Курка в медово-гірчичному соусі в духовці

курка в медово-гірчичному соусі

Давайте приготуємо з вами ніжну курочку в медово-гірчичному соусі. Тепер я якщо і запікаю курку, то тільки за цим рецептом. Спробуйте приготувати за цим способом, і ви не пошкодуєте. З курячої грудки при натисканні струмком ллється сік, така вона виходить соковита. Я просто була шалено рада і щаслива що нарешті знайшла ідеальний рецепт, за якого сухе м’ясо залишається м’яким і соковитим. Запевняю вас, такої курочки ви ще не куштували

Інгредієнти

  • Курка – 1 шт.
  • Мед + гірчиця російська + кетчуп + майонез – по 1 столовій л
  • Чорний перець – 1 чайна л
  • Сіль – 2 чайні л

Запечена курка в соусі

зрізаємо гузку

Готуємо тушку, зрізаємо куприкову залозу, щоб вона не зіпсувала нам страву. Ще можна обрізати кінці крил, щоб вони не горіли, або потім доведеться накручувати фольгу

натираємо перцем

Сіль змішуємо з перцем, гарненько натираємо курку всередині можна теж. Проходимося по всіх частинах, гомілки, крила, стегна, даємо постояти їй 15 хвилин

змішуємо маринад

Змішуємо в рівних пропорціях майонез, кетчуп, гірчицю та мед. Виходить ніжно кремовий колір

натираємо курку

Укладаємо курку у форму для запікання грудкою догори.

Змащуємо тушку в усіх місцях усередині теж

кладемо на блюдо

Наносимо медово-гірчичну суміш з іншого боку, залишаємо маринуватися на столі 1-2 години

поливаємо залишками соусу

Кожні 15-20 хвилин черпаємо ложечкою маринад із дна форми і поливаємо зверху

даємо тушці відпочити

Відправляємо курку в заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку на 1,5 години

ставимо в духовку

Щойно помітили, що поверхня курочки підсохла, відчиняємо дверцята та медово-гірчичним соусом з дна поливаємо тушку приблизно за годину з пташки почне виділятися сік, ним теж треба полити 2-3 рази

запечене курча

Моя тушка запікалася 1,5 години і ще плюс мінус 10 хвилин до золотистого кольору

Готуємо ми таку страву вже не вперше і точно знаємо, що вона добре пропеклася і навіть не перевіряємо. Але вам по першому разу раджу перевірити довгою тріскою або ножем, має піти прозорий сік

Курячі стегна в медово-гірчичному маринаді

курячі стегенця

У нашій родині це найулюбленіший рецепт із курячого м’яса. Він максимально соковитий і не калорійний. Перепробувавши величезну кількість маринадів для курки, найбільше нам сподобався саме цей, тому що це шалено смачно

Інгредієнти

  • Стегенця – 6-8 штук
  • Мед + гірчиця – по 1 столовій л з гіркою
  • Соєвий соус – 3 ст. Ложки
  • Паприка + сухий часник – по 1 чайній л
  • Червоний гострий перець + чорний – по 0,5 ч. Л. Ложечці
  • Сіль – 1 чайн. Ложка

Приготування з фото

вимиті стегна

Курку миємо, чистимо, сушимо, зайва волога ні до чого

натираємо маринадом

Складаємо стегна в посуд для маринування, у мене це герметичний пластиковий контейнер

Кладемо по ложці гірчиці з медом, натираємо м’ясо

залишаємо маринуватися

Додаємо паприку, сухий часник, два види меленого перцю, сіль і заливаємо соєвим соусом

перекладаємо в контейнер

Знову все ретельно натираємо, закупорюємо контейнер, залишаємо маринуватися на столі на 2-3 години, а краще поставити в холодильник на ніч

розкладаємо за формою

Змащуємо деко рослинною олією, розкладаємо курку, вирівнюємо шкірочку. Відправляємо в розігріту до 200-від градусів духовку на 20 хв.

ставимо на 20 хвилин

Через 20 хвилин запікання дістаємо деко, змащуємо соком, що виділився, курячу шкіру

Відправляємо назад у духовку на 5-10 хв. Готовність визначаємо за красивою золотистою скоринкою

Курячі гомілки в заправці з меду

Курка в медово-гірчичному соусі в духовці

Найпростіший і найшвидший рецепт, виключаючи час маринування

Інгредієнти

  • Ніжки – 750 г
  • Мед – 2 столові ложки.
  • Гірчиця – 1 стіл л
  • Паприка – 1 чайна ложка
  • Перець чорний – 0,5 ч. Л
  • Часник 3-4 зубчики
  • Сіль – 1 ч. Ложечка

Покроковий рецепт

гомілки в спеціях

Промиті та сухі ніжки посипаємо сіллю, перцем, паприкою. Кладемо мед, гірчицю та роздавлений часник

Добре натираємо залишаємо маринуватися на 30 хвилин

перекладаємо на деко

Викладаємо курку на деко, ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 1 годину

готові ніжки

Запікання закінчено гомілки повністю готові

Курячі крильця в кисло солодкому соусі

ніжки в кунжуті

Нашу улюблену сімейну страву готуємо регулярно. Подобається воно без винятку всім

Інгредієнти

  • Крильця, ніжки – 2 кг
  • Крохмаль + борошно пшеничне – по 200 гр.
  • Харчова сода – 1 ч. Лож.
  • Яйця – 2 штуки
  • Солька – 2 чайні л
  • Перець чорний – 1 ч. Лож.

Для соусу

  • Ткемалі – 10 столових лож.
  • Мед рідкий + оцет столовий + кетчуп + гірчиця – по 3 ст. Л. Лож.
  • Перчик червоний гострий – 0,5 чайної л
  • Часник – 5 зубчиків
  • Кунжут – 10 гр.

На гарнір

  • Картопля велика – 5 шт.
  • Масло вершкове – 80 г

Спосіб приготування

гомілки в приправі

Складаємо м’ясо в глибокий посуд, каструлю або тазик. Посипаємо сіллю з чорним перцем, масажуємо і втираємо якомога енергійніше

Прихлопуємо зверху руками, прикриваємо кришкою, залишаємо в спокої на 20-30 хв.

Паралельно з приготуванням курки запечемо в духовці картоплю. Вимитий і висушений кладемо на решітку температура 190 градусів

обсмажування в олії

Змішуємо крохмаль із борошном і содою три чверті висипаємо в курку. Вбиваємо два яйця перемішуємо добре руками

Приступаємо до обсмажування

Перед відправленням м’яса на розігріту з олією сковороду, обвалюємо його в борошняній суміші, що залишилася. Смажимо по 7 хвилин з кожного боку до готовності та рум’яної скоринки

викладаємо на блюдо

Ріжемо часник злегка обсмажуємо на сковороді 1-2 хв. Додаємо кетчуп, багато ткемалі, мед, оцет, гірчицю і червоний гострий перчик чилі. Перемішуємо, доводимо до кипіння

Поміщаємо всю курку в цю суміш, обертаємо і крутимо щоб вона вся була в ній. Даємо трохи покипіти під кришкою 3-5 хвилин, вкладаємо на блюдо

посипаємо кунжутом

Обсмажуємо кунжут на сухій сковороді до золотистого кольору, посипаємо кришки з ніжками

М’якоть стегна запечена в духовці

стегна в паніровці

Інгредієнти

  • Філе стегна – 1 кг
  • Медово – 2 ст. Ложки
  • Гірчично зернова – 2 ст. Л. Ложки (діжонська, французька)
  • Концентрований соєвий соус – 8 ст. Ложок
  • Часник – 4 зубчики
  • Базилік сушений – 1 ч. Ложка

Детальний опис

соєвий соус із гірчицею

Робимо розчин у якому буде маринуватися м’ясо. Перемішуємо мед із соєвим соусом і зерновою гірчицею

Слідом додаємо в суміш сушений базилік, чорний перчик, трохи солі та різаний часник

ставимо маринуватися в холодильник

Заливаємо маринадом курячі стегенця без кісток. Добре перемішуємо, затягуємо герметично плівкою, залишаємо маринуватися на столі 1-2 години

Якщо не поспішаєте, то краще цю справу поставити на ніч у холодильник, зрідка відкриваючи і перемішуючи

кладемо на деко

Щоб не використовувати олію застеляємо форму для випікання пергаментом або фольгою, розкладаємо курку. Зверху поливаємо залишками маринаду

Запікаємо в духовці за температури 180 градусів 40 хв.

розрізаємо для проби

Рецепт простий і швидкий, час на підготовку займає не більше 10 хвилин. Стегна виходять соковиті, м’які та смачні. З рисовим або картопляним гарніром просто смакота

Курочка в медово-гірчичному соусі – це паличка виручалочка будь-якої господині