Вперше спробувала приготувати курку з гречкою в мультиварці. Це так просто і смачно. Максимум користі при мінімумі турбот. Для тих, у кого мультиварки немає, блюдо цілком можна приготувати і на плиті, в глибокій сковороді або толстодонной каструлі.
Для приготування курки з гречкою і овочами в мультиварці нам знадобиться:
- 700-800 грам курячого філе, у мене було філе курячого стегна, але підійде і філе грудки, можна готувати і з курки з кістками,
- 1 велика головка ріпчастої цибулі,
- 1 велика морква,
- 400 грам стручкової квасолі або за смаком, можна покласти інші овочі за смаком, або не класти взагалі,
- 2 мультістакана гречки,
- 4 мультістакана води,
- сіль,
- приправи за смаком,
- рослинна олія.
Рецепт приготування курки з гречкою в мультиварці.
Чашу мультиварки змажемо рослинним маслом.
Куряче філе вимиємо і поріжемо середніми шматочками. Викладемо на дно чаші.
Цибулю чистимо і ріжемо довільно. Я порізала крупно, четвертушками кілець. Кладемо Лук в чашу.
Моркву миємо, чистимо і ріжемо брусочками. Додаємо до цибулі і курці.
Стручкова квасоля у мене заморожена. Тому я її спочатку споліскую під холодною проточною водою, а потім вже додаю в блюдо.
Перемішуємо вміст чаші мультиварки. Перемішала я для того, щоб після закінчення режиму “Плов” (як ми знаємо, в даному режимі інгредієнти в кінці процесу приготування присмажуються) присмажилася не тільки курка, а й овочі. А взагалі можна не перемішувати.
Гречку відміряє, добре промиваємо і при необхідності перебираємо. Кладемо гречку на курку з овочами і розрівнюємо.
Тепер нам залишається налити воду, додати сіль і приправи за смаком (я нічим не приправляють).
Закриваємо кришку мультиварки, включаємо режим “Плов” і звільняємося приблизно на півтори години.
Після звукового сигналу про закінчення режиму роботи, відкриваємо кришку мультиварки, перемішуємо курку з гречкою і овочами. Тепер наше блюдо готове, його можна розкладати по тарілках і подавати до столу.
Також ви можете приготувати цілу курку з гречкою і грибами в духовці.
Смачного.