Лаваш з сулугуні

Лаваш з сулугуні
Уже давно багато національні страви перестали бути надбанням якоїсь однієї кухні і стали інтернаціональними. Тож не дивно, адже якщо гаряча ароматна закуска готується швидко і просто, чому б не зробити її на вечерю або сніданок, наприклад, приготувати лаваш з сулугуні!

Існує безліч рецептів і поєднань продуктів, з яких ми розглянемо з вами найпопулярніші, перевірені господинями і полюбилися ласунам.

Отже, про що перш варто подумати, бажаючи приготувати сніданок на швидку руку або легкий, але ситний вечеря? нам обов’язково знадобиться великий аркуш тонкого вірменського лаваша і 150-300 г щільного солоноватого сулугуні. Решта інгредієнти будемо підбирати вже до смаку.

Сулугуні в лаваші із зеленню

Сулугуні в лаваші із зеленню

Складові

  • Лаваш тонкий – 1 шт. + –
  • Сулугуні – 100 г + –
  • Зелень (кріп, кінза. Зелена цибуля) – 100 г + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – на кінчику ножа або за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –

Це найпростіший рецепт, освоївши який, можна буде сміливо переходити до експериментів.

Як готувати лаваш з сиром сулугуні

  1. Зелень добре промиваємо, просушуємо і дрібно ріжемо.
  2. Трьом сир на крупній тертці і змішуємо з зеленню. За бажанням досолюємо і заправляємо спеціями, перемішуємо.
  3. Лаваш розгортаємо і наносимо на нього рівним шаром сирну суміш. Закручуємо в рулет.

Якщо плануємо смажити на сковороді, розраховуємо довжину рулету так, щоб він вмістився. При необхідності розрізаємо його на половини.
Якщо ж будемо запікати в духовці, підбираємо великий лист і викладаємо рулет цілком.

  • Попередньо поверхню можна змастити яйцем і посипати кунжутом – це зробить корочку рум’яної і апетитною.
  • На сковороді смажимо лаваш з кожного боку по 4-5 хвилин, поки сир повністю не розплавиться, при необхідності пріворачіваем вогонь – тісто не повинно горіти.
  • У духовці тримаємо рулет 25-30 хвилин при 180 ° С. Подаємо готовий лаваш з сулугуні та зеленню, розрізавши на порції гарячим.

    Блюдо по цьому ж рецепту можна оформити інакше: поділити лист на квадрати, покласти в них начинку і, змастивши краю яйцем заліпити їх конвертом.

    Такі «хачапурі» смажимо на сковороді або запікаємо в духовці за бажанням.

    Лаваш з сулугуні та яйцем

    Не менш апетитною буде гаряче блюдо з додаванням яйця в саму начинку.

    Як приготувати лаваш з сиром сулугуні і яйцем

    1. На велику сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо в неї лист лаваша так, щоб залишилися високі борта. Швидше за все, знадобиться тільки половина.
    2. Як тільки масло досить прогріється, розбиваємо всередину 2 яйця, злегка підсолюємо, перчимо і трьом на тертці 60-70 г сулугуні.
    3. Прикриваємо краями вийшла яєчню, зменшуємо вогонь і смажимо кілька хвилин.
    4. Якщо бортиків виявилося недостатньо, щоб закрити її, беремо частину лаваша – головне, щоб сир був повністю прикритий.
    5. Як тільки одна сторона підсмажиться, перевертаємо корж на іншу і смажимо до готовності. Кришкою краще не закривати, щоб скоринка залишилася хрусткою.

    Лаваш з сулугуні та яйцем

    Через 3-4 хвилини наш лаваш з сулугуні і яйцем буде готовий! Подаємо прямо з печі, розрізавши на порції. Смачного!

    А ось ще більш швидкий рецепт сніданку на швидку руку.

    Сирний омлет з сулугуні, лаваша і яйця

    • Лист лаваша ріжемо на тонкі смужки і обсмажуємо на рослинному маслі до скоринки.
    • Розбиваємо 2-3 яйця і перемішуємо жовток прямо на сковороді.
    • Посипаємо все 100 г тертого сулугуні, перчимо, додаємо до смаку орегано, паприку і сушений базилік, прикриваємо кришкою, за бажанням і даємо підсмажитися 4-5 хвилин на слабкому вогні.

    Сирний омлет з сулугуні, лаваша і яйця

    Подаємо такий сирний омлет, порізавши його на порційні шматки і посипавши зеленню.

    Для любителів швидких сніданків пропонуємо ще кілька рецептів закусок в лаваші.

    • Лаваш з начинкою з тунця
    • Закуска «Сосиска в лаваші»
    • Хот дог в лаваші: домашній рецепт
    • Як приготувати омлет в тонкому лаваші
    • Як приготувати лаваш з консервами
    • Приготування лаваша зі шпротами
    • Піца з вірменського лаваша

    Сулугуні в лаваші: рецепт з помідорами

    Рецепт схожий на перший, але склад начинки стане більш пікантним, а смак – гострим.

    Кількість інгредієнтів в рецепті вказано з розрахунку на 2 великих листа лаваша і 4-6 конвертиків відповідно.

    Покроковий рецепт

    1. Натираємо на тертці 200 г сулугуні.
    2. Дрібно рубаємо пучок промитої зелені за смаком – петрушку, кінзу і додаємо 3-4 гілочки базиліка. Все перемішуємо.
    3. Пропускаємо через прес 2 зубчики часнику, додаємо до сирної суміші 1-1,5 ст.л майонезу, щоб консистенція стала схожа на густу сметану.
    4. Знову заважаємо і, розрізавши лист лаваша на 2 частини, викладаємо шаром в 4-5 мм начинку по центру.
    5. 3-4 помідори миємо й ріжемо на гуртки, а потім на половинки. Поверх сирної суміші рівним шаром кладемо томати.
    6. Загортаємо краю лаваша так, щоб сир не витік при смаженні, і звертаємо лист конвертом.
    7. Обсмажуємо лаваш порціями на грилі, сковороді з антипригарним покриттям або на маслі. Також смачно буде запекти конверти в духовці, але в цьому випадку пам’ятаємо: щоб не пересушити поверхню, змащуємо її жовтком або вершковим маслом.

    Сулугуні в лаваші - рецепт з помідорами

    Закуска з лаваша і сиру сулугуні (відео)

    Як бачите, рецептів приготування лаваша з сулугуні існує дуже багато: додаючи в начинку помідори, зелень або яйце, ми отримуємо надзвичайно смачне, корисне і швидке блюдо на сніданок або вечерю.

    Пробуйте і експериментуйте, друзі, адже невідомо, що сподобається вам і вашим близьким більше – конверти з сулугуні та зеленню або рулети з сиром і помідорами!