Лавашнікі (швидкі і смачні пиріжки з лаваша)

Лавашнікі (швидкі і смачні пиріжки з лаваша)

Це просто … просто … в загальному, це дуже-дуже просто! Зробити такі пиріжки цілком під силу навіть школяреві, а результат дуже радує. Тим більше, що в начинку можна вдало прилаштувати залишки других страв))). Економія очевидна.

необхідно:

  • Тонкий лаваш – кількість за бажанням
  • Начинка – (повністю готові будь-які начинки або залишки других страв без кісточок) в кол-ве відповідному лаваш. У мене сир, мисливська ковбаска, сосиски і пастрома з курячого філе.
  • Яйця – на 6 конвертиків 1 шт
  • Масло для смаження

приготування:

Нарізати лаваш на прямокутники або квадрати. У мене приблизно 30 × 20.

Лавашнікі (швидкі і смачні пиріжки з лаваша)

Підготувати начинку. У міру приготування з різними начинками буду доповнювати рецепт фотографіями.

Сьогодні у мене ось таке асорті: курка, сосиски, мисливська ковбаска і сир.

Лавашнікі (швидкі і смачні пиріжки з лаваша)

В середину лаваша кладемо начинку.

Лавашнікі (швидкі і смачні пиріжки з лаваша)

Загортаємо конвертом. Намагайтеся, щоб шов був посередині.

Лавашнікі (швидкі і смачні пиріжки з лаваша)

Яйце змішати з столовою ложкою води, перемішати.

Лавашнікі (швидкі і смачні пиріжки з лаваша)

Вмочити конвертик в яйце з двох сторін.

Лавашнікі (швидкі і смачні пиріжки з лаваша)

Покласти на розігріту сковороду з невеликою кількістю масла швом вниз. Вогонь середній.

Лавашнікі (швидкі і смачні пиріжки з лаваша)

Перевернути.

Лавашнікі (швидкі і смачні пиріжки з лаваша)

От і все! Пиріжки виходять в тонкому шарі омлету, тому всередині все пропарюється, дуже приємна і зручна «упаковка» для будь-якої начинки, солодкої і несолодкої. Головне, щоб вона не була надмірно соковитою, так як лаваш НЕ защипують герметично.

Лавашнікі (швидкі і смачні пиріжки з лаваша)

У разрезік схожий на листковий пиріжок.

Лавашнікі (швидкі і смачні пиріжки з лаваша)

Смачного!