Різноманіття рецептів часом вводить нас в ступор, ну як з усього цього кулінарного достатку вибрати найкращий варіант закуски ?!
Сьогодні ми хочемо запропонувати вишукані, оригінальні, але при цьому досить легкі в готуванні закусочні страви на будь-який смак – лаваш з сьомгою, рецепт яких воістину найпростіший. Для створення смачних рулетиков, які в одну мить «відлітають» зі столу, буде потрібно мінімум часу і зовсім небагато найдоступніших інгредієнтів.
Лаваш з сьомгою і вершковим сиром
Закуска класична з лаваша з плавленим сиром і слабосоленої сьомгою є одним з найпопулярніших фуршетних перекусів на будь-якому банкеті. Готуються такі рулети настільки просто, що зробити їх можна своїми руками навіть не в домашніх умовах, а, наприклад, на пікніку, прихопивши з собою всі необхідні продукти.
Складові
- Лаваш тонкий – 1 лист;
- Сьомга слабосолона (філе) – 250 г;
- Сир вершковий «Хохланд» – 1 невелика банка.
Як приготувати рулет з лаваша з сьомгою
- Філе риби нарізаємо дрібними кубиками.
- На лаваш намазуємо рівним шаром вершковий сир, посипаємо все зверху нарізаною рибою і щільно скручуємо корж з начинкою в рулон.
- За ідеєю, рулету потрібно дати півгодини-годину на просочування, але при сильному бажанні можна нарізати закуску на порційні шматочки вже через 10 хвилин.
Сьомга, запечена в лаваші
З лаваша і сьомги можна готувати не тільки прекрасні холодні закуски, а й повноцінні гарячі страви. І наш покроковий рецепт яскравий тому приклад.
Складові
- Філе свіжої сьомги – 1 шт;
- Тонка вірменська коржик – 1 лист;
- Сир «Гауда» – 90 г;
- Кріп подрібнений – 20 г;
- Петрушка накришений – 20 г;
- Сік лимона – 15-20 г;
- Масло оливи – 3 ст.л .;
- Мед луговий рідкий – 1 ч.л .;
- Сіль кухонна – ½ ч.л .;
- Перцева приправа – ¼ ч.л .;
- Соус «Провансаль» – 2 ст.л .;
- Дижонская приправа – 1 ч.л .;
- Прованські трави – ½ ч.л.
Як готувати рулети з лаваша з сьомгою
- Риб’яче філе знімаємо з шкіри і нарізаємо довгастими тонкими скибочками, не товще 1 см.
- Рибу маринуємо сіллю, лимонним соком (10 г), перцем і оливковою олією (1,5 ст.л.). Акуратно перемішуємо рибу і залишаємо просочуватися спеціями в холодильнику протягом 40 хвилин.
- Готуємо заправку. Що залишився сік лимона і масло оливи (1,5 ст.л.) з’єднуємо з гірчицею і медом. Все перемішуємо і залишаємо настоятися.
- Розстеляємо на столі лист лаваша. Одну половину коржі Промазуємо майонезом і складаємо (накриваємо чистою половинкою). Поверх подвійний коржі розподіляємо рівномірно рибу, посипаємо її зверху тертим сиром і подрібненою зеленню, після чого загортаємо лаваш в рулет плотненько.
- Для нарізки рулету нам буде потрібно дуже гострий ніж. Ріжемо рулет на порційні шматочки (в даному випадку виходить 4 порції).
- Тепер в промаслений вогнетривку форму укладаємо рулети, поливаємо їх зверху підготовленою заправкою, посипаємо прованськими травами і прибираємо в прогріту піч. Духовку потрібно прогріти завчасно до 190С.
- Випікати рулети слід третину години до рум’яності.
Сьомга в лаваші з сиром і часником
Складові
- Лаваш вірменський – 1 шт + –
- Сьомга малосольна – 300 г + –
- Сир твердий – 200 г + –
- Часник – 3 зубчики + –
- Петрушка – пучок + –
- Майонез – 3-4 ст.л. + –
Як готуються рулети з сиром і сьомгою
- Рибу нарізаємо тонкими довгастими пластами. Так буде і зручніше рулет згортати, та й виглядати готова закуска буде гарніше.
- Для контрасту, пікантного смаку і гарною зеленою прошарку ми використовуємо зелень. Кришимо пучок ножем дрібненько і змішуємо з дрібкою солі.
- Для кремової основи потрібно приготувати сирну масу. Стругав дрібненько сир і змішуємо його з подрібненим в чеснокодавилке часничком і майонезом.
- На лаваш рівним шаром наносимо сирну масу, потім розподіляємо рівномірно зелень і поверх укладаємо шар риби.
- Скручуємо лаваш в щільний рулет, вкутуємо в харчовій поліетилен і прибираємо в холод на 60-120 хвилин.
Читайте ще схожі записи:
Як зробити рибу на новорічний стіл
Експрес рецепт лаваша з сьомгою і огірком
Трохи свіжості в святковому меню не буде зайвою. А привнести цієї самої свіжості допоможе огірочок в традиційній лавашной закусці з червоною рибою.
Складові
- Майонезний соус – 1 пачка;
- Сир твердий – 50 г;
- Огірок свіжий – 1 плід;
- Сьомги солоної філе – 0,2 кг;
- Лаваш тонкий – 1 пласт.
Як робити рулет з лаваша з сьомгою
- Свіжий огірочок гарненько миємо й нарізаємо тонкими довгастими скибочками.
- Таким же чином нарізаємо і рибу – довгими продовгуватими брусочками.
- На рівній поверхні розстеляємо корж, промазуємо її майонезом, змішаним з дрібно натертим сиром.
- На відстані один від одного в 3 см викладаємо смуги огірка і риби, після чого закручуємо лаваш рулетом, загортаємо в фольгу і прибираємо в холод на годинку.
Лаваш з сьомгою і сирним сиром
Для цієї швидкої закуски в якості начинки ми вирішили взяти ніжний сирний сир із зеленню і слабкосолений сьомгу. На приготування цієї вишуканої смакоти піде не більше 10 хвилин, проте все ж потрібно дати півгодини часу на просочення лаваша.
Складові
- Лаваш вірменський – 2 упаковки;
- Сьомга малосольна (нарізка тонкими скибочками) – 240 г;
- Сир сирний «Альметте» – 2 баночки;
- Кріп свіжий – 1 пучок;
- Листя салату – 1 пучок.
Як робиться лаваш з сьомгою
- Розкачуємо на рівній поверхні лавашний лист і покриваємо його рівним шаром сирного сиру (1 банка). Покриваємо сирний шар другим лавашем.
- Знову наносимо рівний шар сирного сиру і далі укладаємо поверх сиру помиті і висушені листя салату, так щоб листя лежали по всій площі лаваша в 1 шар.
- Потім розкладаємо поверх салату скибочки сьомги і посипаємо їх подрібненою кропом.
- Скручуємо щільно лаваш в рулет, вкутуємо його в вакуумну харчову плівку і прибираємо в холодильник на нижню полицю на 1 годину.
Просочений рулет слід нарізати під кутом порційними шматочками, використовуючи добре наточеними ніж. Викласти таку закуску можна на блюдо, застелене руколою або салатом «Айсберг» і прикрасити оливками. Лаваш з сьомгою – це завжди вдалий вибір закуски для будь-якої події.