Курка з кабачками в мультиварці

Курка з кабачками в мультиварці
Якщо під рукою у вас виявилося куряче м’ясо і корисний прісний плід, тоді спробуйте їх з’єднати в одній страві, яке точно сподобається всім.

Курка з кабачками в мультиварці – ось це саме блюдо європейської кухні, воно припаде до смаку кожному, хто любить м’ясні закуски з овочами. Робиться частування швидко, а завдяки демократичному складу, що дозволяє включати в себе різні спеції / овочі, виходить воно досить-таки незвичайним.

Як приготувати куряче філе з кабачками в мультиварці?

Складові

  • Куряче м’ясо – 700 г + –
  • Морква – 150 г + –
  • Сметана – 2 ст.л. + –
  • Приправа для курки – 1 ст.л. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Кабачки – 700 г + –
  • Сіль – 1 ч.л. + –
  • Соняшникова олія (рафінована) – 2 ст.л. + –

Рецепт приготування курки з овочами в мультиварці

Ніжне філе курки – частий інгредієнт в м’ясних стравах, а все тому, що це м’ясо смачне, дієтичне, а головне – воно ідеально поєднується з іншими компонентами.

Приготоване в мультиварці з овочами, куряче філе буде м’яким і соковитим, його з радістю з’їдять не тільки дорослі домочадці, а й діти. А враховуючи, що мультиварка не дає страві підгоріти і максимально щадяще його готує, зберігаючи всі корисні властивості, то вийде закуска, до всього іншого, ще й неймовірно корисною.

  1. Нарізаємо цибулю кубиками, пересипаємо нарізку в мультічашу, попередньо налив туди масло.
  2. Включаємо програму «Жарка» на 3-4 хвилини і обсмажуємо цибулю, постійно помішуючи його.
  3. Далі всипаємо моркву, нарізану тонкими кружальцями. Також її обсмажуємо протягом 3-х хвилин, перемішуючи.
  4. Нарізаємо дрібними або середніми шматочками філе, перекладаємо його в мультікастрюлю, посипаємо все приправами і сіллю. Смажимо все разом ще 7 хвилин, постійно заважаючи інгредієнти.
  5. Кабачки ріжемо дрібними кубиками, пересипаємо їх в мультиварку, заважаємо, після чого перемикаємо агрегат з режиму «Жарка» на режим «Гасіння». В таких умовах готуємо страву 15-20 хвилин.

kurica-s-kabachkami-v-multivarke.1jpg

6. Наостанок додаємо в закуску сметану, ретельно все продукти перемішуємо з заправкою, готуємо ще 5 хвилин – на цьому приготування закінчено.

Курка, тушкована з кабачками в мультиварці: поради до рецептом

  • Намагайтеся для готування страви використовувати тільки молоді плоди кабачка, з незрілими насінням і тонкою шкіркою. Такий овоч максимально соковитий, що згодом посприяє тому, що і сама страва вийде смачніше, а м’ясо курки буде не сухим, як це зазвичай буває.
  • У разі використання кабачків зрілих – сметани доведеться додати на 1-2 ст.л. більше, а самі плоди потрібно буде обов’язково очистити від шкірки і насіння.
  • Гарнір до страви з кабачків і курячого філе можна не готувати – закуска сама по собі виходить поживною.

Курячі стегна з кабачками: рецепт в мультиварці

Для приготування овочевого страви з куркою можна використовувати будь-яку частину птиці: курячу грудку, гомілку, філе, стегна. У даній рецептурі ми використовуємо останній варіант. Тушкована в мультиварці курячі стегенця, завдяки рідким кабачкам, вийдуть соковитими і апетитними.

Додавши в блюдо ароматні спеції, додаткові овочі і сметанним заправку – частування стане воістину смачним, м’яким і по-особливому ніжним.

Складові

  • Курячі стегна – 500 г;
  • Кабачки – 800 г;
  • Сметана – 100 г;
  • Морква – 100 г;
  • Сіль за смаком;
  • Ріпчасту цибулю – 100 г;
  • Сухі спеції (будь-які) – за смаком;
  • Рослинна олія – ​​30 мл;
  • Петрушка, кріп (свіжа зелень) – за смаком.

Рецепт приготування курячих стегон з кабачками в мультиварці

  • Натираємо стегна курочки спеціями, сіллю, після чого залишаємо їх на час, щоб вони гарненько просочилися.
  • Включаємо режим «Жарка» на 30 хвилин (саме стільки триватиме весь процес приготування), вливаємо в мультічашу рослинне масло, трохи підігріваємо його, потім викладаємо шкірою вниз, просочені прянощами, стегенця і закриваємо кришку. Тушкуємо куряче м’ясо 10 хвилин.
  • Дрібніше морква тонкими кружальцями.
  • Лук ріжемо довільно, але не сильно дрібно.
  • Через 10 хвилин гасіння, стегенця перевертаємо, накриваємо мультічашу і продовжуємо підготовку м’яса ще 10 хвилин.
  • Коли вказаний час пройде, стегна відсуваємо вбік, а поруч з ними укладаємо на дно нарізані моркву з цибулею.
  • Акуратно все заважаємо, закриваємо мультиварку кришкою і готуємо до тих пір, поки не прозвучить сигнал про закінчення гасіння.

kurica-s-kabachkami-v-multivarke.5jpg

  • Нарізаємо кабачки кубиками (краще – великими), всипаємо нарізку в мультічашу з овочами, за смаком продукти солимо, заправляємо сметаною, посипаємо дрібно нарізаною зеленню і тушкуємо під закритою кришкою в режимі «Гасіння» 1 годину.

Замість сметани можна використовувати томат або курячий бульйон. Вони не тільки зроблять смак більш насиченим, але і не дадуть курячому м’ясу вийти на виході сухим і жорстким.

Подати закуску ви можете без нічого – просто як самостійну страву. Якщо ж вам цього мало, тоді легкий овочевий салат буде прекрасним доповненням.

Як зробити курку з кабачками смачніше

  • Для кращого аромату в блюдо можна додати духмяний часник – він прекрасний натуральний ароматизатор, а заодно і підсилювач смаку.
  • Для пікантності, нарізані овочі разом з куркою, перед гасінням, можна закласти в мультиварку, а потім полити соєвим соусом.
  • Крім кабачків, згасити курку в мультиварці можна також з грибами, морквою, помідорами, баклажанами, болгарським перцем та іншими свіжими овочами, які вам подобаються. Можете, для ситності, включити до складу страви картопля, він завжди ідеально поєднується з тушкованими овочами і м’ясом.

kurica-s-kabachkami-v-multivarke.2jpg

Ось, мабуть, і всі секрети того, як правильно готується курка з кабачками в мультиварці. Скориставшись нашими порадами і простими покроковими рецептами – ви завжди зможете приготувати смачну закуску, незалежно від того, як швидко і для якої події її потрібно зробити. На будь-якому столі і в будь-якій компанії це частування – справжня знахідка.

Смачного!