Це просто … просто … в загальному, це дуже-дуже просто! Зробити такі пиріжки цілком під силу навіть школяреві, а результат дуже радує. Тим більше, що в начинку можна вдало прилаштувати залишки других страв))). Економія очевидна.
необхідно:
- Тонкий лаваш – кількість за бажанням
- Начинка – (повністю готові будь-які начинки або залишки других страв без кісточок) в кол-ве відповідному лаваш. У мене сир, мисливська ковбаска, сосиски і пастрома з курячого філе.
- Яйця – на 6 конвертиків 1 шт
- Масло для смаження
приготування:
Нарізати лаваш на прямокутники або квадрати. У мене приблизно 30 × 20.
Підготувати начинку. У міру приготування з різними начинками буду доповнювати рецепт фотографіями.
Сьогодні у мене ось таке асорті: курка, сосиски, мисливська ковбаска і сир.
В середину лаваша кладемо начинку.
Загортаємо конвертом. Намагайтеся, щоб шов був посередині.
Яйце змішати з столовою ложкою води, перемішати.
Вмочити конвертик в яйце з двох сторін.
Покласти на розігріту сковороду з невеликою кількістю масла швом вниз. Вогонь середній.
Перевернути.
От і все! Пиріжки виходять в тонкому шарі омлету, тому всередині все пропарюється, дуже приємна і зручна «упаковка» для будь-якої начинки, солодкої і несолодкої. Головне, щоб вона не була надмірно соковитою, так як лаваш НЕ защипують герметично.
У разрезік схожий на листковий пиріжок.
Смачного!