Вам, напевно, доводилося готувати м’ясний бульйон, але робили ви це правильно?
Сьогодні я хочу показати вам, як правильно приготувати гарний, а головне – смачний курячий бульйон, адже він є основою будь-якого супу, будь то розсольник, солянка, щи і так далі. Так що там говорити, якщо його можна пити при різних хворобах і дієтах, в загальному, ділюся з вами рецептом правильного приготування цієї, улюбленої багатьма, суповий основи.
Рецепт покрокової варіння курячого бульйону
бульйони Курка
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Курка – 500 г + –
- Морква – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Головне правило при приготуванні абсолютно будь-якого бульйону – м’ясо треба класти тільки в холодну воду. Отже, набираємо в каструлю холодну воду і поміщаємо туди промитий шматок курки. Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо в ній воду до закипання.
В цей час очищаємо моркву і цибулину. Різати їх не треба.
Коли вода в каструлі закипить, треба зняти каструлю з вогню, вийняти курку і повністю злити воду. Дієтологи і лікарі рекомендують робити саме так, тому що в першому бульйоні залишаються всі шкідливі речовини і «бруд» з м’яса.
Потім залити нову порцію чистої холодної води, покласти туди курку і знову поставити каструлю на середній вогонь.
Коли вода знову закипить, додайте до курки моркву і цибулю. Завдяки саме цим овочам курячий бульйон буде чистим і прозорим. До того ж, вони додадуть бульйону ледь помітний цибульний аромат.
Потім зменшуємо вогонь до дуже повільного і варимо курячий бульйон протягом 90 хвилин. Чим довше варите, тим більш насиченим смак бульйону.
Поки вариться курячий бульйон, треба підготувати друшляк і бавовняну тканину. Таке пристосування допоможе остаточно очистити курячий бульйон.
Через півтори години варіння, курячий бульйон готовий.
Процідити бульйон через друшляк з тканиною – вийде найчистіше прозорий курячий бульйон.
Думаю, ви взяли собі на замітку, як правильно приготувати гарний, смачний і корисний курячий бульйон.