Лаваш з сьомгою, рецепт з сиром

lavash-s-semgoj-recept-s-syrom
Різноманіття рецептів часом вводить нас в ступор, ну як з усього цього кулінарного достатку вибрати найкращий варіант закуски ?!

Сьогодні ми хочемо запропонувати вишукані, оригінальні, але при цьому досить легкі в готуванні закусочні страви на будь-який смак – лаваш з сьомгою, рецепт яких воістину найпростіший. Для створення смачних рулетиков, які в одну мить «відлітають» зі столу, буде потрібно мінімум часу і зовсім небагато найдоступніших інгредієнтів.

Лаваш з сьомгою і вершковим сиром

Закуска класична з лаваша з плавленим сиром і слабосоленої сьомгою є одним з найпопулярніших фуршетних перекусів на будь-якому банкеті. Готуються такі рулети настільки просто, що зробити їх можна своїми руками навіть не в домашніх умовах, а, наприклад, на пікніку, прихопивши з собою всі необхідні продукти.

lavash-s-semgoj-recept-s-syrom1

Складові

  • Лаваш тонкий – 1 лист;
  • Сьомга слабосолона (філе) – 250 г;
  • Сир вершковий «Хохланд» – 1 невелика банка.

Як приготувати рулет з лаваша з сьомгою

  1. Філе риби нарізаємо дрібними кубиками.
  2. На лаваш намазуємо рівним шаром вершковий сир, посипаємо все зверху нарізаною рибою і щільно скручуємо корж з начинкою в рулон.
  3. За ідеєю, рулету потрібно дати півгодини-годину на просочування, але при сильному бажанні можна нарізати закуску на порційні шматочки вже через 10 хвилин.

Сьомга, запечена в лаваші

З лаваша і сьомги можна готувати не тільки прекрасні холодні закуски, а й повноцінні гарячі страви. І наш покроковий рецепт яскравий тому приклад.

lavash-s-semgoj-recept-s-syrom2

Складові

  • Філе свіжої сьомги – 1 шт;
  • Тонка вірменська коржик – 1 лист;
  • Сир «Гауда» – 90 г;
  • Кріп подрібнений – 20 г;
  • Петрушка накришений – 20 г;
  • Сік лимона – 15-20 г;
  • Масло оливи – 3 ст.л .;
  • Мед луговий рідкий – 1 ч.л .;
  • Сіль кухонна – ½ ч.л .;
  • Перцева приправа – ¼ ч.л .;
  • Соус «Провансаль» – 2 ст.л .;
  • Дижонская приправа – 1 ч.л .;
  • Прованські трави – ½ ч.л.

Як готувати рулети з лаваша з сьомгою

  1. Риб’яче філе знімаємо з шкіри і нарізаємо довгастими тонкими скибочками, не товще 1 см.
  2. Рибу маринуємо сіллю, лимонним соком (10 г), перцем і оливковою олією (1,5 ст.л.). Акуратно перемішуємо рибу і залишаємо просочуватися спеціями в холодильнику протягом 40 хвилин.
  3. Готуємо заправку. Що залишився сік лимона і масло оливи (1,5 ст.л.) з’єднуємо з гірчицею і медом. Все перемішуємо і залишаємо настоятися.
  4. Розстеляємо на столі лист лаваша. Одну половину коржі Промазуємо майонезом і складаємо (накриваємо чистою половинкою). Поверх подвійний коржі розподіляємо рівномірно рибу, посипаємо її зверху тертим сиром і подрібненою зеленню, після чого загортаємо лаваш в рулет плотненько.
  5. Для нарізки рулету нам буде потрібно дуже гострий ніж. Ріжемо рулет на порційні шматочки (в даному випадку виходить 4 порції).
  6. Тепер в промаслений вогнетривку форму укладаємо рулети, поливаємо їх зверху підготовленою заправкою, посипаємо прованськими травами і прибираємо в прогріту піч. Духовку потрібно прогріти завчасно до 190С.
  7. Випікати рулети слід третину години до рум’яності.

Сьомга в лаваші з сиром і часником

Складові

  • Лаваш вірменський – 1 шт + –
  • Сьомга малосольна – 300 г + –
  • Сир твердий – 200 г + –
  • Часник – 3 зубчики + –
  • Петрушка – пучок + –
  • Майонез – 3-4 ст.л. + –

Як готуються рулети з сиром і сьомгою

  1. Рибу нарізаємо тонкими довгастими пластами. Так буде і зручніше рулет згортати, та й виглядати готова закуска буде гарніше.
  2. Для контрасту, пікантного смаку і гарною зеленою прошарку ми використовуємо зелень. Кришимо пучок ножем дрібненько і змішуємо з дрібкою солі.
  3. Для кремової основи потрібно приготувати сирну масу. Стругав дрібненько сир і змішуємо його з подрібненим в чеснокодавилке часничком і майонезом.
  4. На лаваш рівним шаром наносимо сирну масу, потім розподіляємо рівномірно зелень і поверх укладаємо шар риби.
  5. Скручуємо лаваш в щільний рулет, вкутуємо в харчовій поліетилен і прибираємо в холод на 60-120 хвилин.

Читайте ще схожі записи:


Як зробити рибу на новорічний стіл

Експрес рецепт лаваша з сьомгою і огірком

Трохи свіжості в святковому меню не буде зайвою. А привнести цієї самої свіжості допоможе огірочок в традиційній лавашной закусці з червоною рибою.

Складові

  • Майонезний соус – 1 пачка;
  • Сир твердий – 50 г;
  • Огірок свіжий – 1 плід;
  • Сьомги солоної філе – 0,2 кг;
  • Лаваш тонкий – 1 пласт.

Як робити рулет з лаваша з сьомгою

  1. Свіжий огірочок гарненько миємо й нарізаємо тонкими довгастими скибочками.
  2. Таким же чином нарізаємо і рибу – довгими продовгуватими брусочками.
  3. На рівній поверхні розстеляємо корж, промазуємо її майонезом, змішаним з дрібно натертим сиром.
  4. На відстані один від одного в 3 см викладаємо смуги огірка і риби, після чого закручуємо лаваш рулетом, загортаємо в фольгу і прибираємо в холод на годинку.

Лаваш з сьомгою і сирним сиром

Для цієї швидкої закуски в якості начинки ми вирішили взяти ніжний сирний сир із зеленню і слабкосолений сьомгу. На приготування цієї вишуканої смакоти піде не більше 10 хвилин, проте все ж потрібно дати півгодини часу на просочення лаваша.

lavash-s-semgoj-recept-s-syrom4

Складові

  • Лаваш вірменський – 2 упаковки;
  • Сьомга малосольна (нарізка тонкими скибочками) – 240 г;
  • Сир сирний «Альметте» – 2 баночки;
  • Кріп свіжий – 1 пучок;
  • Листя салату – 1 пучок.

Як робиться лаваш з сьомгою

  1. Розкачуємо на рівній поверхні лавашний лист і покриваємо його рівним шаром сирного сиру (1 банка). Покриваємо сирний шар другим лавашем.
  2. Знову наносимо рівний шар сирного сиру і далі укладаємо поверх сиру помиті і висушені листя салату, так щоб листя лежали по всій площі лаваша в 1 шар.
  3. Потім розкладаємо поверх салату скибочки сьомги і посипаємо їх подрібненою кропом.
  4. Скручуємо щільно лаваш в рулет, вкутуємо його в вакуумну харчову плівку і прибираємо в холодильник на нижню полицю на 1 годину.

Просочений рулет слід нарізати під кутом порційними шматочками, використовуючи добре наточеними ніж. Викласти таку закуску можна на блюдо, застелене руколою або салатом «Айсберг» і прикрасити оливками. Лаваш з сьомгою – це завжди вдалий вибір закуски для будь-якої події.