Курячий суп – цілющий

Курячий суп - цілющий

Як же чудово, коли тебе люблять !!! Коли є поруч люди, які подбають про тебе, якщо раптом ти сам цього зробити не можеш. Здається, що доброта, демонстрована близькими людьми має силу зцілювати. Ну, а про те, що курячий суп допомагає впоратися з застудою вчені вже не сперечаються – це доведений факт. Пропоную вам простий рецепт вермішельного супу, який ви досить легко приготуєте для себе або для ваших близьких. У рецепті враховуються, що під час хвороби хочеться більше лежати, а не стояти біля плити.

необхідно:

  • Курка – кількість за бажанням, у мене ціла курка на каструлю 5 л.
  • Лук – 1-2 шт
  • Морква – 1-2 шт
  • Часник – 3-4 зубки
  • Вермішель – кількість за бажанням
  • Сіль за смаком

приготування:

Щоб зварити міцний курячий бульйон потрібно покласти нарізану досить великими шматками курку в каструлю, залити холодною водою, щоб тільки покривала курку.

Довести до кипіння, з’являється піну знімати.

Курячий суп - цілющий

Після того, як курка закипіла і піна більше не утворюється, додаємо в каструлю овочі – крупно нарізану цибулю і, морква і часник.

Це і корисно, і поліпшить смак бульйону.

Настільки хворі, що не хочеться нічого чистити – додайте тільки часник.

Курячий суп - цілющий

Варимо все на дуже тихому вогні приблизно 1 ч. 20 хв. М’ясо має добре проваритися.

Але, природно, орієнтуватися треба на повну готовність м’яса, тому як, наприклад, домашня птиця вариться довше, пробуйте.

Курячий суп - цілющий

Отже, бульйон готовий.

Тепер потрібно приготувати суп.

Якщо вам, як і мені, не потрібна велика порція супу, то готуємо в невеликій каструльці.

Я прямо в ній обсмажую невелику нарізану цибулину.

Для смаження я знімаю трохи жиру з поверхні бульйону.

Курячий суп - цілющий

Коли цибуля стане м’яким, додаю бульйон. Якщо у вас є сили і бажання, то можна додати нарізаний невеликими шматочками картопля.

Якщо любите, то цибулю можна обсмажити сильніше.

Бульйону у мене на 2 порції, близько 700 м

Ставимо каструлю на вогонь.

Курячий суп - цілющий

Для ситості супу додаємо вермішель в киплячий бульйон.

Скільки додавати, дивіться самі.

Якщо болить горло і важко ковтати, то можна зовсім трохи, а якщо хочеться поїсти щільніше, то більше.

У мене невелика жменька, приблизно з третину склянки тонких фігурних макарончікі для супу.

Якщо ви вирішили додати картоплю, то дайте їй поваритися хвилин 10 і тільки потім додайте вермішель.

Курячий суп - цілющий

З бульйону дістаємо кілька шматочків м’яса і морква, за бажанням подрібнюємо їх і додаємо в каструлю.

Подрібнюйте дрібно або покладіть шматочками.

Курячий суп - цілющий

Ну, і якщо у вас є зелень, то вона теж вітається.

Наріжте її і покладіть в самому кінці.

Курячий суп - цілющий

Суп готовий.

Занадто гарячим його краще не вживати, не дуже корисно для шлунка і обпікає роздратоване при застуді горло.

Оптимально 50-60 градусів.

Курячий суп - цілющий

Приємного апетиту і одужуйте швидше !!

Курячий суп - цілющий