Сучасні кухонні гаджети радують нас тим, що зберігають нам дорогоцінний час, необхідний нам для відпочинку або інших планів. Приготування курячої грудки в пароварці забере у вас хвилин 15-20, а в результаті ви отримаєте відмінне дієтичне блюдо, яке гідно святкового столу! Доповнивши його овочами різних кольорів, ви не тільки підвищите його поживність, а й плеснет свіжих фарб, прикрасивши м’ясо різнобарв’ям інгредієнтів.
Як правило, зварена або смажена грудинка – трохи сухувата, оскільки в ній немає власного жиру. Приготована в пароварці грудинка курки набуває м’якість і соковитість, а додаткові компоненти тільки покращують її смакові якості.
Давайте розглянемо рецепти приготування курячих грудок в пароварці, а ви вибирайте рецепт за своїми уподобаннями! Сподіваємося, що страви на пару давно міцно зміцнилися в вашому меню і наші рецепти тільки підвищать їх різноманітність.
Курячі грудки з овочами на пару
Складові
- Куряче філе – 2 шт. + –
- Овочі заморожені – 1 упаковка (500 г) + –
- Часник – 2 зубчики + –
- Майонез – 1 ст. л. + –
- Приправа для курки – 1 ч. Л. або за смаком + –
- Сіль – щіпка + –
- Чорний перець мелений – на кінчику ножа + –
- Суміш середземноморських трав – 1 ст. л. + –
- Розмарин сушений – 1 ч. Л. + –
Приготування
Ця страва гармонійно впишеться як в святкове меню, так і в щоденне! Овочі мають різний колір – це пишність робить святковий стіл ще більш колоритним.
- Філейні частини курки промиваємо, видаляємо плівки і жир і прибираємо вологу з поверхні. Нарізаємо шматочками поперек волокон розміром 3х3 см. Намагайтеся отримати шматочки приблизно рівного розміру.
- Складаємо м’ясну нарізку в миску, додаємо туди продавлений через землянку часник, приправу для курки, трохи перцю і солі і майонез. Старанно перемішуємо, накриваємо кришкою і маринуємо в умовах кухні хвилин 30-40.
- У резервуар для води пароварки наливаємо до максимально допустимого рівня очищену воду. Ставимо захисний піддон, щоб соки з курки не капає в резервуар з водою. Дно захисного піддону посипаємо сумішшю пряних трав і розмарином, щоб курячі філе просочилися їх чудовим ароматом.
- Зверху піддону ставимо парову корзину, викладаємо в неї шматочки маринованої курячої грудки. На корзинку з маринованої курочкою ставимо ще одну парову чашу, в яку викладаємо заморожені овочі: броколі, морква, зелений горох і кукурудзу, стручкову квасолю, всі овочі, що входять в овочеву суміш.
- Програмуємо приготування за 20 хвилин. Перш, ніж вимкнути прилад, перевіряємо готовність курки – якщо жестковата, то збільшуємо час приготування.
- М’які шматочки розкладаємо на одній половині великого плоского страви. Другу половину заповнюємо овочами. Посипаємо зеленню. Подаємо, полив будь-яким соусом.
Курячі грудки, фаршировані грибами
Це один з рецептів, в який ви закохаєтесь безповоротно, і будете готувати цю страву в свята і будні. Ми пропонуємо приготувати їх до новорічного столу – через оригінальну подачі.
Для фаршированих курячих грудок нам потрібні такі продукти:
- 4 філе курки,
- 200 г грибів,
- 1 ріпчаста цибуля,
- 200 г твердого сиру,
- улюблені приправи,
- 1 ст.л. вершкового масла,
- 1 ст.л. рослинного масла.
Процес приготування
- Лук очищаємо і дрібно кришимо на кубики. Гриби (як правило, використовуємо шампіньйони) промиваємо, знімаємо обов’язково вологу і ріжемо великими шматочками.
- Засипаємо нарізку цибулі в сотейник з сумішшю вершкового і соняшникової олій, обсмажуємо 1-2 хвилини на сильному вогні і додаємо гриби. Смажимо в тому ж режимі ще 3 хвилини, не забуваючи помішувати. Готові гриби з цибулею солимо, приправляємо перцем і пряними травами за вашим вибором.
- Твердий сир нарізаємо кубиками розміром 1х1 см або трохи більше. Додаємо їх в остигнула грибну піджарку і перемішуємо.
- Грудки промиваємо, видаляємо кулінарним рушником вологу і розкладаємо на робочому столі. У кожного філе гострим ножем робимо бічні розрізи у вигляді кишеньок. Заповнюємо кишеньки грибами з сиром.
* Рада кухарчуком
Ми запропонували вам грибний фарш, але ви можете заповнити внутрішні порожнечі будь-яким фаршем, який тільки зможете придумати – навіть солодкими бананами або ананасами!
- Кожну фаршировану грудку кладемо на окремий квадрат з фольги, поливаємо розтопленим вершковим маслом (1 ч.л.), звертаємо у вигляді мішечка, защипуючи його верхню частину, щоб виділився м’ясний сік не випаровувався.
- Розміщуємо мішечки в перфорованої кошику пароварки і обробляємо паром 20 хвилин або до готовності. Час залежить від потужності пароварки і розмірів філе.
Ідеї для подачі фаршированих курячих грудок
Красиві мішечки з фольги схожі на новорічні подарунки, чи не так? Це чудовий шанс порадувати своїх улюблених людей маленькими сюрпризами. Мішечок з фольги так і просить, щоб ви сховали в ньому сюрприз.
Звичайно, ми говоримо не про ювелірні вироби, а про записках-прогнозах! Вони можуть бути серйозними, але виконаними в жартівливому стилі! Ви ж знаєте про мрії, якими живуть ваші близькі люди? Там побажайте їм виконання їх «мрій»! Буде дуже весело! І ваші фаршировані курячі грудки, приготовлені в пароварці, будуть дуже високо оцінені! Вдалих вам жартів!