Пропонуємо вашій увазі прекрасне блюдо, яке відмінно підійде для самостійного перекусу і посиденьок великою компанією.
Сьогодні ми будемо готувати запечений лаваш з сиром в духовці, рецепт цього частування дозволяє навіть не вистачає досвіду господині приготувати кулінарний шедевр із золотистою скоринкою і соковитою начинкою. Тестову основу ви можете купити в готовому вигляді в будь-якому магазині, але навіщо витрачати гроші, якщо можна зробити все своїми руками і нітрохи не гірше, ніж у професійних кухарів.
Тонкий лаваш з сиром в духовці
Інгредієнти для тіста
- Борошно пшеничне – 500 г + –
- Вода очищена – 275 мл + –
- Сіль – 1 ч.л. + –
Продукти для начинки
- Твердий сир – 400 г + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Кефір – 2 склянки + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Чорний мелений перець – за смаком + –
- Масло вершкове – 50 г + –
- Зелень (будь-яка) – за смаком + –
Приготування лаваша з кефіром і сиром в духовці
Страви, приготовані в духовці, завжди відрізняються особливим смаком і ароматом. Вони виходять більш ніжні і соковиті, в порівнянні з обсмаженими на сковороді. Але щоб результат дійсно не розчарував – використання однієї лише духовки замало, потрібні знання і трохи кулінарного вміння.
Майстерність – заслуга виключно ваша, а ось надати знання, тобто покроковий рецепт приготування лаваша з сирною начинкою – наш обов’язок, яку ми з радістю виконуємо, даючи вам на допомогу детальну рецептуру.
Замішуємо тісто на лаваш
- Просіваємо пшеничне борошно, це наповнить її киснем, а також позбавить тісто від грудочок.
- Сіль розчиняємо в окропі і через 5 хвилин окріп вливаємо в борошно.
- Тісто замішуємо міксером. Вам буде здаватися, що муки багато, але не переставайте місити.
- Замішане тісто поставте «відпочити» на 30-40 хвилин і накрийте його поліетиленовим пакетом. Запам’ятайте, це дуже важливо, тому будь-якому тесту завжди давайте настоятися.
Смажимо лаваші на сковороді
- Відпочиле тісто ділимо на 10 рівних частин, кожну частину розгортаємо качалкою, діаметром – на 2-3 мм більше розміру самої сковороди.
- Смажити лаваш потрібно на сухій сковороді і на середньому вогні. Якщо вогонь буде великий – коржі будуть горіти, а якщо слабкий, то не буде бульбашок.
Потренуйтеся на першому лаваші. Дуже важливо його не пересушити. Кожен лаваш, після зняття зі сковороди, потрібно злегка обмотати вологим рушником.
Готуємо яєчно-кефірну суміш для змащення коржів
- Змішуємо яйця, сіль, перець і кефір, перетворюємо інгредієнти в однорідну масу.
- Половину суміші залишаємо на просочення лавашей, а другу половину змішуємо з тертим сиром і дрібно рубаною зеленню.
- Лаваші змащуємо кефіру яєчної сумішшю, в середину кожного лаваша кладемо сирну начинку, загортаємо в конвертики, змащуємо вершковим маслом.
Запікаємо лаваш на кефірі з сиром в духовці
- Укладаємо лаваш з сирною начинкою в форму і запікаємо його при температурі 180 градусів. Через 5-10 хвилин лаваш, запечений в духовці з сиром, готовий.
Як приготувати пиріг на тонкому лаваші з сиром в духовці
З тієї ж кількості інгредієнтів, що зазначено в рецепті вище, можна приготувати пиріг з лаваша з сирною начинкою.
- Для цього на дно форми викладаємо перший лаваш, змащуємо його вершковим маслом, а потім викладаємо невелику кількість сирної начинки.
- Накриваємо другим листом, знову промазуємо коржик вершковим маслом і знову кладемо порцію сирної начинки. Проробляємо це до тих пір, поки не закінчиться вся начинка.
- Верхній лаваш змащуємо вершковим маслом і поміщаємо пиріг в розігріту до 180-200 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Пиріг з тонкого лаваша з сиром в духовці готовий до подачі на стіл. Подати його можна, як порційно на красивих тарілочках, так і на загальному блюді в компанії зі свіжою зеленню або соусами. Ця страва також можна подати замість хліба до м’яса і свіжим овочам.
Словом, експериментуйте і не бійтеся, що лаваш з сиром в духовці у вас не вийде. Таке просте блюдо завжди вдається на славу і вже ні раз виручало господинь, які перебували в очікуванні непроханих гостей. Будьте впевнені, цей рецепт не раз виручить і вас.
Смачного!