Курка по-французьки з грибами: рецепт в духовці

Курка по-французьки з грибами, рецепт в духовці
Маючи бажання урізноманітнити щоденне сімейне меню смачними стравами, зовсім не обов’язково наймати кухарку або годинами простоювати біля плити. Курка по-французьки з грибами робиться досить швидко і обходиться не дуже дорого, до того ж вона так апетитна, що її цілком можна подавати до свята.

Серед достоїнств цієї страви, крім його багатого смаку і ситності, є і те, що в нього, крім основних продуктів, можна класти і інші за своїм смаком.

Секрети смаку і поживності м’ясного «французького» страви

Наприклад, ви любите кабачки, а ваша дітвора їх не надто шанує. Так сховайте їх під сирної «шубою», акуратно поклавши на шар ніжного м’яса або курячої печінки.

Вони додадуть гарячої закуски соковитості і зроблять її більш корисною. Те ж саме можна зробити і з іншими овочами: томатами, солодким перцем, броколі. Ріжемо нелюбимі овочі пластинками, ховаємо їх під сиром, і вуаля – корисний сніданок (обід або ланч) готовий.

А якщо хочеться чогось більш ситного, то можна, порившись в рецептах, згадати про улюблену картоплі по-французьки з запеченої куркою і грибами.

Щоб зготувати це, немислимо смачне блюдо, потрібно на ніжні скибочки курятини (зійде також свинячий балик і теляча вирізка) акуратно викласти сирі картопляні кружечки.

Чоловіки будуть в захваті від аромату і ситності цього частування, а якщо покласти трохи менше м’яса, ніж зазвичай, то ще й економно вийде.

Ніжне і соковите м’ясо по-французьки з куркою і лісовими грибами

Складові

  • Курячі стегенця (невеликі) – 10 шт. + –
  • Сир твердого сорту – 250 г + –
  • Майонезний соус – 250 г + –
  • Гриби варені (або заморожені) – 200 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Рослинна олія (без запаху) – 3-4 ст. + –
  • Сіль – 1 ч. Л. + –
  • Приправи (за смаком) – 0,5 ч. Л. + –
  • Лимонний сік – 1-2 ч. Л. + –

Як смачно запекти курку по-французьки в духовій шафі з грибами

Рецептура передбачає використання курятини. Якщо хочете – можна взяти свинину або філейну частину будь-якого іншого м’яса.

Якщо грибне полювання не вдалася і козуб залишилося порожньо – не знайдені лісові грибочки можна замінити свіжими печерицями або вешенками (свіжих потрібно взяти в 2 рази більше).

Корисна альтернатива ситно майонезу – сметана.

  • Взявши в руки ніж гостріше, з його допомогою відділимо м’ясну м’якоть від кісток.
  • Філе, не знімаючи з нього шкірки, злегка відіб’ємо кухонним молоточком.
  • Складаємо порційні шматочки в миску, солимо, заправляємо спеціями, скроплюємо соком лимона. Перемішуємо і залишаємо м’ясо просочуватися.
  • Поки гріється сковорода з 1-2 ст. л. масла, знімемо з цибулини лушпиння і поріжемо гострий овоч тонкими півкільцями.
  • Відправляємо лушпиння нарізку в гаряче масло, смажимо до розм’якшення 2-3 хвилини, потім додаємо грибну заморозку.

Якщо грибочки у вас свіжі – спочатку потрібно підсмажити їх, потім додати цибулю.

  • На повільному вогні гриби швидко Отта, але потрібно ще трохи підрум’янити їх, посолити і заправити спеціями.
  • Деко або деко встеляли фольгою. Знадобиться кілька шарів, щоб закрити всю поверхню форми. Шари кладіть обов’язково внахлест.
  • Викладаємо просочене ароматами м’ясо курки.
  • Змішавши грибну піджарку і майонез, викладаємо цю смакоту на м’ясні скибочки, розподіляючи рівномірно.
  • Присипаємо зверху сирної крихтою і відправляємо в духовку. До цього часу його потрібно розігріти до 200 ° С. Час готування курятини і грибів під сиром по-французьки – приблизно 40 хвилин.

kurica-po-francuzski-s-gribami-recept-v-duxovke

Подавати приготоване в печі куряче філе по-французьки з лісовими грибами потрібно відразу ж, щоб сир не охолов і не затвердів.

Якщо ж таке раптом трапиться – надішліть форму назад в духовку на 10 хвилин – і страва знову стане гарячим і соковитим. Кращий гарнір до нього – салат зі свіжих овочів по сезону.

Всім любителям курячого м’яса і страв з курки презентуємо маленький бонус у вигляді покрокового навчального відео, що описує приготування смачної соковитою курки в соєвому соусі.

Куряча печінка з грибами по-французьки: оригінальний рецепт

Якщо переживаєте, що куряча грудка по-французьки з грибами вийде сухуватої (хоча це не так!), Тоді замініть її печінкою цієї домашньої птиці – вийде неймовірно ніжне частування.

Незважаючи на простоту готування і продуктового складу, від нього прийде в захват навіть самий вибагливий гурман.

Складові

  • Найсвіжіша куряча печінка – 600 г;
  • Печериці (свіжі) – 250 г;
  • Цибулина велика (соковитий сорт) – 1 шт .;
  • Борошно в / с пшеничне – 2 ст. л .;
  • Вершки з коров’ячого молока (жирні) – 200 мл;
  • Соняшникова олія (рафінована) – 3-4 ст. л .;
  • Гірчиця пастообразная – 1 ч. Л .;
  • Сіль – 0,5 ч. Л .;
  • Перець чорний мелений – щіпка.

Як покроково готувати печінку курки по-французьки з печерицями та вершками

  • Промиту печінку відкидаємо на друшляк – так піде зайва волога.
  • Кожен великий фрагмент печінки ділимо на три частини.
  • Змішуємо борошно і перець (не солити поки!).
  • Обвалюють шматочки печінки в борошні – надлишок стряхиваем назад в тарілку.
  • На трохи прогрітому маслі обсмажуємо 3-4 хвилини.
  • Витягуємо печінку з масла, а на сковороду сиплемо порізаний дрібно цибулю, пасеруємо його до золотистого (але не до чорноти!), Помішуючи.
  • Вогонь зменшуємо, вливаємо вершки, додаємо в них гірчицю, улюблені приправи (відмінний варіант – прованські трави), солимо, розмішуємо.
  • Кладемо в вершковий соус печінку і Томім під кришкою всього пару хвилин. Можна, при бажанні, зверху гарячу печінку присипати сирної крихтою.
  • Вимикаємо і даємо трохи постояти під кришкою, щоб печінка увібрала весь аромат і переповнилася вершкової підливою.

Подавати таку смакоту можна з картопляним пюре, цілим відвареною картоплею або овочевий нарізкою, красиво покладеної на блюді.

kurica-po-francuzski-s-gribami-recept-v-duxovke3

Обід без добре прожареного стейка або парочки відбивних, завбільшки з долоню, для чоловіка не обід. Хіба що якщо їх почесне місце на обідньому столі займе курка по-французьки, приготована в духовці з грибами або овочами під апетитною сирною скоринкою.

При порівняно невеликих витратах часу і коштів виходить частування, гідне банкетного меню, яке до того ж можна коригувати, створюючи нові смачні варіанти м’ясного ласощі.

Якщо хочете знати більше про курячої печінки і списку страв, які на її основі можна зробити, – читайте добірку докладних статей нижче.

      • Куряча печінка в вершках: рецепти на швидку руку
      • Печінка куряча в кефірі
      • Смачна куряча печінка, смажена в клярі
      • Скільки смажити курячу печінку на сковороді
      • Як смачно посмажити соковиту курячу печінку