, поки маса не стане однорідною, схожою на соус.

Будь-який твердий сорт сиру натираємо на крупній тертці.

Форму, в якій будемо випікати лазанью, змащуємо вершковим маслом.

Грузинський лаваш обрізаємо до потрібного розміру – за формою для запікання, потім поміщаємо його в цю саму форму.

Далі змащуємо лаваш 1/3 томатного соусу.

Потім викладаємо половину фаршу.

Змащуємо шар фаршу половиною молочного соусу.

Посипаємо все половиною тертого сиру. Накриваємо другим листом лаваша. Повторити шари: 1/3 томатного соусу, що залишилися половинки фаршу і 1/2 молочного соусу. Після молочного соусу знову накрити все листом лаваша.
Змащуємо верхній лаваш залишками томатного соусу. Зверху посипаємо все тертим сиром.

Щоб лазіння з лаваша придбала яскраві фарби, зверху можна прикрасити її дрібно рубаною зеленню.

Випікати лазанью в духовці потрібно при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.

Готову лазанью з лаваша виймаємо з духовки і даємо сиру трохи охолонути. Подавати блюдо потрібно, розрізавши попередньо на порційні шматки.
Смачного!