Якщо під рукою у вас виявилося куряче м’ясо і корисний прісний плід, тоді спробуйте їх з’єднати в одній страві, яке точно сподобається всім.
Курка з кабачками в мультиварці – ось це саме блюдо європейської кухні, воно припаде до смаку кожному, хто любить м’ясні закуски з овочами. Робиться частування швидко, а завдяки демократичному складу, що дозволяє включати в себе різні спеції / овочі, виходить воно досить-таки незвичайним.
Як приготувати куряче філе з кабачками в мультиварці?
Складові
- Куряче м’ясо – 700 г + –
- Морква – 150 г + –
- Сметана – 2 ст.л. + –
- Приправа для курки – 1 ст.л. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Кабачки – 700 г + –
- Сіль – 1 ч.л. + –
- Соняшникова олія (рафінована) – 2 ст.л. + –
Рецепт приготування курки з овочами в мультиварці
Ніжне філе курки – частий інгредієнт в м’ясних стравах, а все тому, що це м’ясо смачне, дієтичне, а головне – воно ідеально поєднується з іншими компонентами.
Приготоване в мультиварці з овочами, куряче філе буде м’яким і соковитим, його з радістю з’їдять не тільки дорослі домочадці, а й діти. А враховуючи, що мультиварка не дає страві підгоріти і максимально щадяще його готує, зберігаючи всі корисні властивості, то вийде закуска, до всього іншого, ще й неймовірно корисною.
- Нарізаємо цибулю кубиками, пересипаємо нарізку в мультічашу, попередньо налив туди масло.
- Включаємо програму «Жарка» на 3-4 хвилини і обсмажуємо цибулю, постійно помішуючи його.
- Далі всипаємо моркву, нарізану тонкими кружальцями. Також її обсмажуємо протягом 3-х хвилин, перемішуючи.
- Нарізаємо дрібними або середніми шматочками філе, перекладаємо його в мультікастрюлю, посипаємо все приправами і сіллю. Смажимо все разом ще 7 хвилин, постійно заважаючи інгредієнти.
- Кабачки ріжемо дрібними кубиками, пересипаємо їх в мультиварку, заважаємо, після чого перемикаємо агрегат з режиму «Жарка» на режим «Гасіння». В таких умовах готуємо страву 15-20 хвилин.
6. Наостанок додаємо в закуску сметану, ретельно все продукти перемішуємо з заправкою, готуємо ще 5 хвилин – на цьому приготування закінчено.
Курка, тушкована з кабачками в мультиварці: поради до рецептом
- Намагайтеся для готування страви використовувати тільки молоді плоди кабачка, з незрілими насінням і тонкою шкіркою. Такий овоч максимально соковитий, що згодом посприяє тому, що і сама страва вийде смачніше, а м’ясо курки буде не сухим, як це зазвичай буває.
- У разі використання кабачків зрілих – сметани доведеться додати на 1-2 ст.л. більше, а самі плоди потрібно буде обов’язково очистити від шкірки і насіння.
- Гарнір до страви з кабачків і курячого філе можна не готувати – закуска сама по собі виходить поживною.
Курячі стегна з кабачками: рецепт в мультиварці
Для приготування овочевого страви з куркою можна використовувати будь-яку частину птиці: курячу грудку, гомілку, філе, стегна. У даній рецептурі ми використовуємо останній варіант. Тушкована в мультиварці курячі стегенця, завдяки рідким кабачкам, вийдуть соковитими і апетитними.
Додавши в блюдо ароматні спеції, додаткові овочі і сметанним заправку – частування стане воістину смачним, м’яким і по-особливому ніжним.
Складові
- Курячі стегна – 500 г;
- Кабачки – 800 г;
- Сметана – 100 г;
- Морква – 100 г;
- Сіль за смаком;
- Ріпчасту цибулю – 100 г;
- Сухі спеції (будь-які) – за смаком;
- Рослинна олія – 30 мл;
- Петрушка, кріп (свіжа зелень) – за смаком.
Рецепт приготування курячих стегон з кабачками в мультиварці
- Натираємо стегна курочки спеціями, сіллю, після чого залишаємо їх на час, щоб вони гарненько просочилися.
- Включаємо режим «Жарка» на 30 хвилин (саме стільки триватиме весь процес приготування), вливаємо в мультічашу рослинне масло, трохи підігріваємо його, потім викладаємо шкірою вниз, просочені прянощами, стегенця і закриваємо кришку. Тушкуємо куряче м’ясо 10 хвилин.
- Дрібніше морква тонкими кружальцями.
- Лук ріжемо довільно, але не сильно дрібно.
- Через 10 хвилин гасіння, стегенця перевертаємо, накриваємо мультічашу і продовжуємо підготовку м’яса ще 10 хвилин.
- Коли вказаний час пройде, стегна відсуваємо вбік, а поруч з ними укладаємо на дно нарізані моркву з цибулею.
- Акуратно все заважаємо, закриваємо мультиварку кришкою і готуємо до тих пір, поки не прозвучить сигнал про закінчення гасіння.
- Нарізаємо кабачки кубиками (краще – великими), всипаємо нарізку в мультічашу з овочами, за смаком продукти солимо, заправляємо сметаною, посипаємо дрібно нарізаною зеленню і тушкуємо під закритою кришкою в режимі «Гасіння» 1 годину.
Замість сметани можна використовувати томат або курячий бульйон. Вони не тільки зроблять смак більш насиченим, але і не дадуть курячому м’ясу вийти на виході сухим і жорстким.
Подати закуску ви можете без нічого – просто як самостійну страву. Якщо ж вам цього мало, тоді легкий овочевий салат буде прекрасним доповненням.
Як зробити курку з кабачками смачніше
- Для кращого аромату в блюдо можна додати духмяний часник – він прекрасний натуральний ароматизатор, а заодно і підсилювач смаку.
- Для пікантності, нарізані овочі разом з куркою, перед гасінням, можна закласти в мультиварку, а потім полити соєвим соусом.
- Крім кабачків, згасити курку в мультиварці можна також з грибами, морквою, помідорами, баклажанами, болгарським перцем та іншими свіжими овочами, які вам подобаються. Можете, для ситності, включити до складу страви картопля, він завжди ідеально поєднується з тушкованими овочами і м’ясом.
Ось, мабуть, і всі секрети того, як правильно готується курка з кабачками в мультиварці. Скориставшись нашими порадами і простими покроковими рецептами – ви завжди зможете приготувати смачну закуску, незалежно від того, як швидко і для якої події її потрібно зробити. На будь-якому столі і в будь-якій компанії це частування – справжня знахідка.
Смачного!