Давайте приготуємо з вами ніжну курочку в медово-гірчичному соусі. Тепер я якщо і запікаю курку, то тільки за цим рецептом. Спробуйте приготувати за цим способом, і ви не пошкодуєте. З курячої грудки при натисканні струмком ллється сік, така вона виходить соковита. Я просто була шалено рада і щаслива що нарешті знайшла ідеальний рецепт, за якого сухе м’ясо залишається м’яким і соковитим. Запевняю вас, такої курочки ви ще не куштували
Інгредієнти
- Курка – 1 шт.
- Мед + гірчиця російська + кетчуп + майонез – по 1 столовій л
- Чорний перець – 1 чайна л
- Сіль – 2 чайні л
Запечена курка в соусі
Готуємо тушку, зрізаємо куприкову залозу, щоб вона не зіпсувала нам страву. Ще можна обрізати кінці крил, щоб вони не горіли, або потім доведеться накручувати фольгу
Сіль змішуємо з перцем, гарненько натираємо курку всередині можна теж. Проходимося по всіх частинах, гомілки, крила, стегна, даємо постояти їй 15 хвилин
Змішуємо в рівних пропорціях майонез, кетчуп, гірчицю та мед. Виходить ніжно кремовий колір
Укладаємо курку у форму для запікання грудкою догори.
Змащуємо тушку в усіх місцях усередині теж
Наносимо медово-гірчичну суміш з іншого боку, залишаємо маринуватися на столі 1-2 години
Кожні 15-20 хвилин черпаємо ложечкою маринад із дна форми і поливаємо зверху
Відправляємо курку в заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку на 1,5 години
Щойно помітили, що поверхня курочки підсохла, відчиняємо дверцята та медово-гірчичним соусом з дна поливаємо тушку приблизно за годину з пташки почне виділятися сік, ним теж треба полити 2-3 рази
Моя тушка запікалася 1,5 години і ще плюс мінус 10 хвилин до золотистого кольору
Готуємо ми таку страву вже не вперше і точно знаємо, що вона добре пропеклася і навіть не перевіряємо. Але вам по першому разу раджу перевірити довгою тріскою або ножем, має піти прозорий сік
Курячі стегна в медово-гірчичному маринаді
У нашій родині це найулюбленіший рецепт із курячого м’яса. Він максимально соковитий і не калорійний. Перепробувавши величезну кількість маринадів для курки, найбільше нам сподобався саме цей, тому що це шалено смачно
Інгредієнти
- Стегенця – 6-8 штук
- Мед + гірчиця – по 1 столовій л з гіркою
- Соєвий соус – 3 ст. Ложки
- Паприка + сухий часник – по 1 чайній л
- Червоний гострий перець + чорний – по 0,5 ч. Л. Ложечці
- Сіль – 1 чайн. Ложка
Приготування з фото
Курку миємо, чистимо, сушимо, зайва волога ні до чого
Складаємо стегна в посуд для маринування, у мене це герметичний пластиковий контейнер
Кладемо по ложці гірчиці з медом, натираємо м’ясо
Додаємо паприку, сухий часник, два види меленого перцю, сіль і заливаємо соєвим соусом
Знову все ретельно натираємо, закупорюємо контейнер, залишаємо маринуватися на столі на 2-3 години, а краще поставити в холодильник на ніч
Змащуємо деко рослинною олією, розкладаємо курку, вирівнюємо шкірочку. Відправляємо в розігріту до 200-від градусів духовку на 20 хв.
Через 20 хвилин запікання дістаємо деко, змащуємо соком, що виділився, курячу шкіру
Відправляємо назад у духовку на 5-10 хв. Готовність визначаємо за красивою золотистою скоринкою
Курячі гомілки в заправці з меду
Найпростіший і найшвидший рецепт, виключаючи час маринування
Інгредієнти
- Ніжки – 750 г
- Мед – 2 столові ложки.
- Гірчиця – 1 стіл л
- Паприка – 1 чайна ложка
- Перець чорний – 0,5 ч. Л
- Часник 3-4 зубчики
- Сіль – 1 ч. Ложечка
Покроковий рецепт
Промиті та сухі ніжки посипаємо сіллю, перцем, паприкою. Кладемо мед, гірчицю та роздавлений часник
Добре натираємо залишаємо маринуватися на 30 хвилин
Викладаємо курку на деко, ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 1 годину
Запікання закінчено гомілки повністю готові
Курячі крильця в кисло солодкому соусі
Нашу улюблену сімейну страву готуємо регулярно. Подобається воно без винятку всім
Інгредієнти
- Крильця, ніжки – 2 кг
- Крохмаль + борошно пшеничне – по 200 гр.
- Харчова сода – 1 ч. Лож.
- Яйця – 2 штуки
- Солька – 2 чайні л
- Перець чорний – 1 ч. Лож.
Для соусу
- Ткемалі – 10 столових лож.
- Мед рідкий + оцет столовий + кетчуп + гірчиця – по 3 ст. Л. Лож.
- Перчик червоний гострий – 0,5 чайної л
- Часник – 5 зубчиків
- Кунжут – 10 гр.
На гарнір
- Картопля велика – 5 шт.
- Масло вершкове – 80 г
Спосіб приготування
Складаємо м’ясо в глибокий посуд, каструлю або тазик. Посипаємо сіллю з чорним перцем, масажуємо і втираємо якомога енергійніше
Прихлопуємо зверху руками, прикриваємо кришкою, залишаємо в спокої на 20-30 хв.
Паралельно з приготуванням курки запечемо в духовці картоплю. Вимитий і висушений кладемо на решітку температура 190 градусів
Змішуємо крохмаль із борошном і содою три чверті висипаємо в курку. Вбиваємо два яйця перемішуємо добре руками
Приступаємо до обсмажування
Перед відправленням м’яса на розігріту з олією сковороду, обвалюємо його в борошняній суміші, що залишилася. Смажимо по 7 хвилин з кожного боку до готовності та рум’яної скоринки
Ріжемо часник злегка обсмажуємо на сковороді 1-2 хв. Додаємо кетчуп, багато ткемалі, мед, оцет, гірчицю і червоний гострий перчик чилі. Перемішуємо, доводимо до кипіння
Поміщаємо всю курку в цю суміш, обертаємо і крутимо щоб вона вся була в ній. Даємо трохи покипіти під кришкою 3-5 хвилин, вкладаємо на блюдо
Обсмажуємо кунжут на сухій сковороді до золотистого кольору, посипаємо кришки з ніжками
М’якоть стегна запечена в духовці
Інгредієнти
- Філе стегна – 1 кг
- Медово – 2 ст. Ложки
- Гірчично зернова – 2 ст. Л. Ложки (діжонська, французька)
- Концентрований соєвий соус – 8 ст. Ложок
- Часник – 4 зубчики
- Базилік сушений – 1 ч. Ложка
Детальний опис
Робимо розчин у якому буде маринуватися м’ясо. Перемішуємо мед із соєвим соусом і зерновою гірчицею
Слідом додаємо в суміш сушений базилік, чорний перчик, трохи солі та різаний часник
Заливаємо маринадом курячі стегенця без кісток. Добре перемішуємо, затягуємо герметично плівкою, залишаємо маринуватися на столі 1-2 години
Якщо не поспішаєте, то краще цю справу поставити на ніч у холодильник, зрідка відкриваючи і перемішуючи
Щоб не використовувати олію застеляємо форму для випікання пергаментом або фольгою, розкладаємо курку. Зверху поливаємо залишками маринаду
Запікаємо в духовці за температури 180 градусів 40 хв.
Рецепт простий і швидкий, час на підготовку займає не більше 10 хвилин. Стегна виходять соковиті, м’які та смачні. З рисовим або картопляним гарніром просто смакота
Курочка в медово-гірчичному соусі – це паличка виручалочка будь-якої господині