Робота, діти, будинок, прання, прибирання, прасування, приготування їжі – як же не втомитися бідній жінці, тут всяке бажання відпаде возитися з вечерею!
Але наш кулінарний сайт завжди готовий прийти на допомогу, і на цей раз ми даємо раду, як приготувати лаваш з консервою, сардина в якому буде справжньою королевою страви. А головне – ніякої метушні і поспіху: все максимально просто, дешево, в загальному – процес готування витратить мінімум ваших сил, і всі будуть задоволені і ситі.
Як зробити рибний рулет з лаваша: експрес-рецепт
Складові
- Вірменський лаваш – 1 лист + –
- Сардини в олії – 1 банка + –
- Яйця курячі – 2 штуки + –
- Сирок плавлений – 2 штуки + –
- Зелень – пучок + –
- Майонез + –
Приготування рибного рулету з сардин в лаваші
- Відкриваємо металеву баночку, витягаємо в глибоку миску рибу без масла. Розминаємо виделкою. Якщо рибка буде надмірно суха, додайте трохи олії з банки.
- Яйця варимо 10 хвилин після закипання. Зчищають шкаралупу. Подрібнюємо будь-яким способом. Крім класичних – ножем або яйцерезка, можна скористатися виделкою.
- Зелень промиваємо під холодною водою, подрібнюємо. У блюдо ріжемо тільки листочки. Дуже зручно нарізати кухонними ножицями. Жорсткі стебла можна відрізати, засушити, перемотати ниткою і використовувати в майбутньому в різних супах.
- На стіл розстеляємо харчову плівку. Зверху кладемо лист лаваша.
- Натираємо плавлені сирки на тертці.
- Усипане корж яйцем і сиром.
- Трохи поливаємо майонезом. Щоб зручніше було керувати соусом, краще користуватися майонезом в м’якій упаковці.
- Зверху красиво посипаємо половиною нарізаної зелені.
- Акуратно, щоб не пошкодити попередні шари, викладаємо консервовану рибу.
- Повертаємося до зелені і досипати решту зелену приправу зверху.
- Перетворюємо корж в рулет. Зверху обмотуємо плівкою.
- Прибираємо відпочивати і просочуватися в холодильник на 2 години.
Рибним днем завжди був четвер, але лаваш з сардиною і яйцем можна готувати хоч кожен день!
Як подати рулет з лаваша з сардинами і яйцем
Розпаковуємо рулет, нарізаємо товщиною 2-3 сантиметри. Щоб шматочки були рівні і красиві, скористайтеся звичайною виделкою. Для цього столовий прилад встановлюємо уздовж рулету, протикаємо його.
Беремо в руки ніж і розрізаємо між зубчиками вилки. Нарядні шматочки укладаємо на тарілку. Таким рулетом можна пригощати і в будні дні, і в свята!
Якщо у вашій зелені цибулі не було, можна нарізати ріпчасту окремо.
Дуже добре сюди «впишеться» маринована цибуля. Але, як показала практика, маринувати його краще самим! Подрібнюємо його і заливаємо лимонним соком, щоб він його покрив. Через кілька хвилин, коли цибуля стане м’якше, сік зливаємо, а цибулька кладемо в рулет.
Замість сардин можна використовувати і будь-яку іншу рибку. Наприклад, горбушу. Але брати дорогу банку на рулет не варто, приділіть краще свою увагу складу. Натуральні компоненти завжди були провідниками на перше місце!
Спробуйте масло в сардинах замінити маслом вершковим на лаваші. Перед тим, як викладати начинку, промажте лаваш солодко-вершковим маслом. Незвично і смачно! А якщо вам не вистачає овочів, то сміливо додавайте свіжі томати.
Красивих вам рулетів!