В насичений день часу на підготовку практично не залишається, але голодне сімейство, як зазвичай, вимагає повноцінний обід і вечерю. Найпростіший варіант – приготувати напівфабрикати, але є й інший, більш корисний, смачний і не менш швидкий, спосіб нагодувати сім’ю – курка з макаронами на сковороді. Хто ж відмовиться від ніжного філе і спагетті під вершковим соусом, а може краще посмажити стегенця з вермішеллю або просто зварити ріжки з курячої підливою?
Як бачите, маючи в розпорядженні курку і будь-яку пасту, можна приготувати своїми руками безліч відмінних страв. Причому це буде не заводська куховарство з серії «підігрів і з’їв», а, зроблене в домашніх умовах, повноцінне блюдо на радість собі і близьким.
Макарони, тушковані з куркою на сковорідці
Складові
- Куряче філе з стегон – 0,5 кг + –
- Печериці свіжі – 0,3 кг + –
- Макаронні вироби (ріжки або пір’я) – 1/2 пачки + –
- Вершки жирні (від 20%) – 1 ст. + –
- Вода (окріп) – 1 / 2-1 ст. + –
- Сіль – за смаком + –
- Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
- Рослинна олія (для обсмажування) – 45 мл + –
- Кріп (зелень) – 1/2 пучка + –
Як смачно згасити курку з макаронами
Для приготування цієї страви вам не треба буде ні інструктаж з фото, ні кулінарний відеоролик, адже наш покроковий рецепт розповість все дуже доступно і просто.
Смачна тушкована курка з макаронами і грибами безумовно стане вашим коронним частуванням на швидку руку, адже вся кулінарна «процедура» займає не більше 25 хвилин.
- Відразу ж ставимо нагріватися на середньому вогні об’ємну сковороду з товстим дном, вливаємо в неї масло і починаємо подрібнювати, заздалегідь помиті і почищені, компоненти.
- Курку нарізаємо вздовж волокон довгастими тонкими скибочками і перекладаємо в прогріту сковорідку. Смажимо 3-4 хвилини, помішуючи до білизни м’яса.
- В цей час шаткуємо дрібними кубиками цибулю і відразу ж пересипаємо його до курки, не чекаючи побіління філе.
- Гриби подрібнюємо соломкою і через пару хвилин додаємо до цибульний-курячої підсмаженні. Все перемішуємо і смажимо разом 5-7 хвилин.
- Коли гриби і м’ясо будуть практично готові, а цибуля стане м’яким, заливаємо в ємність вершки, воду, додаємо до смаку сіль і ваші улюблені спеції, все перемішуємо і тушкуємо під кришкою пару хвилин.
- Потім всипаємо в сковорідку макарони, зменшуємо вдвічі температуру готування і під кришкою готуємо страву 10-15 хвилин.
- За одну хвилину до закінчення готування вводимо до складу страви дрібно рубаний кріп і, при бажанні, часник, ще разок все перемішуємо і вимикаємо.
Смажена курка з макаронами на сковороді
Хто б міг подумати, що у найпростішої вермішелі складеться такий смачний тандем з куркою. Це дуже оригінальний рецепт, де, всупереч традиційній варінні або гасіння, вермішель ми для початку гарненько підсмажити … Але про все по порядку!
Складові
- Вермішель дрібна – 2 ст .;
- Вода (окріп) – 2-3 ст .;
- Курячі стегенця – 5 шт .;
- Часникові часточки – 4 шт .;
- Сіль – 1 ст.л .;
- Перцева приправа – ½ ч.л .;
- Масло для смаження (неароматно) – 1-1,5 стопки.
Покрокове приготування макаронів з куркою на сковорідці
- Курячі стегенця натираємо сіллю і, пропущеним через подрібнювач, часником. Ми залишаємо в такому вигляді ніжки полежати близько чверті години.
- Через зазначений час ставимо на плиту сковорідку, вливаємо в неї масло і нагріваємо на середньому полум’я до серпанок. Тепер тільки перекладаємо в ємність курячі ніжки і обсмажуємо їх: спочатку з одного боку хвилин 5-7 до щільної червонуватою скоринки, а потім стільки ж часу з іншого боку.
- Підсмажену курку виймаємо на блюдо. З сковороди ложечкою виймаємо все частинки часнику, щоб вони не горіли, а в ароматне масло засипаємо суху вермішель.
- Обсмажувати макаронні вироби потрібно на помірному вогні, постійно перемішуючи.
- Як тільки тонкі макаронини стануть коричневими, вливаємо в ємність окріп, всипаємо пучку солі і перцеву приправу. Поверх вермішелі укладаємо курку і, накривши кришкою сковороду, тушкуємо блюдо хвилин 10-15 до готовності макаронів.
Куряче філе з макаронами на сковороді
Достойно поповнити сьогоднішні рецепти зможуть і макарони спагетті з філе курки в сирному соусі. Класичне поєднання курки і сиру, ніжний смак і найпрекрасніша італійська паста – просто і вишукано!
Складові
- Сир цибульний – 2 брикету;
- Морквина – 70 г;
- Цибулина ріпчаста (невелика) – 1 головка;
- Куряча грудка – 1 шт .;
- Спагеті – ½ пачки;
- Окріп – 2-3 ст .;
- Сіль за смаком;
- Масло топлене – 100 г.
Як готувати макарони з куркою на сковороді
- У нагріту на середньому вогні сковорідку кладемо половину масла і розтоплюємо його, після чого обсмажуємо в ньому до рум’яності, нарізане невеликими кубиками, куряче філе, приблизно 5-7 хвилин.
- Потім додаємо в ємність залишки масла, чекаємо, поки воно розтане, і всипаємо в сковороду накришений цибулю, який слід обсмажувати до прозорості разом з куркою.
- Далі відправляємо на обжарку до цибулі і філе накришених дрібною стружкою морквину. Все, помішуючи, обсмажуємо хвилини 3, до готовності овочів.
- Далі перекладаємо в сковорідку, нарізані пластинками, сирки і розмішуємо їх дерев’яною лопаткою до тих пір, поки вони не зникнуть повністю.
- Як тільки сирки розплавляться, вливаємо в ємність тільки що скипіла воду і дуже ретельно перемішуємо все, щоб бульончик став молочно-жовтуватого кольору.
- Тепер солимо склад, доводимо до кипіння і занурюємо в рідину спагетті. Накриваємо посудину кришкою і тушкуємо куряче філе з пастою в сирному соусі до готовності макаронів, приблизно 10 хвилин.
Курка з макаронами на сковороді готується різноманітно, але при цьому швидко і просто. Рецепти з цими компонентами можна знайти на будь-який смак, так що ситні задоволені обличчя домочадців будуть вам гарантовані.