Як же чудово, коли тебе люблять !!! Коли є поруч люди, які подбають про тебе, якщо раптом ти сам цього зробити не можеш. Здається, що доброта, демонстрована близькими людьми має силу зцілювати. Ну, а про те, що курячий суп допомагає впоратися з застудою вчені вже не сперечаються – це доведений факт. Пропоную вам простий рецепт вермішельного супу, який ви досить легко приготуєте для себе або для ваших близьких. У рецепті враховуються, що під час хвороби хочеться більше лежати, а не стояти біля плити.
необхідно:
- Курка – кількість за бажанням, у мене ціла курка на каструлю 5 л.
- Лук – 1-2 шт
- Морква – 1-2 шт
- Часник – 3-4 зубки
- Вермішель – кількість за бажанням
- Сіль за смаком
приготування:
Щоб зварити міцний курячий бульйон потрібно покласти нарізану досить великими шматками курку в каструлю, залити холодною водою, щоб тільки покривала курку.
Довести до кипіння, з’являється піну знімати.
Після того, як курка закипіла і піна більше не утворюється, додаємо в каструлю овочі – крупно нарізану цибулю і, морква і часник.
Це і корисно, і поліпшить смак бульйону.
Настільки хворі, що не хочеться нічого чистити – додайте тільки часник.
Варимо все на дуже тихому вогні приблизно 1 ч. 20 хв. М’ясо має добре проваритися.
Але, природно, орієнтуватися треба на повну готовність м’яса, тому як, наприклад, домашня птиця вариться довше, пробуйте.
Отже, бульйон готовий.
Тепер потрібно приготувати суп.
Якщо вам, як і мені, не потрібна велика порція супу, то готуємо в невеликій каструльці.
Я прямо в ній обсмажую невелику нарізану цибулину.
Для смаження я знімаю трохи жиру з поверхні бульйону.
Коли цибуля стане м’яким, додаю бульйон. Якщо у вас є сили і бажання, то можна додати нарізаний невеликими шматочками картопля.
Якщо любите, то цибулю можна обсмажити сильніше.
Бульйону у мене на 2 порції, близько 700 м
Ставимо каструлю на вогонь.
Для ситості супу додаємо вермішель в киплячий бульйон.
Скільки додавати, дивіться самі.
Якщо болить горло і важко ковтати, то можна зовсім трохи, а якщо хочеться поїсти щільніше, то більше.
У мене невелика жменька, приблизно з третину склянки тонких фігурних макарончікі для супу.
Якщо ви вирішили додати картоплю, то дайте їй поваритися хвилин 10 і тільки потім додайте вермішель.
З бульйону дістаємо кілька шматочків м’яса і морква, за бажанням подрібнюємо їх і додаємо в каструлю.
Подрібнюйте дрібно або покладіть шматочками.
Ну, і якщо у вас є зелень, то вона теж вітається.
Наріжте її і покладіть в самому кінці.
Суп готовий.
Занадто гарячим його краще не вживати, не дуже корисно для шлунка і обпікає роздратоване при застуді горло.
Оптимально 50-60 градусів.
Приємного апетиту і одужуйте швидше !!