Лаваш з начинкою з гарбуза

Гарбуз в лаваші
Тепер, коли сезон збору врожаю ще не закінчився, пропонуємо вам цікавий рецепт надзвичайно смачного десерту. Гарбуз в лаваші, запечена в духовці стане улюбленою стравою всієї родини, адже готувати її незвичайно просто, а подати можна різноманітно. Варіюючи подачу і нюанси приготування, ми будемо отримувати щоразу новий корисний десерт, який оцінили вже багато господинь, їх домочадці і гості.

Щоб запекти гарбуз в лаваші, нам знадобиться по можливості солодкий сорт цього овочу, так в десерт можна буде додавати поменше цукру.

Розглянемо кілька варіантів приготування, коли страва виходить у вигляді запіканки або пирога, або коли на тарілці виявляться ароматні рулети.

Гарбуз в лаваші: рецепт в духовці

Як запекти гарбуз у лаваші

Складові

  • Гарбуз – 400 г + –
  • Цукор – 2 ст.л. + –
  • Сметана – 1 стакан + –
  • Лаваш – великий аркуш + –

Приготування

Запікати лаваш з гарбузом будемо в духовці у вигляді пирога. Поки плита розігрівається до 180 ° С, готуємо начинку і збираємо запіканку.

  1. Розстеляємо на столі лаваш. Якщо лист дуже великий ділимо його на 2-3 частини. Якщо ж маленький, запасаємося декількома – нам знадобиться не менше 2-х рулетів.
  2. Трьом на тарілку гарбуз. Залежно від кількості шматків лаваша розподіляємо її порівну між ними. Викладаємо рівним шаром гарбуз, злегка присипаємо цукром, за бажанням додаємо корицю або гвоздику.
  3. Скручуємо лаваш рулетом і викладаємо у форму. Також звертаємо ще один або два рулету і заповнюємо в формі порожній простір.
  4. У склянку сметани всипаємо цукор, перемішуємо і заливаємо нашу гарбуз в лаваші.
  5. Ставимо випікатися на півгодини.

Готову гарбузову запіканку дістаємо, даємо подостить і нарізаємо на порції.

Цукор в сметану в цьому рецепті можна не додавати зовсім – все залежить від того, наскільки солодким ми хочемо бачити блюдо. Чи буде це десерт або просто легка вечеря.

Якщо ж хочеться отримати більш насичений смак, рекомендуємо запекти гарбуз в лаваші трохи інакше.

Лаваш з начинкою з гарбуза

  • Роз’ємну форму змащуємо олією і викладаємо на дно лист лаваша так, щоб залишилися високі борта.
  • Натираємо на крупній тертці 400 г гарбуза і беремося за приготування заливки.
  • У 250 мл сметани всипаємо 5 ст.л. цукру і вбиваємо 2 яйця. Все добре перемішуємо, можна міксером.
  • Викладаємо частину тертого гарбуза на лист лаваша в формі так, щоб повністю закрити його. Цукром вже не присипаємо, адже заливка буде солодкою. Додаємо близько 5 ст.л. яєчної суміші поверх.
  • Прикриваємо зверху наступним листом лаваша і повторюємо всю процедуру – гарбуз, заливка, знову лаваш. Робимо це, поки продукти не закінчаться.
  • Верхнім шаром йде останній лаваш, прикриваємо борту і доливаємо решту сметанно-яєчну суміш.
  • Ставимо пиріг з гарбузом запікатися в гарячу духовку на 30 хвилин. Готовому даємо трохи охолонути, щоб було простіше різати.

Гарбуз в лаваші, запечена в духовці

Подаємо, посипавши корицею і цукровою пудрою. Смачного!

Але якщо хочеться не запіканки, а хрустких печива? Тоді наступний рецепт то, что нужно!

Лаваш з гарбузом: рецепт печива

Складові

  • Лаваш – 3 шт .;
  • Гарбуз – 600 г;
  • Яблука – 2 шт .;
  • Цукор – 3 ст.л .;
  • Вершкове масло для змащення – 30-50 г;
  • Кориця – за бажанням.

Як приготувати лаваш з начинкою з гарбуза

Як запекти гарбуз у лаваші

  1. Так як наша мета одержати не соковиту запіканку, а більш сухе і хрустке печиво, з гарбуза можна віджати сік. Натираємо її на тертці, віджимають через марлю, розгортаємо і відставляємо.
  2. Яблука миємо, також трьом, але не віджимати.
  3. Всі 3 листа лаваша розгортаємо.
  4. Перший змащуємо рясно вершковим маслом і посипаємо цукром. Кладемо поверх другий і притискаємо його руками.
  5. Поверх другого лаваша викладаємо всю терту гарбуз і знову прикриваємо лавашем.
  6. На останній шар викладаємо подрібнені яблука і скручуємо все рулетом.
  7. Ріжемо його на бруски товщиною 2-2,5 см і викладаємо їх на змащений маслом деко.

Випікаємо при 180 ° С 30 хвилин або трохи менше, в залежності від того, наскільки сухим хочемо бачити наше печиво.

Готове перекладаємо на блюдо і даємо охолонути. Подаємо гарбуз в лаваші з какао або чаєм.

Страви з гарбуза в лаваші, запеченої в духовці можуть бути надзвичайно різноманітні – як бачите, це і печива, і запіканки, і пироги. Навіть якщо готувати їх кожен день, десерт не набриднуть, адже можна варіювати не тільки продукти, використовуючи замість сметани вершки або ряжанку, але і спеції.

Пробуйте і радуйте себе і своїх близьких корисними ласощами!